Foto: pixabay.com

21.12.2020. je moćan dan, ne samo zbog Solsticija, već i zbog vrlo rijetkog poravnanja Jupitera i Saturna pod nazivom Velika konjunkcija (posljednji put ovako viđena prije 800 godina)! Analiziramo teorije o fenomenu Solarni flash (veliki val kozmičkih fotonskih zraka svjetlosnog dometa 40 herca iz centralnog duhovnog Sunca naše galaksije, događa se svakih 25.920 godina), koji potiče Veliko buđenje i uzdizanje u 5D. Prema mnogim kanalizatorima, na ovaj datum Zemlja završava transformaciju koja omogućava rađanje “Nove Zemlje”. To je zlatno doba koje se očekuje tisućama godina, nova era svjetlosti za čovječanstvo, doba Vodenjaka, vrijeme ogromnog napretka čovječanstva. ❤

atma.hr – 78
Kozmička vrata će se, kažu poznavatelji tematike i spiritualni kanalizatori, otvoriti 21.12.2020., ali ovo je približan vremenski okvir jer mora što veći broj duša biti svjestan i najmoćniji, nezaustavljivi protok u povijesti svjetlosnog dometa od 40 herca će krenuti i kroz nebo slobodno teći širom planete. Ova nova era čovječanstva donosi realizaciju našeg pravog božanskog Ja. Ostvarit ćemo stanje duhovnog savršenstva u kojem su sve dobre stvari moguće. Ovaj termin nije precizan i ovisi o broju probuđenih duša jer nijedan naredni proces ne može nastupiti prije završetka prethodnog. Neće se dogoditi nikakav Armagedon, ali će biti jako prisutne moćne više frekvencije koje će nam pomoći da dostignemo nove visine i načine života.

Zimski solsticij

Razgovarajmo prvo o tome što je gotovo uvijek istina za 21.12. bilo koje godine – to je Solsticij.

Solsticij je vrijeme u kojem je veo između dimenzija tanak. To je također vrijeme u kojem smo otvoreniji i povezani s energijama Zemlje. S većom lakoćom osjećamo da nismo samo bića na ovoj Zemlji, već bića Zemlje.

Solsticij je ujedno i početak nove sezone, ovisno o tome gdje na svijetu živite, a nova sezona uvijek donosi tranziciju energije.

Zimski solsticij donosi vrijeme za povlačenje i rad na stvarima “iza kulisa” na neki način. Vrijeme je da zastanete i vidite veću sliku – da razmislite o svom životu i o većim istinama. Vrijeme za odmor, ponovnu procjenu i usklađivanje vaših prioriteta kako bi odgovarali vašim vrijednostima u ovoj fazi vašeg života.

Zimski solsticij donosi prevlast energije posljednjih znakova zodijaka: Jarca, Vodenjaka i Riba. Ovi znakovi nastoje organizirati društvo u kohezivnu cjelinu koja radi zajedno kako bi se osigurao opstanak za sve.

To je također vrijeme za unutarnji rast – odvojite vrijeme za meditaciju i molitvu, povezujući se s Višom snagom koju možete pretvoriti u udobnost, podršku, uvide i zaštitu u kriznim vremenima.

Ovo je vrijeme žrtvovanja odlika prošlog ponašanja koje više nisu korisne za vas. Tražite blagoslov od Viših Snaga da nastavite u sljedećoj godini svog života ostavljajući značajke koje vas više ne služe. Ako je moguće, obavite ovaj ritual s najmanje jednom osobom. Veća skupina će povećati snagu za sve.

atma.hr – 39

Zimski solsticij, trenutak ili dan kada je Zemlja najtamnija, zapravo je obećanje svjetla i proljeća. U mnogim drevnim kulturama taj dan slavi se kao ponovno rođenje, odnosno povratak Boga.

Saturn i Jupiter

Saturn je 17.12.2020. ušao u znak Vodenjaka. Susreti Saturna i Jupitera vrlo su značajni za cijelo čovječanstvo. U ovom slučaju simboliziraju kraj starog i početak novog društva.

Saturn prirodno vlada znakom Jarca, no suvladar je i Vodenjaka, gdje uz Urana poprima dimenzije stvaranja novog, vodenjaku svojstvenog, altruističnog i humanijeg društva, veliki porast svijesti i spoznaju da smo svi mi samo jedno zrnce soli u oceanu Boga. Da smo svi jednako vrijedni, da nema boljih ili gorih od nas, da smo svi dio iste kolektivne svijesti svega stvorenog. Da smo Čovjek.

