atma.hr – 45

Predstavljanje knjige “Glazbena bojanka i vježbanka – Svaka nota svoje mjesto ima” autora Minje Kuzmanić i Darka Grapponea

Uz autore knjigu će predstaviti doc. dr. sc. Darko Hren i učenici Glazbene škole Boris Papandopulo

Glazbena bojanka i vježbanka je udžbenik koji glazbu i njene apstraktne pojmove jasno, zabavno i maštovito približava djeci, pritom se služeći slikama iz njihova svijeta. Tekstovi pjesama prikazani su živim ilustracijama u boji i djeci govore o poznatim temama.

Uglazbljene pjesme imaju svoju estetsku vrijednost, melodijski i ritamski su zanimljive i lijepe, a istovremeno i vrlo jednostavne. Ono što ih obogaćuje i daje im suvremenu notu su maštoviti aranžmani instrumentalne pratnje uzeti iz različitih glazbenih tradicija (klasika, jazz, etno). I tako, šećući knjigom djeca kroz igru mogu naučiti glazbeno crtovlje, violinski ključ, note, pauze te pojmove kao što su kratko i dugo, brzo i sporo, visoko i duboko, veselo i tužno, dur i mol, dinamiku, tempo i pritom vježbaju pisati, povezivati, prepoznavati… Pjesme glazbene abecede i solmizacije osmišljene su s ciljem učenja, pamćenja i prepoznavanja boje, visine i mjesta tona u C-dur tonalitetu. Knjiga uključuje dva CD-a koji su zvučni dio bojanke i vježbanke.

https://www.facebook.com/events/286884791960974/

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here