Dragi svi,

Mohanji Hrvatska tim vas poziva na program “Biti u Mohanjijevoj svijesti” prvi put u Hrvatskoj koji će voditi Mohanji acharya Dejan Jovanović.

Kad? U petak, 22.02.2019.
Gdje? Scarpina 5, Rijeka

Program obuhvaća satsang i meditaciju “Moć čistoće”.

atma.hr – 45

Satsang (na sanskritu sat= apsolutna Istina, Bog; sangha = društvo) označava druženje s Istinom ili bivanje sa Istinom. Svrha satsanga je susret sa najvišim istinama, razgovor i kontemplacija kako bi ih uveli u svoj život i započeli ih uistinu praktično živjeti. Duhovnost je indivudalan put i satsang nam pomaže na našem putu ustoličiti se u Istini. Svi su dobrodošli podijeliti svoja iskustva, jer su ona Božji darovi koji nas motiviraju da ustrajemo. Razmišljanje o osobnim duhovnim iskustvima ili slušanje iskustava drugih povećava nam vjeru.

Put samospoznaje nije lak i na njemu se nalazi mnogo izazova kroz koje svi prolazimo. Stoga ćemo posebno govoriti na temu kako da istrajemo na našem duhovnom putu i ostanemo stabilni.

Nakon toga opustiti ćemo se uz meditaciju “Moć čistoće”. Moć čistoće je 40-minutna vođena meditacija koja se prakticira jednom tjedno, individualno ili u grupi. Učenje tehnike meditacije je način koji nam pomaže da se oplemenimo i uzvisimo, a sve zavisi od nas samih i naše otvorenosti. Vjera je ključ.

Svakim meditiranjem događa se unutrašnje čišćenje. Ali kada izađemo u vanjski svijet, ponovno se onečistimo. Ako želite zadržati čistoću koju ste postigli u meditacijama, budite svjesni svake misli, riječi i djela. Sve što konzumirate mora biti čisto. Što je čisto? Nešto što nije sebično, nešto što je nesebično. Nikakav ritual ne može donijeti tu čistoću. Nesebična djela uzdižu čovjeka do onog najvišeg.

Moć čistoće je opipljiva. Moć čistoće rasterećuje nas na različitim razinama. Ona oslobađa. Moć čistoće čini nas imunima na stresove i šokove svakodnevnog života. Moć čistoće zrači. Čistoća osnažuje. Čistoća oslobađa. Unosi zahvalnost u naše postojanje. Utišava lutajući um i vodi ga u stanje bez misli. Gasi sva pitanja. Donosi zadovoljstvo i stabilnost. Čini naše vlastito postojanje sjajnim iskustvom. Ispunjava naše postojanje životom. Donosi svrhu. Ispunjava život vjerom i nadom. Povezuje nas s Najvišom Sviješću. Moć čistoće je neizmjerna. To je priroda Vrhovnog.

Tijekom meditacije tko želi može primiti energetski transfer koji se daje putem dodira preko sahasrare i ajna čakre. Energetski djeluje na individualnom nivou, čisteći naše energetske točke, blokade i suptilne kanale putem kojih struji kundalini, naša životna energija.

atma.hr – 45

Svrha ove meditacije je duboko unutrašnje energetsko čišćenje kojim se sjedinjujete sa vašim osobnim sistemom funkcioniranja i sa vašim bićem, pomaže da budete otvoreniji da ‘primite’ i ‘date’ ljubav u potpunosti, kao i da bivate u sadašnjem trenutku, odbacujući podsvjesne negativne impresije vašeg uma. Ne samo da dostižete uravnoteženost sa vašim fizičkim sistemom, već i bliskost sa vašom dušom koja sve pokreće. Na taj način, uobičajene aktivnosti podsvjesnog uma prenose se na svjesnost i dostižete stanje u kome šta god da radite ili da se dešava vi ste svjesni svjedok svake vaše misli, riječi ili djela. Tada automatski započinje buđenje u vama samima.

Preporučena donacija je 50 kn i sva sredstva idu za pokrivanje najma prostora i za humanitarnu akciju ACT fondacije hranjenja gladnih ljudi i životinja koje organiziramo u Rijeci, Puli i Splitu povodom nadolazećeg Mohanjijevog rođendana.

Aktivnosti ACT fondacije inače zasad su bazirane samo u Splitu i ovdje možete pogledati koliko smo aktivni https://www.facebook.com/groups/139614906756686/?ref=share Od ove godine širimo se u Pulu i Rijeku, a i šire. Više o ACT fondaciji pogledajte na www.actfoundation.org te ukoliko osjetite unutarnji poziv da se pridružite slobodno se javite!

Za sve informacije, pitanja i dogovore slobodno se obratite Eugenu Liniću na broj 095 816 03 26, u inbox ili na naš službeni mail [email protected]

Srdačno vas pozdravljamo i veselimo zajedničkom druženju!

Vaš,

Mohanji Hrvatska tim

https://www.facebook.com/events/2341785955875884/

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here