Rađa se Novo doba. Kako Saturnovi ciklusi traju oko 7 godina, idućih 7 godina novo doba bit će kao malo dijete koje tek uči puzati, govoriti, hodati.

Taj proces neće se dogoditi preko noći i svi mi zajedno se moramo prilagoditi promjenama. U tih sedam godina procesa velikih promjena i novih učenja, 2025. Uran, planet buđenja prelazi iz zemljanog Bika u zračnog Blizanca, Neptun će iz znaka Riba proviriti u vatrenog Ovna, nakratko se vratiti u Ribe i tek sredinom 2026. će krenuti dalje bez povratka na staro.

U isto to vrijeme i Pluton, koji simbolizira veliku transformaciju, u ovom slučaju cijelog sustava koji smo do sada poznavali, će konačno direktno i bez vračanja u stari sustav društva Jarca, krenuti slobodnim znakom Vodenjaka.

Cijeli period do 2027. godine neće biti lako, ali bit će vrijedno.

atma.hr – 75
Velika konjukcija

Kako velika konjukcija ili bliski susret Jupitera i Saturna 21. prosinca/decembra također formira pročišćavajući kvadratni aspekt s Uranom u Biku, opustit će tenziju koja se gradila tijekom godine između smrti starih formi i rođenja novih aspiracija.

Vrijeme je da se zapitate što trebate otpustiti ili odbaciti kako biste napravili mjesta za ono što je doista bitno, budući da će se ukazati nepredviđeni potencijali i izazovi kako kolektivno ulazimo u eru u kojoj se Jupiter i Saturn udružuju u zračnim znakovima.

Munje Jupitera i Saturna ne samo da će srušiti stare društvene strukture, već će nas također natjerati da napustimo stare osobne snove i drame za koje smo bili vezani.

Kako započnemo novu eru Jupitera i Saturna, pojavit će se novi izazovi i potencijali za koje ćemo trebati napraviti mjesta u našim životima.

Zapitajte se što trebate ostaviti iza sebe i što zaista želite nastaviti provoditi i dalje.

Velika konjunkcija događa se svakih dvadesetak godina i to kada se i Jupiter i Saturn poravnaju na istom stupnju Zodijaka. Velika konjunkcija predstavlja promjenu razdoblja i vremena u kojem mijenjamo način gledanja na svijet.

Kako se mijenja naš pogled na svijet, tako se mijenja i društvo i način na koji odabiremo pristupiti stvarima. Dok se Velika konjunkcija događa svakih nekoliko desetljeća, usklađivanje 2020. godine otvara vrata još većem ciklusu.

Posljednjih 200 godina Jupiter i Saturn poravnavali su se samo u zemaljskim znakovima, ali ove godine, 21.12.2020., Jupiter i Saturn poravnat će se u zračnom znaku Vodenjaka.

Velika konjunkcija koja se prvi put nakon 200 godina događa u zračnom znaku predstavlja još veći pomak u našem svjetonazoru i eri u koju ćemo krenuti.

atma.hr – 78
Nova Zemlja

U kanaliziranim porukama, Zemlja također završava transformaciju na ovaj datum koja omogućava rađanje “Nove Zemlje”.

Da ne bude zabune, ovaj termin nije precizan i u mnogome zavisi od broja probuđenih duša jer nijedan naredni proces ne može nastupiti prije završetka prethodnog.

Neće se dogoditi nikakav armagedon, planet će i dalje izgledati isto, ali u ponudi će biti nove više frekvencije koje će nam pomoći da dostignemo nove visine i načine života.

Svi nama danas poznati sistemi upravo prolaze kroz velike promjene jer se Zemlja stalno bombardira jakim kozmičkim zracima koji potječu iz jezgra galaksije. Jezgro galaksije, poznato kao centralno Sunce, nalazi se u centru galaksije Mliječni put, u sazviježđu Strijelca. Moćna crna rupa, kako je nazvana našim jezikom, nedavno je aktivirana i ima cikličnu masovnu aktivnost zbog koje cijeli svemir vibrira sve više i više.

