Background photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Ako izaberemo karmu (pad u materijalnu svjesnost i aktivnosti iz ega), 2021.g. će se pretvoriti u godinu gubitka ravnoteže, krajnosti, disbalansa, neprijateljstva, godinu problema u komunikaciji, paradoksa, neiskrenosti, živčanih slomova. Ako izaberemo dharmu (duhovnu svrhu, snagu) ući ćemo u ravnotežu, intuitivnu komunikaciju, balans kako u ponašanju tako i u govoru, više vremena ćemo posvetiti sebi, ući ćemo u prirodno znanje kad šutjeti, a kad govoriti i u kvalitete poput požrtvovnosti, autentičnog izraza, rječitosti, savršenosti, sposobnosti učiniti nešto svetim.

atma.hr – 78
Duhovna, Jogijska ili Tantrička numerologija vuče korjene iz drevnih jogijskih i tantričkih učenja po kojima smo svi mi sastavljeni od 10 tijela dok je broj 11 utjelovljenje svih njih skupa. Da bismo bili cjeloviti trebali bi upoznati sva svoja tijela te ih integrirati u svoj život.

Ovo je svjestan pristup svim dijelovima sebe po kojem se ljudsko tijelo ne sastoji samo od onog poznatog i opipljivog tj fizičkog koje je dostupno našem oku već i od drugih razina postojanja. Pa tako razlikujemo: Tijelo duše, mentalna tijela – Pozitivno, Negativno i Neutralno, Fizičko tijelo, Tijelo aureole, Tijelo aure, Pranično tijelo, Suptilno tijelo i Radijantno tijelo.

Znanost deset tijela dozvoljava nam spoznati da bilo koja disharmonija koju iskušavamo u svom životu može biti identificirana i pretvorena u harmoniju. Jednom kad postanemo svjesni svojih slabosti i otkrijemo koje tijelo korespondira s tim problemom uz pomoć joga prakse, predanosti, meditacije i pranajame možemo vrlo brzo prevladati svoja ograničenja te živjeti radostan i kreativan život, život bez strahova, blokada i neuroza.

atma.hr – 39

2021. je godina broja 5 jer zbroj svih znamenki 2+0+2+1=5. Broj pet je broj Fizičkog tijela. Broj 5 je pola puta do 10 i zato se smatra brojem praga, mosta, linka komunikacije, odnosa i balansa. Tendencija traženja balansa, koji je fundamentalni dio pete dimenzije, znači postati učitelji jednako kao i student života.

Prošla godina suočila nas je s nepoznatim. Zbroj njezinih znamenki je bio broj 4. To je tijelo Neutralnog uma i svaki strah i disbalans neutralnosti doveo je ljude u emociju sumnje, zbunjenosti, paraliziranosti, osjetljivosti, osjećaja žrtve. Iluzija straha natjerala je većinu da vjeruje kako će taj strah postati konstantna stvarnost. Taj jaz između glave i srca mogao bi u ovoj godini još i porasti. To je jako izraženo kod ljudi koji ne rade na sebi.

2021. poziva nas da svjesno uložimo energiju u prevladavanje tog jaza. Fizička forma koju smo utjelovili je jedna od najdragocjenijih stvari što smo ju dobili. Posebna je stvar imati fizičko tijelo. U njemu se nalaze ostalih 9 tijela koja zauzimaju svoj dio. Mi smo sposobni izabrati dharmu ili karmu. Imamo izbor u svakom trenutku.

atma.hr – 78
Ako izaberemo karmu (pad u materijalnu svjesnost i aktivnosti iz ega), 2021.g. će se pretvoriti u godinu gubitka ravnoteže, krajnosti, disbalansa, neprijateljstva, godinu problema u komunikaciji, paradoksa, neiskrenosti, živčanih slomova.

Ako izaberemo dharmu (duhovnu svrhu, snagu) ući ćemo u ravnotežu, intuitivnu komunikaciju, balans kako u ponašanju tako i u govoru, više vremena ćemo posvetiti sebi, ući ćemo u prirodno znanje kad šutjeti, a kad govoriti i u kvalitete poput požrtvovnosti, autentičnog izraza, rječitosti, savršenosti, sposobnosti učiniti nešto svetim.

Fizičko tijelo ne može raditi za nas ako ga ne discipliniramo i zato su joga, vježbanje, zdrava prehrana i meditacija glavni preduvjeti da u 2021.g. svjesno prevladamo jaz između glave i srca i pomaknemo se u svoj istiniti identitet.

A to je autentično beskonačno duhovno biće.

Sanja – Dharam Gian Kaur, certificirana instruktorica kundalini yoge

Za sve informacije obratite se na email [email protected]

52 OSHO: MEDITACIJA

osho meditacija