Merkur nije ni planet ljubavi ni glasnik romantike.

Zašto bismo onda trebali očekivati da ćemo osjetiti utjecaj, duboko u našim srcima, od ovogodišnjeg rijetkog tranzita Merkura?

Zašto bismo trebali očekivati da će ovaj događaj imati snažne posljedice koje će uzrokovati promjenu mnogih odnosa zauvijek na bolje?

Razlog je taj što iako Merkur ne vlada privlačnošću, nema utjecaj na zavođenje, glamur ili šarm, ima tradicionalnu povezanost s jednom stvari koja je bitna svakom ljubavniku, svakome tko je u vezi ili želi biti u njoj.

On je planet komunikacije!

Svi koji su ikada pokušali formirati blizak odnos s drugom osobom će svjedočiti kako ništa nije važnije od međusobnog razumijevanja.

Merkur olakšava razmjenu! On upravlja informacijama i obrazovanjem. On vlada trgovinom i transakcijama.

Što je u suštini važno za emocionalni odnos, ako to nije proces davanja i primanja na temelju neprestanog, suptilnog emocionalnog pregovaranja?

Dana 9. svibnja 2016. godine, ovaj neuhvatljivi planet će se otkriti usred bijela dana tako što će se poravnati sa suncem toliko direktno da će na nekoliko sati izgledati kao sitna mrlja koja izbija s lica najsjajnijeg svjetla na nebu.

Ono privlači pažnju promatrača i kaže: “Nikada ne podcjenjujte potencijalni značaj sitnih detalja.” Osjetiti ćemo to u našim kostima, u našim srcima. Odgovorit ćemo na nevjerojatni svemirski izazov koji se postavlja na nebu vrveći simbolikom.

Svemir govori svakome od nas u 2016: „Usudi se podijeliti ono što osjećaš, reći što misliš, pokazati što znaš i otkriti što skrivaš!“ To će dovesti do iznenađujuće velike količine iskrenosti – ali u otpuštanju jednog vala iskrenosti, svemir će podržati napore svih koji traže bolje, dublje, iskrenije razumijevanje.

Ovan

21. ožujak – 20. Travnja

Zašto gledati u nebesa da bi dobili uvid u vaš ljubavni život? Osjećate li uistinu kako je tako važna stvar potpuno izvan vaše vlastite kontrole? Iznenađujuće je koliko nas ima pasivan pogled na romantiku.

Dvoumimo se oko toga što će drugi učiniti ili se pitamo kako će se ponašati i mislimo kako je naša sposobnost da utječemo na to ograničena. Rijedak tranzit Merkura u 2016. će vam pomoći da uvidite kako imate kontrolu u odnosu s ljudima koje volite, kao i na to kako se oni odnose prema vama, a zauzvrat, vi možete poboljšati svoj odnos s njima.

To uključuje ljude koje, ponekad, nije lako voljeti.  Ova godina vam omogućuje da preuzmete kontrolu nad onim što dajete. To će, pak, utjecati na ono što ćete dobiti zauzvrat. Kako se budete izdizali iznad potencijalnih sukoba i budete slali snažan, pozitivan signal mirnog suživota, privući ćete konstruktivan odgovor.

Postati ćete tip osobe s kojom drugi rado žele provoditi vrijeme.  To će napraviti veliku promjenu u vašem emocionalnom i osobnom životu.

Bik

21. travanj – 21. svibanj

Naši najbliži često nas ostavljaju bez riječi. Čak i ako nam je jasno što osjećamo, teško nam je podijeliti te osjećaje, da ne izazovemo tešku reakciju. Kroz takve autocenzure, propuštamo poantu, tema se promijeni, a važni detalji su umanjeni. Alaudiramo na pitanja neizravno kada bi se trebali s njima hrabro suočiti.

I koliko god smo uhvaćeni u naše strahove i inhibicije, nismo usamljeni u tome. Neće svaki događaj u vašem životu ove godine biti povezan s trenutkom kada Merkur prolazi preko lica Sunca u vašem znaku, u svibnju, ali ova neobična pojava simbolizira promjenu koja će utjecati na vas tijekom cijele godine.

To donosi mogućnost da izrazite ono što ranije niste bili u stanju artikulirati. Gdje god postoji potreba da se nekoga bolje razumije, tu je prilika za konstruktivnu, informativnu razmjenu. Možda se neće sve dogoditi odjednom, ali cilj koji se nadate postići dostižniji je sada nego ikada prije u vašem životu.

Blizanci

22. Svibanj – 22. lipnja

Nekim ljudima je samopouzdanje na granici sa arogancijom. Njihovo ponašanje može se svidjeti ljudima koji vole površno šepurenje, ali umanjuje mogućnost suptilnije, dublje veze s drugom osobom. Idete li u drugu krajnost jer se brinete hoće li netko biti zainteresiran za vas?