Eksplozija ovih kozmičkih zračenja visoke frekvencije koji stižu i na Zemlju mijenja i visinu Šumanove rezonance od 40 pa do preko 100 herca i uzrokuje promijenjeno stanje ljudske svijesti, što je već očigledno na događanjima čiji smo svi svjedoci.

Točna donja granica pete dimenzije počinje s 40 herca, a gornja granica završava na 100 herca i dosad smo imali upravo takve oscilacije. Ove oscilacije su za sada povremene i zadržavaju se u nekom kraćem intervalu.

Dimenzija nije fizičko mjesto nego stanje svesti koje se manifestira kao shvaćena stvarnost, a mnogi je tako i shvaćaju. Ova nova superiorna dimenzija realnosti koja se manifestira na ovom svijetu upravo u sadašnjim trenucima i to povremeno, u stvari je ono što se zove novom Zemljom.

atma.hr – 39

To je zlatno doba koje se očekuje milijunima godina, to je nova era svjetlosti za čovječanstvo, doba Vodenjaka, vrijeme ogromnog napretka čovječanstva.

Kozmička vrata će se kažu poznavatelji otvoriti 21. 12. 2020., ali ovo je približan vremenski okvir jer mora što veći broj duša biti svjestan događanja koji nam se upravo događaju pred očima i najmoćniji, nezaustavljivi protok u povijesti svjetlosnog dometa od 40 herca će krenuti i kroz nebo slobodno teći širom planete.

Ova nova era čovječanstva donosi realizaciju našeg pravog božanskog Ja. Ostvarit ćemo stanje duhovnog savršenstva u kojem su sve dobre stvari moguće. Mnogo puta smo dolazili ovdje na planetu Zemlju da se pripremimo za ovaj trenutak, zadržali smo nadu, uz velike nevolje, a sada naša povratna karta za dom dolazi u naš pravi dom slave i sreće.

Doba Vodenjaka

Saturn je ušao u Vodenjaka 17.12., a Jupiter ulazi 21.12., što će stvoriti konjunkciju ove dvije planete i prema nekima – Doba Vodenjaka.

Ovakav astrološki događaj posljednji put dogodio se 1623. godine, a u 2020. godini potaknut će avangardno razmišljanje, planove za budućnost i pojačane emocije.

Jupiter i Saturn također će se poravnati na nula stupnjeva Vodenjaka, što je ekstra značajan stupanj zodijaka. Nula predstavlja beskonačni potencijal i drži energiju neograničenih mogućnosti.

Velika konjunkcija koja se događa u Vodenjaku također nas dalje tjera u energiju Doba Vodenjaka.

atma.hr – 75
Da napomenemo, doba Vodenjaka je najavljivano i u 13. stoljeću pa 1962. godine, zatim mayanske 2012. godine i evo ga opet – 21. 12. 2020.

Mogli bismo vidjeti prelazak u život više baziran u zajednici. Umjesto da se obraćamo velikim vladama ili velikim korporacijama za pomoć, umjesto toga mogli bismo se obratiti manjim organizacijama koje vode zajednice i malim poduzećima.

Velike konjukcije koje su se događale u zemaljskim znakovima u posljednjih 200 godina gurnule su naš fokus prema ambicijama, velikoj vladi i velikom poslu. Natjerale su nas da se usredotočimo na materijalno bogatstvo i imovinu te na stvaranje i izgradnju opipljivih stvari za budućnost.

Veliki prelasci koji se sada prebacuju na zračne znakove dat će nam fokus prema kolektivu i pristupu utemeljenom na zajednici.

Na još dubljoj razini, Velika konjukcija 2020. mogla bi nam omogućiti da vidimo da smo uistinu svi povezani. Počet će nam otvarati misli za više razine svijesti koje shvaćaju da između nas nema razdvajanja.

Sva kozmička energija ove godine vodi nas do zatvaranja masivnog karmičkog ciklusa za planet. Kako se portal intenzivira pod Velikom konjunkcijom, svi ćemo moći zakoračiti u “Novu Zemlju”.

Prelazak u 5d

Kanalizirane poruke otkrivaju kako je naša Zemlja protjerana kao kroz tunel spirala. Kako se kreće kroz ovaj tunel, pod pritiskom je toliko da je prisiljena podijeliti se na dva dijela kad napušta tunel. Gotovo poput ćelijske diobe.

