Babaji stanje je susret jogija za jogije. Taj susret nas podsjeća da smo prvi medijatori koji umno projiciraju jogu za tijelo. Joga započinje i završava u svepostojećoj misli. Sva fleksibilnost koja u njoj počiva, počiva i u tijelu; sve božansko koje postoji u umu, postoji i u tijelu; sva mirnoća, pažnja i ljubav koja je ovdje prisutna, generira učinke na tijelo i njegove pokrete, kao što to čine i suprotnosti.

Mi smo cvjetovi u rukama svemira koji nikada neće uvenuti.

Živimo u istodobnim svjetovima, od kojih je svaki prijemčljiv našim osjetilima, nedodirljiv, a istovremeno postojan unutar najintimnijih i najčišćih odnosa, ne odvajajući nas od ničega.

Mi nismo ovdje, nismo ono što činimo niti smo ono što o nama govore. Mi smo više od radosnog nasljeđa prepunog informacija, koje možda nikada ni nećemo preispitati. Mi nismo ono što je o nama rečeno. Ni što knjige o nama pišu, ni što medicina ili fizika ili kemija prenose. No, to ujedno i jesmo. Ako išta i jesmo, to nije odavde. Uzvišeno svjetlo i dalje je preprimitivno, premaglovito, nedovoljno prosvijetljeno. Svo svjetlo baca sjenu, „sjenu svjetla“. Svaka sjena se u njemu rastvara. Najviša jasnoća počiva spokojno i sigurno prije postanka sveg svjetla i sjena, daleko prije samog izvora, početka ili mogućnosti nastanka. Praiskonsko crnilo nadilazi bilo koji koncept, prosudbu, želju ili izraz.

Oni koji ovo čitaju i prožive, u trenu će osjetiti prisutnost Babajija. Tome je tako, i u tvojim je rukama i načinu tumačenja, predočeno tvojom odanosti, iskrenosti, poštenja, kako bi nanovo kreirao samog sebe u njemu.
Iz svog božanskog stanja, Babaji prati utjelovljene ljude, na razini duše, a ne samo između njihovih
inkarnacija. Usmjerava duhovni razvoj iskrenih ljudi, koji su ga u nekom trenutku tražili duhovno vodstvo. Drago mi je se sjeća mog posjeta i volim ovu mogućnost biti mu domaćinom; moje tijelo, njegovo tijelo.

– Mi smo cvjetovi u rukama svemira koji nikada neće uvenuti.

Tehnički detalji:

O susretu:

Susret traje dva dana, te počinje u subotu u 10 sati ujutro i traje do nedjelje. Svaki dan se sastoji od tri susreta u potpunoj tišini, te Otvaranju Babaji stanja. Susreti traju po 40tak minuta, a svaki imaju svoju specifičnost i dubinu.

Za koga:

Neće biti pojašnjenja što znači biti u tišini ili u meditativnom stanju. Preporuča se onima koji razumiju tišinu, introspekciju, unutarnje putovanje, koji meditiraju ili prakticiraju jogu kao duhovnu praksu. Victor neće davati nikakve verbalne upute. On će svaki dan uroniti u tišinu, i dijeliti iz tišine grupi koja razumije, što je više od pukog intelektualnog razumijevanja.

Tijekom dana, mimo susreta, svatko može činiti što želi, no preporuča se biti u miru, tišini i u sebi. Posebnost Babaji stanja možemo postići samo mi sami, svatko ponaosob i iz sebe samog ga možemo kreirati.

Dolazak i početak:

Dolazak polaznika se očekuje u petak u poslijepodnevnim ili večernjim satima ili najkasnije u subotu do 9 sati ujutro. Susret i otvaranje započinju točno u 10 sati, bez odgode ili čekanja, pa se sudionici mole da stignu na vrijeme. Nikakva kašnjenja neće biti tolerirana, bez obzira na razlog kašnjenja.

Nije dopušteno:

– Mobilni uređaji
– Kućni ljubimci

Lokacija

Vimal akademija , Moslavačka Slatina

Vrijeme

Subota: 10h-17h
Nedjelja: 06h-14h

Cijena

2.300 kn + smještaj i hrana
(500 kn, plaćaju se na licu mjesta)

prijavi se

1 KOMENTAR