Foto: pixabay.com

Ljubazna gesta može značiti veoma mnogo za vaše prijatelje i obitelj, podići im raspoloženje i učiniti da se osjećaju vrijedno.

Dodatno, ljubazne geste i ljubazne riječi pojačavaju vašu vlastitu vibracijsku frekvenciju i pomažu vam održati pozitivno darežljivo stanje uma koje privlači još više takvih stvari iz svemira.

Možda brinete da nemate vremena učiniti nešto takvo svaki dan, ali dobra vijest je da čak i male ljubazne geste  mogu imati velike posljedice, piše The law of attraction.

Ovdje je dvadeset stvari koje možete napraviti za svoje voljene danas – neka vas inspiriraju da stvorite daljnje ideje sami.

Nasumične ljubazne geste za prijatelje i obitelj

1. Nađite vremena da pošaljete cvijeće prijatelju ili članu obitelji koji je trenutno u problemima. To se može lako organizirati i ne košta previše, ali šalje jasnu poruku da mislite na tu osobu i da joj želite dobro.

2. Sjetite se prijatelja s kojim niste pričali neko vrijeme i pošaljite mu kratku poruku samo da kažete da se pitate kako je (i možda da mu ispričate novosti). Nikada ne znate kada se ta osoba može osjećati loše ili usamljeno.

3. Kada ste s nekim koga volite tko se bori da spoji kraj s krajem, uzmite vi račun. Ukoliko je toj osobi neugodno uvjerite ju da ona može platiti sljedeći put.

4. Ponudite da ćete napraviti nešto iz solidarnosti s prijateljem ili članom obitelji kako biste im pomogli da ostvare neki svoj važni cilj. Na primjer, možete otići zajedno u teretanu s rođakom koji želi smršaviti, ili krenuti na novi tjedni umjetnički tečaj s prijateljem koji ima društvenu anksioznost.

5. Pričuvajte dijete voljenoj osobi kojoj bi dobro došla slobodna večer. Ovo može značiti veoma mnogo osobi koja ima malo vremena biti sa svojom boljom polovicom ili posvetiti se svojim potrebama.

Ljubazne geste za partnera

6. Obznanite partneru neke razloge zbog čega on čini svijet boljim mjestom za vas. Možete to komunicirati verbalno, ali možete također razmisliti o poklanjanju čestitke ili ostavljanju poruke u njegovom džepu na kojoj je napisano 5-10 stvari koje volite kod njega.

7. Budite sigurni da stvarno slušate kada vam partner priča o tome kako mu je protekao dan. Iako ste možda već umorni i imate vlastite novosti o kojima želite pričati, saslušajte riječi svog partnera i nastojite ponuditi empatiju. Ne podcjenjujte ljubav i poštovanje koje ovaj osnovni čin može prenijeti.

8. Napravite ekstra posao ili zadatak bez da vas se pita i bez da očekujete išta zauzvrat. Ovo je naročito bitno kada je vaš partner preopterećen poslom, ima zdravstvenih problema ili ima problema u međuljudskim odnosima van naše veze.

9. Organizirajte sve detalje za sastanak iznenađenja – i zapamtite, ne mora biti ekstravagantno da bi imalo pozitivan učinak. To može biti jednostavno poput šetnje, piknika ili noći u vašem omiljenom restoranu.

10. Potaknite druženje uz sjećanje i uspomene sa svojim partnerom i podijelite neke svoje vrijedne fotografije i najsmješnije uspomene.

Ovo je lijepi podsjetnik da se još uvijek možete sjetiti zajedničkih ranih, strastvenijih dana i naglašava vrijednost koju pridajete vezi.

Ljubazne geste za kolege

11. Obznanite nešto što je bilo od pomoći ili inspirativno što je vaš kolega napravio, naročito ako tom kolegi fali samopouzdanja.

12. Napravite nekome šalicu čaja ili kave – ne zato jer smatrate da im to dugujete ili zbog toga što želite uslugu od njih, već samo zato da im uštedite vrijeme i pomognete da obnove svoju energiju.

13. Preuzmite malo ekstra posla kada znate da netko ima problema izvan ureda (dok pri tom pazite da se ne preopteretite).

14. Ispecite neke jednostavne kolače (npr. kekse ili muffine) i ponesite ih na posao da ih podijelite sa svima.

15. Pomozite kolegama spojiti se s ljudima koje znate i tako pokažite da gledate na svoje kolege kao na dio tima, a ne samo kao na konkurenciju.

Jednostavne ljubazne geste za strance

16. Zahvalite državnom službeniku (npr. poštaru, policajcu ili vatrogascu) za ono što rade i ponudite im primjer iz stvarnog života zašto vam je njihov posao važan.

17. Kupite nešto hrane i dajte ju beskućniku. Pokušajte naći nešto nutritivno vrijedno što ne zahtijeva pripremu i nastojite im dati topli napitak ako je dan hladan.

18. Putite nekoga preko reda u trgovini, naročito ako ta osoba ima samo nekoliko stvari za kupiti ili je u žurbi.

19. Dajte nekome kompliment u prolazu u vezi odjeće ili nakita koje nosi, npr. elegantan kaput, lijepi šal ili naušnice.

20. Napravite nečiji kućni posao za nekoga u vašoj ulici. Na primjer, možete počistiti snijeg sa susjedovog prilaza ili pokupiti lišće. Ukoliko niste sigurni što bi im bilo od pomoći, pitajte!

Također, osigurajte i sebi jednaku ljubaznost koju pokazujete drugima tako što ćete napraviti neke ljubazne geste sami prema sebi.

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

Imaš pitanje ili problem?
Nazovi ATMA savjetnike!


Widget not in any sidebars

Widget not in any sidebars

Ultra jaki kurkumin!

Sangreen, 500 mg, BCM-95

mini

Ultra strong kurkumin BCM-95 učinkovitiji je u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume!

Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).

Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II

Pakiranje: 60 kapsula (vegan) x 500 mg / Doziranje: 1-2 kapsule dnevno nakon obroka

Cijena: 239 kn

Prethodna objavaTo što ovaj do tebe raste, ne znači da se ti smanjuješ
Slijedeća objavaSvi imamo implantate kroz koje nam se u svjesnost umeću misli – evo kako djeluju!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.