Te dvije stanice ili vremenske linije su od iste Zemlje, ali predstavljaju dvije nove energetske dinamike s kojima moramo surađivati na ovom planetu, a koje nam prije nisu bile dostupne.

atma.hr – 78
Jedna od tih „stanica“ predstavlja ponovno vraćanje u stare karmičke obrasce, gotovo kao da ne napredujemo ili idemo naprijed dok ponavljamo istu petlju. Ako se nastavimo kretati tim putem, na kraju idemo dalje od prošlosti koju poznajemo i u dublju tamu.

Druga “stanica” predstavlja pomicanje naprijed na nove načine koji nikada prije nisu viđeni. Krećemo u širenje svojih ljudskih sposobnosti i u mogućnosti smo stvoriti stvari koje naš um čak niti ne može trenutno shvatiti. Ako se nastavimo kretati tim putem, na kraju se protežemo na nove i više razine svijesti.

Izbor “stanice” ili vremenske linije koju želimo slijediti je naš vlastiti.

U osnovi se frekvencija planeta širi. U mogućnosti smo dodirnuti više frekvencije nego prije, ali i niže frekvencije nego prije.

Biti će nam lakše raditi sa svim visokofrekventnim energijama s kojima smo se povezali u prošlosti.

Mnogi vidovnjaci i intuitivci pokupili su slične poruke o 21.12. Mnogi govore o tome da je riječ o “vremenskom rasponu”, gdje će se dalje dijeliti 3D život i 5D život. 5D nam se oduvijek nudi, ali sada će biti lakše doći tamo i lakše ostati tamo.

Za one koji žive u 5D, nove frekvencije i svjetlosni kodovi također će biti dostupni i to je ono što je uzbudljivo! Tko zna koje će se nove sposobnosti ili duhovna mudrost i znanje početi probijati na Zemlju.

Za one koji žive u 3D-u život će nastaviti slijediti istu putanju, no ovisno o tome gdje je njihova frekvencija smještena, možda će moći osjetiti ili ovo rastuće svjetlo ili produbljivanje mraka.

atma.hr – 75
Solar flash, sunčeva baklja

Jasna Luminus, poznata slovenska iscjeliteljica, čije tekstove možete pronaći na Facebooku pod imenom Utočište piše kako tzv “Solar flash” 21.12. ne donosi umiranje već novi način života!

Kada iz centralnog duhovnog Sunca naše galaksije bude odaslan veliki val koji se inače događa svakih 25.920 godina, neće biti nikakvog armagedona ni smrti ljudi koji nisu podigli svoju vibraciju.

Radi se o pomaku u svjesnosti, a ne u “fizičkom pomaku”. To znači da će oni koji godinama rade na sebi iskusiti ogromne dobrobiti od ovih kozmičkih fotonskih zraka koji su i nosioci informacije i ujedno “transformatori” naše genetike. Pomak u vibraciji i podizanje razine svjesnosti najvažniji su efekti ovog solarnog flasha.

Neće doći do pomicanja fizičkih polova Zemlje, jer je naš planet već neko vrijeme zaštićen od takvog ishoda.

Uništavanje tame od strane svjetla – to je ono što se hoće dogoditi! Objašnjenje: kako otpadaju stare strukture u svijetu, počevši od političkih, medijskih, društvenih, ekonomskih do onih u svakom od nas pojedinačno, tako se stvara sve više prostora za novi način življenja na ovoj planeti.

Ova transformacija je ogromna u svakom segmentu našeg života. No, kada svjetlo prodire u tamu, što se odnosi kako na globalnu, tako i pojedinačnu razinu, tada iz svake strukture počne izlaziti van ta tama i to su ovi događaji koje sada vidimo u svijetu. Pojedinačno, kada svjetlo prodire u fizičko tijelo, također izgoni svu tamu.

A tama su – fizičke, psihičke bolesti i emocionalne tegobe, stari sistemi vjerovanja i prošlost u cjelini.

Pojačana je i aktivnost na čišćenju planete. Majka Zemlja se zadnjih nekoliko desetljeća ubrzano čisti i mogućnost novih čišćenja izuzetno je velika.

Sada će biti još teže onima koji se odbijaju prilagoditi nadolazećim strujama svjesnosti. Budite se, ne spavajte više, jer Nova stvarnost je tu.

atma.hr – 39

Mnoštvo ljudi koje dosad nije imalo pojma o tome što su dimenzije, svjesnost, drugi svjetovi, vanzemaljske civilizacije, pomak u kojem se sada nalazi Zemlja i mi skupa s njom, dobiva informacije o tome i uglavnom su zbunjeni, drugi su uplašeni, a treći oduševljeni. Buđenje se događa na svakom koraku.