Možete imati opravdano povjerenje u svoje mentalne sposobnosti, ali na emocionalnoj razini, sumnja u sebe može značiti da neki vaši odnosi imaju tendenciju da budu pretjerano na intelektualnom nivou. Nebo vam ove godine olakšava dijeljenje vaših najdubljih emocija.

Tranzit Merkura, vladara vašeg znaka, u svibnju, simboličan je trenutak s implikacijama koje putuju naprijed i natrag poput valova na površini potoka vremena.

Njegov utjecaj osjećati ćete dugo i nakon završetka 2016. godine. On ukazuje na novu mogućnost za poticanje poboljšanja ključnih odnosa. Unatoč svemu što se nedavno prošli, ishod će biti iznenađujuće dobar.

Rak

23. lipnja – 23. srpnja

Nije važno koliko smo plemeniti ili prosvijetljeni. Nekako izvlačimo najbolje i najgore jedno iz drugog. Ipak, ukoliko nismo oprezni, možemo završiti tako što ćemo se sjećati samo loših stvari. Oni najbolji završavaju zaključani u emotivnom trezoru u kojem su ključni nositelji hipnotizirani u oblik zaborava koji graniči s poricanjem!

Iz tog dalekog sna, samo čežnjive uspomene se pojavljuju kao pramenovi dima. Ipak, ako budete radili s potencijalima koja nude ovogodišnja iskustva, otpustiti ćete sretnije uspomene i integrirati ih u sretniju sadašnjost. Dugoročna simbolika ovogodišnjeg tranzita Merkura je sposobnost pomicanja iz prošlosti.

Kada se izdignete iz žaljenja i jadikovanja, dijeliti ćete pozitivnost i rješavati osjetljive situacije.  Nećete morati voljeti svaki aspekt vašeg svijeta, no, vrednovanjem dobrih stvari i gradnjom temelja kule smislene interakcije, vaš emocionalni život će se dramatično promijeniti na bolje.
Lav

24. srpanj – 23. kolovoz

Sjećate li se pjesme Arethe Franklin „Respect“? Ne tvrdim da je vrijeme da pokažete više poštovanja prema drugima, niti da bi drugi trebali pokazati više poštovanja za vas, ali moramo priznati – gdje postoji poštovanje, tu dolazi do napretka, a gdje poštovanje izostane, tu može biti samo sukob.

Gdje god postoji trenje između pojedinaca, tu samo postoji tendencija da svatko krivi nekog drugog. To može biti opravdano, ali ne promiče vrstu magije koja nam je potrebna za promjenu. Jedini način da se nešto nepromjenjivo promijeni je da učinite nešto nezamislivo.

Ove godine morate biti spremni razmišljati na nekonvencionalne načine. Rijedak tranzit Merkura, cijele godine, stavlja vas u poziciju iz koje možete napraviti veliku promjenu. Možda vi ne trebate učiniti prvi korak, ali to nije ni važno sve dok rezultati ne izostaju.

U 2016. se krećete van nezadovoljavajućeg sindroma u carstvo uzajamno korisne interakcije koja podjednako pogoduje vašoj obitelj, partneru i društvenom životu.

Djevica

24. kolovoz – 23. rujan

Iako se tranzit Merkura javlja samo na jedan dan, njegov utjecaj zrači kroz vrijeme i utječe na vas tijekom cijele godine. To ukazuje na razvijanje dubljeg razumijevanja života u cjelini i nekih bliskih emocionalnih angažmana. Mi nikada ne prestajemo učiti u životu, a ponekad, stvari koje naučimo o sebi su najvrjednije.

Ovo je godina u kojoj ćete shvatiti zbog čega ste ponosni na sebe i osjetiti ćete se sigurno po pitanju budućnosti kakvu želite kreirati. Moramo, međutim, biti oprezni i ne razmišljati hoćemo li uspjeti ili ne, kada je riječ o trenutku u kojemu moramo biti iskreni. Moramo nadići ideju pobjede ili gubitka u ‘ljubavi’ tako što ćemo steći dublje razumijevanje sebe.

Shvatiti ćete, kada procvjetate u svom srcu, kako svi procesi osobne promjene rade u vašu korist opipljivog poboljšanja ljubavi, emocija i društvenog života. Postati ćete privlačniji, karizmatičniji i mirniji.

Za ostale znakove kliknite na stranicu broj 2
1
2
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 15.01.2016.
Slijedeća objavaDomaći recept za smanjivanje hrkanja – Trebate samo 4 sastojka!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.