‘IZ GRADA U PRIRODU’ neobično predavanje u Radioni 69!

Što? Predavanje
Tko? Ervin Omerović
Gdje? RADIONA 69, Ilica 69
Kada? 24.1. 20:00 – 21:00

Za koga? Za sve one koji su barem jednom pomislili kako je živjeti u prirodi, kao i za sve one koje zanima biodinamički uzgoj industrijske konoplje!

Život u gradu danas je odabir mnogih, prvenstveno iz karijernih odnosno poslovnih razloga. Brojni sadržaji i dostupnost informacija mnogima je glavni razlog života u gradu.

Uz brojne benefite, užurbani život na asfaltu neminovno nas odvaja od prirode, a nedjeljna šetnja parkom često nije dovoljna.

Iako već sto puta ponovljena, rečenica ‘udaljeni smo od prirode’ stvano ima svoju težinu. Dok neki uopće nisu svjesni važnosti ove teme, postoje i oni koju ju promišljanju no jednostavno se previše poistovjetili sa životom u gradu i odlazak na selo je nezamisliva promjena. Zatim, postoje i oni koji su razmišljali i maštali o tako nečemu, no i dalje imaju brojne kočnice. Ovo predavanje je za sve nabrojane.

Ervin Omerović dugo je vremena osjećao potrebu preseliti se u prirodu. Preko noći, to je i napravio. Preselivši se na imanje 45 km od Zagreba, sa svojom je partnericom otvorio OPG i pokrenuo biodinamički uzgoj industrijske konoplje. Tri jezera, srne i ptice, jedan belgijski ovčar, četiri mačke i polje industrijske konoplje.

‘Cijeli sam život znao da grad nije za mene. Svaki slobodni trenutak koristio sam da odem u prirodu. Jedan dan naišao sam na oglas s prekrasnim slikama, kao iz bajke – prodajemo imanje. Nazvao sam i dogovorio jednogodišnji najam. Već idući tjedan moja partnerica i ja potpuno smo promijenili lokaciju življenja. Ubrzo smo odlučili zasaditi polje industrijske konoplje i slijedio je proces koji bi mogli nazvati: ‘od laika do biodinamičara’.’ objašnjava Ervin.

Pošto ih je bilo samo dvoje, veliku ulogu odigrali su prijatelji i susjedi.

‘Prijatelji su dolazili vikendima i pomagali, susjedi iz sela su nesebično dijelili savijete i pomagali pri sadnji. Jedan od dražih momenata bio je prizor našeg simpatičnog susjeda koji samouvjereno ore polje koje je pod takvim nagibom da bi bilo tko drugi rekao da je nemoguće upravljati traktorom na takvoj strmini.’ govori Ervin.

Kako izgleda biodinamički uzgoj industrijske konoplje, važnost ove biljke, usponi i padovi u procesu, te zašto je ovo sve popularniji način uzgoja u Europi neke su od tema predavanja.

Predavanje je besplatno, prijave nisu potrebne, a za sve dodatne informacije kontaktirajte Radionu 69 na Facebook stranici:

https://www.facebook.com/radiona69/

ili telefonom na broj 00385922470961.

Pozovite sve one za koje mislite da bi ih ove teme mogle zanimati!

FACEBOOK EVENT

https://www.facebook.com/events/572094196456752/

Prethodna objavaTematske radionice Kundalini Yoge
Slijedeća objavaŽena u ovom znaku obara intelektom, a od partnera jedino traži – SAVRŠENSTVO!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.