Gdje je taj krivac za sve? Unutra, u nama? Ili vani?

atma.hr – 45

Da li se stalno osjećamo krivi za nešto? Dijete nam ima poteškoće, a mi se gušimo u krivnji i osjećaju nemoći? Mama nas gnjavi, a ja ne mogu reći ne jer se ne želim osjećati kriva? Partner je došao kući, užasno loše volje, a ja se pitam – što sam sad skrivila? Odbila sam prijatelja, jer nisam mogla ili imala vremena za njega, i sad me danima pere krivnja? Netko je podigao glas na nas i optužuje nas neopravdano, a mi se povučemo, i osjećamo krivi, bez obzira što nismo ništa pogriješili?

Da li krivimo sve oko sebe za nezadovoljstvo u našem životu i naše probleme? Da li je uvijek netko drugi kriv? Bude nam malo lakše, ali zadovoljstvo izostaje jer su problemi i dalje tu. Da je muž drugačiji, sve bi bilo lakše. Da bar šef nije takav, ja bi onda… Zašto je tako? Zašto je krivnja toliko prožela skoro sve dijelove našeg života?

Svi imamo potrebu za zadovoljstvom i za užitkom. Osjećaj nezadovoljstva i nedostatka uživanja u životu postaje sve češći. Koliko puta čujete: Imam sve, obitelj, zdravlje, posao, ali nešto fali. Ili – još samo da završim faks, nađem posao, udam se… pa ću biti zadovoljna. Problem je što zadovoljstvo i užitak nikako da dođu. Jedan od najčešćih uzroka da ne možemo uživati u životu je krivnja. Osjećaj krivnje koji nas prati kroz život ili konstantno okrivljavanje drugih za situacije u kojima se nalazimo su vrlo česte pojave, i ne postoji jednostavna formula da razriješimo takve probleme u svom životu.

Gdje nastaje problem, zašto, i kako poboljšati kvalitetu svog života – sve to možete čuti na besplatnom predavanju u organizaciji IPD-centra.

Krivnja – kontrolor života i saboter životnosti, 18.02.2019., 18:00 – 20:00

Predavačica: Marija Meter
Prijave su obavezne na [email protected]
Lokacija: Lokacija: Hotel Park u Splitu

Dobrodošli!

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here