Plesna radionica (Dopusti-Propusti-Otpusti): Otpuštanje, 20.12. u 18:00, IPD Centar Zagreb

Radionica Dopusti-Propusti-Otpusti je dvosatna radionica u kojoj se bavimo pokretanjem tijela uz muziku. Nema zadane koreografije. Vi i vaše tijelo sami kreirate vlastitu, unikatnu koreografiju.

atma.hr – 45

Zašto pokret?

Pokret nam je urođen; naše tijelo namjenjeno je za kretanje.
Kada krećemo tijelo na svjestan način, postojimo u trenutku, sada i ovdje. Kada svjesno spustimo pažnju u svoja stopala i dopustimo ih da nas vode po prostoru, dajemo sebi priliku da izađemo iz glave. Da prestanemo “činiti” i uđemo u stanje “bivanja”. To je ono što pokret daje: bivanje. Bivanje sa sobom, sa onime što u tom trenutku jest. Dajem sebi dozvolu da krećem svoju tugu/radost/ljutnju/bol/sreću… I kada im dozvolim da se kreću, da se izraze, kada se predam pokretu, postajem cjelina.

Kroz pokret nalazimo načine kako dublje uči unutar sebe i samim time postajemo jasniji sami sebi i povezaniji sa svime što se događa oko nas. Što se dublje, duže i više krećemo, to naši osjećaji postaju življi, mi postajemo življi.

Kada predamo tijelo ritmu i pokretu, kada utišamo misli, možemo doći do dubokih spoznaja do kojih je razumski teže doći.

Voditeljica: Ivana Crnojevac, terapeut u treningu
Datum: 20.12.2019.
Lokacija: IPD Centar Zagreb, Slavonska avenija 3
Satnica: od 18.00 do 20.00
Cijena: 75 kn
Potrebno je doći u udobnoj i mekoj odjeći i sa sobom ponijeti bocu vode.
Za sve informacije i prijave obratite se na [email protected]