Ono je neminovno. Zato, svi vi koji još uvijek odbijate otvoriti oči i skrivate se u svojim malim zonama udobnosti, upitajte se: zašto tako reagirate? Što vas toliko plaši u svemu ovome?

Znajte jedno: Istina se ne može zaustaviti jednom kad krene izlaziti na svjetlo dana. Istina o tome tko smo uistinu, odakle smo došli, zašto smo ovdje i tko su oni koji su vladali nad nama sva ova stoljeća i tisućljeća.

A ovo doba je – doba Istine. Zato, svi vi koji ste još uvijek neodlučni i ne znate gdje biste dali sve ove nove informacije, budite hrabri i barem na kratko otvorite se za nove spoznaje i saznanja. Vjerujte mi, neće vam biti žao.

Otkrit ćete jedan cijeli novi svijet za koji uopće niste znali da postoji, shvatit ćete koliko je istina o tome tko ste i što sve možete daleko ljepša od onog što ste dosad znali o sebi. Taj novi svijet uključuje toliko toga, a vi uzmite od njega onoliko koliko trenutno možete.

Naravno, procesuiranje velikog broja informacija izaziva neminovno reakcije kako u psihi i emocijama tako i u fizičkom tijelu. Zato se ne čudite što najednom imate neke kao nove bolesti, a do jučer ih niste imali. Shvatite, ne radi se o bolestima, već procesu buđenja i fizičkim reakcijama vašeg tijela na to isto buđenje.

Jedino što se od vas traži u ovom trenutku je da se ne zatvarate za priljev novih informacija nego pustite ih da prođu kroz vas i sami odlučite što će ostati, a što ćete baciti. To je vaša odluka.

atma.hr – 78
Kako se pripremiti za 21.12.2020.?

Važno je držati vibracije visoko. Što je veća frekvencija planeta u vrijeme “razdvajanja”, veći raspon novih frekvencija bit će nam otključan.

Održavajući visoke vibracije, također možemo povećati frekvenciju planeta, čineći drugima teže tonuti u bilo kakve niže vibracije.

Vibraciju možemo održati visokom ne pokušavajući cijelo vrijeme biti pozitivni, već vjerni sebi. Naše vibracije najviše bruje kad smo vjerni onome što osjećamo i povezani te prihvaćajući ono što jesmo – mane i sve.

Ovaj “rascjep” koji se stvara na Zemlji u konačnici nam pomaže da dosegnemo nove razine rasta. Nudit će nam se više svjetla, a s tim više nade, više mira i više prosperiteta.

Kako se 2020. godina bliži kraju, u svakom se srcu odvija duboka potraga duše. Orbitirajući kroz neizrecivi kozmos, Zemlja ima svrhu koja je iznad volje ljudi, to je Svrha koju Probuđeni znaju i kojoj služe.

Cijeli period neće biti lak, ali bit će itekako vrijedan. Zato dajmo sve od sebe da podržimo sve ljude u njihovom buđenju i budimo ponosni da živimo u ovo vrijeme ogromnih promjena za Majku Zemlju i cijelo Čovječanstvo.

Zajednička meditacija

Meditaciju Doba Vodenjaka organiziramo u trenutku rijetkog planetarnog poravnanja koje nije viđeno posljednjih 800 godina. Ova konjukcija Saturna i Jupitera u Vodenjaku događa se točno na dan zimskog solsticija. To označava početak novog velikog ciklusa, trenutak kada će napokon početi pristizati prve dugo očekivane energije Doba Vodenjaka. Meditaciju od 20 minuta ćemo raditi u točnom trenutku konjukcije Jupitera i Saturna 21. prosinca, u 19:22 za zemlje Balkana (18:22 UTC). Neka nas se milijun okupi u meditaciji!

Pridružite se, besplatno je i traje samo 20 minuta.

Sve što trebate je pristupiti playlisti sa snimljenim meditacijama i odabrati jezik koji vam odgovara. Još je bolje ako snimku možete ranije spustiti u računalo ili mobitel da vam bude dostupna na siguran način. Poveznica za snimljene meditacije:

ATMA / Jasna Luminus – Utočište /Astrolog Tamara Cvetković