Foto: pixabay.com

U utorak, 21.12., započinje sezona vladavine Jarca. Snaga koja dolazi iz energije Jarca nam pomaže da prebrodimo blagdansko vrijeme i daje nam motivaciju za novu godinu. Možete iskoristiti energiju sezone Jarca da povećate svoju motivaciju i razinu izdržljivosti. Vrhunac sezone Jarca je retrogradna Venera koja se odvija u ovom znaku. Venera će provesti neobično dugo vremena u Jarcu, pomažući nam da zauzmemo praktičan pristup kada su u pitanju ljubav, odnosi i novac.

atma.hr – 78
U utorak, 21.12. započinje sezona vladavine Jarca, na Solsticij kada doživljavamo ili najkraći ili najduži dan u godini, ovisno o hemisferi svijeta u kojoj živimo. Solsticij je vrijeme kada se energetska mreža planeta poravna, a mi možemo iskoristiti iscjeljujuće, umirujuće i obnavljajuće energije Majke Zemlje s većom lakoćom.

Energija Jarca je ambiciozna, vrijedna i zna sve o ustrajnosti. Snaga koja dolazi iz energije Jarca nam pomaže da se krećemo stjenovitim brdima i valovitim valovima koji nas pozdravljaju dok plovimo kroz ovaj život. Ona nam pomaže da prebrodimo blagdansko vrijeme i daje nam motivaciju za novu godinu.

Energija Jarca je praktična. To nam daje dar da možemo bolje vidjeti stvari i doći do srži. Iako se ponekad može učiniti da stvari izgledaju previše crno-bijele, upravo je ovaj pristup ponekad potreban da bi se stvari obavile.

Neovisno o vašem znaku, možete iskoristiti energiju sezone Jarca da povećate svoju motivaciju i razinu izdržljivosti. To možete učiniti tako da uzemljite svoju energiju, provedete vrijeme s drvećem ili u planinama ili se uhvatite u koštac s izazovnim projektom (možda ćete se jednostavno iznenaditi s onim što možete učiniti tijekom sezone Jarca).

Vrhunac sezone Jarca 2021.-2022. je retrogradna Venera koja se odvija u ovom horoskopskom znaku. Venera će provesti neobično dugo vremena u Jarcu, pomažući nam da zauzmemo praktičan pristup kada su u pitanju ljubav, odnosi i novac.

24. prosinca/decembra događa se kvadrat Saturna i Urana. Ova energija se može manifestirati kao potiskivanje između potrebe za postavljanjem granica i potrebe da poštujemo naše slobode. Također možemo doživjeti pomak između starog i novog.

atma.hr – 52
Saturn želi da poštujemo prošlost, ali Uran želi da se zadubimo u budućnost i budemo inventivni. Kako bismo upravljali ovom energijom, moramo uzeti mudrost prošlosti, ali je sada i primijeniti u novoj priči. Moramo ići u korak s vremenom ili riskirati zaostatak.

25. prosinca/decembra Venera je u konjunkciji s Plutonom. Venera i Pluton su se ove godine već dva puta susreli, a ovo je treći susret. I u novoj godini dogodit će se još jedan susret, stvarajući potpis na koji Svemir želi da obratimo pažnju.

Venera predstavlja ljubav, odnose i novac, dok Pluton predstavlja moć. Ova dinamika može istaknuti neravnoteže u moći kada su u pitanju naši odnosi i novac. Venera i Pluton također mogu stvoriti snažnu ljubav ili snažne osjećaje ljubavi koji se mogu izraziti i na zdrav način, ali i na opsesivan način.

Pod ovom energijom, budite svjesni toga gdje dajete svoju moć i provjerite možete li postati svjesni što vam ljudi, aktivnosti i načini postojanja omogućuju da se osjećate najmoćnije.

banner himalajska lampa

28. prosinca/decembra Jupiter ulazi u Ribe. Jupiter je najveći planet u našem Sunčevom sustavu tako da prelazak u novi horoskopski znak uvijek stvara neke jake valove. Jupiter je ušao u Ribe ranije 2021., ali je potom otišao i vratio se u Vodenjaka. Sada se vratio u Ribe gdje će ostati veći dio 2022..

