Ajurveda i joga su znanosti koje potječu još iz Veda, najstarijih spisa na Zemlji. One dolaze iz istog izvora i stoga su komplementarne znanosti. Međusobno se isprepliću i nadopunjuju, i često je teško reći gdje prestaje jedna a počinje druga. Obje nam daju preporuke kako živjeti zdravo, sretno i ispunjeno, kako bismo pronašli odgovore na vječna pitanja: tko sam, odakle dolazim i kuda idem?

Dok joga nudi fizičke, mentalne i energetske vježbe kojima postižemo zdravlje i unutarnju ravnotežu, prakitčki koristeći samo ono s čime smo došli na ovaj svijet – našim tijelom, dahom i umom, ajurveda proučava utjecaj okoline na naš fenomen, te daje preporuke kako životnim navikama, rutinom, prehranom i preparatima iz prirode održati ili povratiti ravnotežu. U konačnici, i jedna i druga naučavaju da nam je za postizanje svog cilja potreban dug život i dobro zdravlje.

Svaki čovjek ima svoju prirodu (Prakrti), jedinstvenu psihofizičku konstituciju čijim poznavanjem i demo ka dubljem razumijevanju samoga sebe. Na radionici ćemo naučiti utvrditi ili prepoznati vlastitu prirodu, te kako živjeti u skladu s njom. Naučiti ćemo kako prirodni ciklusi utječu na Prakrti i kako njihov utjecaj uravnotežiti prehranom, vježbanjem joge (asana , pranajame, meditacije, hatha joga krija, itd.) i pravilnim životnim navikama.

Ujutro ćemo započeti sa asanama i pranajamom, nakon čega slijedi lagani ajurvedski doručak i uz direktna pitanja i razgovor detaljna objašnjenja. Radionica će trajati oko 3 sata, a mogući je i nastavak, ukoliko bude interesa.

Predavačica je Ivona Peček, diplomirana ajurvedska savjetnica i dugogodišnja instruktorica sustava Joga u svakodnevnom životu. Bavi se ajurvedskim savjetovanjima i tretmanima, a i vodi radionice ajurvede i vegetarijanskog kuhanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Kuha vegetarijansku i vegansku hranu na različitim prigodama i manifestacijama. Kontinuirano uči i usavršava svoje znanje na brojnim seminarima sa svojim duhovnim učiteljem Paramhans Swami Maheshwaranandom, u Europi i Indiji, te kroz rad uz svog mentora dr. Sardeshmukha.

Prijave za sudjelovanje na radionici primamo ISKLJUČIVO mailom na [email protected]

Adresa održavanja: Jurišićeva 3, Zagreb

Prethodna objavaStvorite svoju stvarnost – želite li živjeti svoje ‘snove’, tada morati znati ovo.. !
Slijedeća objavaKakva ste domaćica: Kad žena u ovom znaku počne spremanje, lako može doći i do renoviranja kuće!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.