Nedjelja, 17.10.2021., 7-17h (na Zoomu)

Pozivam Vas na vođeni i podržavajuć jednodnevni post i povlačenje od svijeta s ciljem holističkog poboljšanja Vašeg zdravlja, te sveukupnog pročišćenja izvana i iznutra!

Zašto ne bi i na ovakav način uzeli jedan dan za sebe, za čišćenje tijela i uma, te uzdizanje duha?

U vedskoj kulturi, dani apstinencije od hrane nazivaju se EKADASHI (prevedeno sa sanskrta znači “jedanaest”).

Ekadashi je 11. dan nakon svake Mlade i Pune lune.

Ovi dani se smatraju posebno povoljni za različite duhovne prakse, meditaciju, pročišćavanje i samo-oporavak tijela promatrajući post.

Vjeruje se da je ovih dana Mjesec najbliži Zemlji i ima najveći gravitacijski učinak na vodu. Budući da je svatko od nas sačinjen od 80% vode, Luna iliti Mjesec utječe ne samo na morske mijene, već i na fiziološko stanje ljudskog tijela.

Apstinencija od jela, dopušta tijelu da se odmori i dobije snagu, aktiviraju se unutarnji resursi tijela, čiste od toksina, poboljšavaju zdravlje, pomlađuju i čak produžuju život.

Post je uvijek bio prisutan u svim religijama, čak je i Hipokrat smatrao da se u apstinenciji krije velika mudrost predaka.

No govoreći o apstinenciji, tu prvenstveno mislimo na – duhovnu apstinenciju. Prilikom ekadashija ponajviše radimo na čišćenju Duše. Stoga se ovih dana treba posebno posvetiti duhovnoj disciplini, pomoći potrebitima i činiti dobro.

Ovaj dan ćemo zajedno provesti od ranog jutra radeći lagane nježne vježbe, moćne blagotvorne pranayame, meditirajući, pjevajući svete mantre…

Ako ste zainteresirani iskusiti spomenuto i osjećate zov Duše, prijavite mi se do petka u podne, kad ćete dobiti detaljan raspored i upute.

Kotizacija: 250kn

Šaljem puno Ljubavi, svijetla i podržavajuće energije!

Sat Nam

Više informacija i prijave na: [email protected]

Vodi: Gloria Zacskai (Jagdeesh Kaur), 
certificirana učiteljica Kundalini yoge, Shakti dancea & holistička wellness čarobnica