Jupiter je planet ekspanzije i obilja, a Ribe su znak koji je povezan s višom sviješću, duhovnošću i kreativnošću. Sva ova područja će nam vjerojatno biti istaknuta 2022. godine.

U stvari, Jupiter u Ribama vjerojatno će izazvati više suosjećanja u našim srcima i navesti nas na razmišljanje o viziji šire slike. Jupiter u Ribama također snažno podržava sve kreativne ili duhovne projekte. Ako je vaš znak Sunca u Ribama, ovo je također pozitivan znak za obilje koji vam dolazi!

02. siječnja/januara događa se mlad Mjesec u Jarcu. Prvi je mlad Mjesec u 2022. i savršeno je vrijeme za postizanje ambicioznih ciljeva! Ovaj mlad Mjesec iza sebe ima puno energije i može nam pomoći da sanjamo veliko i ciljamo visoko.

atma.hr – 78
Ovaj mladi Mjesec također je izvrstan za pozitivne promjene u našim životima, posebno zbog toga što će Uran, planet promjena, biti u skladnom položaju.

Naši odnosi mogu biti istaknuti pod ovim mladim Mjesecom, pogotovo jer će Venera i dalje biti retrogradna. Znajte da sve što se manifestira jednostavno nam pomaže da dosegnemo dublje i smislenije mjesto postojanja.

08. siječnja/januara poseban je dan na našem kozmičkom nebu, retrogradna Venera se poravnava sa Suncem! Ovaj trenutak predstavlja ponovno rođenje Venere.

Venera se može vidjeti kako sjajno sija ujutro i navečer u različito doba godine. Kako ona prelazi iz jednog stanja u drugo, to predstavlja metamorfozu u našem vlastitom energetskom polju srca. Jutarnja zvijezda Venera govori o novim početcima kada su u pitanju ljubav, odnosi i naš stav prema novcu.

banner za knjige VORTEX

Ako ste se kretali kroz izazovno vrijeme u bilo kojem od ovih područja, možda ćete početi vidjeti svjetlo na kraju tunela od ove točke.

14. siječnja/januara Merkur kreće retrogradno. Čini se da nas Svemir traži da usporimo i razmislimo, iako stvari tek počinju! Retrogradni Merkur vrijeme je za razmišljanje i razmišljanje o svom mentalnom zdravlju, misaonim procesima i načinu na koji odlučujemo komunicirati sa sobom i drugima.

Tijekom tog vremena stvari se mogu činiti sporim, a ako se trudimo previše i djelujemo prebrzo, možemo se suočiti s kašnjenjima ili nezgodama. Pod ovom energijom idite s tokom. Pokušajte očistiti što vam je na tanjuru prije nego što dodate nešto novo.

17. siječnja/januara događa se pun Mjesec u Raku. Prvi pun Mjesec u godini pada u osjetljivom i odanom znaku Raka. Mjesec voli biti u znaku Raka, ali postoje i druge snažne planetarne energije koje se spremaju u ovo vrijeme zbog kojih se pun Mjesec može činiti nezgodnim ili pomalo grubim.

atma.hr – 52
Nešto može iznenada izaći iz naših života ili ćemo možda otkriti da moramo napraviti promjenu i pustiti nešto kako bismo napravili mjesto za novo.

Energija smrti i ponovnog rođenja je jaka pod ovim punim Mjesecom. Kako bismo kretali kroz ovu energiju, trebamo ostati vjerni stvarima koje su nam važne i pozivu vlastite duše.

18. siječnja/januara Uran kreće direktno. Ovo je suptilna energija, ali možemo otkriti da stvari koje smo započeli još u kolovozu/avgustu 2021. počinju nicati u novom i još svjetlijem smjeru.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić