Master Karma Tsultim Namdak

Radionica Sheng Zhen Gonga

Return to Spring

Zagreb, 17. 02. – 18. 02. 2018.

Karma Tsultim Namdak je rođen u drevnoj kraljevini Sikkim na granici sa Tibetom. Dvadeset godina je proveo kao budistički redovnik u tibetanskom budističkom samostanu Njegove Svetosti 16. Karmape. Studirao je i magistrirao budističku filzofiju, a kasnije podučavao mlade redovnike na Karma Shri Nalanda Institutu. U Delhiju (Indija) podučavao je budizam studente sa zapada na Karmapa International Buddhist Institute. Od 1993. godine živi u Njemačkoj. Qi gong uči od svog učitelja Li Jun Fenga od 2001. Karma podučava Sheng Zhen gong u Njemačkoj i Francuskoj gdje također surađuje sa budističkim zajednicama.

Sheng Zhen Gong je kombinacija fluidnih pokreta, tehnika disanja i vizualizacija koje pomažu da se otvore putevi (meridijani) za nesmetani (slobodan tok) protok Qi energije. Ova praksa pomaže u izgradnji skladnog odnosa (komunikacije) između mišića, tetiva, zglobova i kralježnice. Vizualizacijom i meditativnim pristupom pokretima, tijelo i um istovremeno se osnažuju i opuštaju, za što je potreban nesmetan protok qi-a (energije) i informacija (kako, što, koliko) na relaciji (interakciji) tijelo-um. Iz tog razloga posebno je važno da pokret bude precizan, kako bi misao i osjećaj bili jedno u dubokoj povezanosti tijela i uma. Um i tijelo je nemoguće odvojiti jer ovise jedno o drugome.

Posebno se ističe cjelovit pristup koji vodi iscjeljenju tijela (jača imunitet – otpornost), emocija (uklanja stres, nervozu, bijes i brige) i duha (smirenost, raspoloženje). Kada vam um ili raspoloženje klonu gubeći snagu, nastojte ispraviti svoje držanje. Redovito vježbanje uklanja fizičke i mentalne patnje i boli što održava i odražava (zrcali) jasnoću misli, zdravlje i snagu (fizičku i psihičku).

Osnovna tema radionice je učenje originalne forme Sheng Zhen Gonga – Retrun to Spring. Cijela forma je izraz suptilne mekoće, jednostavnosti i prirodnog stanja čovjeka.

[…] The heart has no thoughts. No mind […]. Do this practice with a spirit of openness. (iz knjige: A Return to Oneness, Listening to the heart form)

Da bi naglasio temeljne principe Karma će po vlastitom izboru izabrati neke pokrete iz stojećih i sjedećih formi. Posebno vrijedno naše pažnje je namjera Karme da nam u duhu budističke misli u kratkom izlaganju o svjesnosti kroz pokret približi svoj pristup vježbanju.

Vježbe koje će se podučavati su lagane za učenje i prikladne su za svaku dob, također i za one kojima je iz nekog razloga smanjena mogućnost pokreta. Nakon seminara, možete nastaviti vježbati u okviru organiziranog redovnog vježbanja (2 puta tjedno u Tkalčićevoj 33, Zagreb).

Za više informacija kliknite na http://www.shengzhen.org.

Program radionice

Subota, 17.02.2018:
13:30 – 16:00; 17:00 – 20:00

Nedjelja, 18.02.2018:
10:00 – 12:30; 14:00 – 16:30 

Mjesto održavanja radionice:

Dvorana plesnog Ansambla „LADO“
Trg Republike Hrvatske 6a – ZAGREB
(Trg maršala Tita 6a)

Individualna participacija u troškovima seminara po osobi:

Subota i nedjelja:
zaposleni 60 €
ostali (umirovljenici, studenti, nezaposleni) 50 €

Članovi Udruge:
zaposleni 50 €
ostali 40€

Poželjno je da se prijava veže uz oba dana radionice, no iznimno je moguće prisustvovati samo jedan dan. Participacija za jedan dan (subota ili nedjelja): zaposleni 35€; ostali 25€.

Participaciju za Radionicu u cjelini ili za pojedini dan potrebno je izvršiti po dolasku ili unaprijed za vrijeme redovnih treninga.

Molimo da što prije potvrdite dolazak na Radionicu !

Za polaznike koji bi željeli prisustvovati radionici, a nisu iz Zagreba, moguće je osigurati smještaj kod naših članova, uz pravovremenu prethodnu najavu za dolazak.

Cijeloj radionici mogu prisustvovati svi zainteresirani bez obzira na znanje i iskustvo.

Informacije na:
095/5575454
[email protected]

Srdačan pozdrav
Jasminko&Co

Prethodna objavaOtvorena vrata Do Centra i tai-chi seminar Zmajeve linije
Slijedeća objavaEvo 3 načina kako je Nikola Tesla ‘trenirao’ svoj mozak
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here