Koncerti grupe „Prema Vahini“ u Zagrebu 21. i 22. listopada 2017.

Prije mnogo godina splitski i šibenski glazbenici okupili su se pod nazivom Bhakti Sounds Hrvatska, a kasnije su im se pridružili i članovi iz Rijeke, Zagreba i Karlovca. Njihov prvi javni nastup bio je 2014. godine, tijekom proslave Gurupurnime, kada su primili dugotrajne ovacije. Ubrzo nakon toga prema uputi Paramahamse Sri Swamija Vishwanande, njihovog duhovnog učitelja, snimili su album naslovljen “Dedication” (engl. predanost) te je bend nastupio mnogo puta širom Hrvatske u Rijeci, Zagrebu, Zadru i Splitu, budeći u prisutnima ljubav i blaženstvo.

Njihov glazbeni stil fuzija je indijske klasične glazbe i hrvatskih folklornih melodija, koje su začinjene primjesama rock i pop glazbe. Bhajani (duhovne pjesme), koje izvode, vibriraju životom, snagom i svježinom, dok su istovremeno obojani uvijek prisutnom nježnošću, koju prožima osjećaj prirodnosti i ljubavi. Od njihova začetka Paramahamsa Vishwananda pridavao im je punu pažnju te ih je neprekidno bodrio i podržavao u širenju dobrih vibracija prem-bhakti.

Just Love Kirtan je projekt kojeg su započeli prije nekoliko godina s idejom pozivanja različitih duhovnih grupa iz drugih tradicija da im se pridruže u širenju vibracija ljubavi i mira te su nastupali na brojnim darshanima Paramahamsa Vishwanande u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj.

Već drugu godinu za redom svojim su nastupima obilježili Međunarodne dane joge u Splitu, na splitskoj Rivi i Sustipanu. Nastupali su i na Yoga is music kirtanu u Zagrebu 2016. i na Just Love koncertu u Sloveniji 2017. u Mariboru.

Njihov rad podržava i Veleposlanik Indije gospodin Sandeep Kumar koji je prisustvovao njihovom koncertu u  Bhakti Marga Centru u Splitu te ih je i tom prilikom podržao i dao im donaciju za glazbenu opremu.

Povodom Just Love Festivala 2017., koji slovi za najveći festival duhovnosti u Europi, grupa Bhakti Sounds Hrvatska doživjela je veliku transformaciju i proširila je opus svoga djelovanja i izvan granica Hrvatske, udruživši se s glazbenicima iz Njemačke, Austrije i Engleske te je tako nastala glazbena grupa Prema Vahini (Rijeka ljubavi) u čijem instrumentalnom sastavu su harmonij, mridanga, manjire, def, violina, jembe, elektručna gitara i akustični bas.Prema Vahini se rado odaziva na pozive da svojim nastupima podrži sve pozitivne inicijative u Hrvatskoj i inozemstvu.

Uskoro u Zagrebu 21. i 22. listopada slijede dva koncerta:

1) 21. listopada 2017. (subota)

Mjesto održavanja: Gundulićeva 19 (pozvoniti na CIR)
Vrijeme održavanja: 19h-21h
Preporučena donacija: 20kn (radi pokrivanja troškova prostora)
Kontakt: Sonja – 095 846 5988

2) 22. listopada 2017. (nedjelja)

Mjesto održavanja: Sajam Mystic, u sklopu predavanja Swamija Kanjalochane
Zagrebački Velesajam, 5. paviljon- otvorena pozornica
Vrijeme održavanja: 14.45 h- 15.30 h
Kontakt : Sonja – 095 846 5988

Zatim slijede nastupi na darshanima Swamija Vishwanande u Splitu 10.12., Rijeci 12.12. i Mariboru 16.12.2017.

Za sva pitanja vezana za grupu Prema Vahini i njihove nastupe kontaktirajte 091 7222 7217 – Jadranka.

Za više informacija o Bhakti Margi, poslanju Paramahamse Vishwanande, posjetite  internetsku stranicu: www.bhaktimarga.hr

„Nastup je bio doista čaroban i nezaboravan: trema je nestala u djeliću sekunde, a osmijesi na našim licima izražavali su i zahvalnost na tako veličanstvenom iskustvu, i sreću jer je ekipa u publici doista uživala! Nadam se da ćemo dobiti još takvih prilika u kojima ćemo moći oplemeniti srca publike i u njima probuditi bhakti – istinsku ljubav.”

– Vesna AAJ, Prema VahiniPrethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 14.10.2017.
Slijedeća objavaRadionice osobnog rasta
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.