atma.hr – 45

7 dana Dharma Yoga Retreat na otoku SIlba

Yoga retreat sa Sandrom Petrom Pintarić na predivnom otoku Silba od  27.6. do 4.7.

Odmor od gradskog života (retreat = povlačenje) i izlaganje prirodi, čistoći i duhovnom znanju

I ove godine izabrali smo otok Silbu zbog toga što nema auta, motora, bicikla, kao ni hotela kako bi omogućili rijetku egzotiku potpunog mira koja odlično odgovara yoga odmoru-povlačenju i stjecanju novih znanja. Otok Silba smješten je u zadarskom arhipelagu, to je ekološki čist otok a turisti su uglavnom smješteni u apartmanima. Poznat je i kao otok kojeg vole umjetnici, pun je zanimljivih detalja a na Silbi je raskoš prirode naprosto očaravajuća. Šetnice i staze za duge šetnje su diljem otoka. Mir i tišina omogućit će vam ostvarenje ili ponovno nalaženje izgubljenog dodira sa prirodom kao prijeko potrebnim uvjetom potpune psihofizičke relaksacije.

Provedite 7 dana na predivnom otoku Silba uz potpunu yoga praksu i povlačenje od urbanog života i stresa. Voditeljica programa Sandra P. Pintarić prenijet će vam znanje preko učenja legendarnog yogija Sri Dharma Mittre. Očekuje vas jutarnja praksa Dharma Yoge, tradicionalnih Hatha Yoga tehnika (asana, pranayama, bandha, mudra, kriya) te večernje tehnike meditacije koje su dio svakodnevnog programa.

O programu:

atma.hr – 45

– Dharma Open level sat otvoren je za mješovitu grupu polaznika (početnici, srednje napredni i napredni) u kome se tokom sata pokazuju različite varijacije yoga položaja kako bi svatko mogao prilagoditi praksu i postepeno napredovati. U warm up praksu uključena je dinamična Shiva Namaskar Vinyasa nakon koje slijedi praksa asana. Na kraju sata očekuje vas duboka relaksacija. Sat će biti vođen na nekoliko zanimljivih načina (od tradicionalne Hatha yoge, Vinyasa stila te rada s energetskim tijelom, čakrama i nadijima.
– Pranayama je svjesno i voljno upravljanje životnom silom (pranom) kroz rad s dahom, što je osnovni dio prakse hatha yoge. Radit ćemo razne tehnike pranayama i kriya, od tradicionalnih iz Hatha yoge do onih iz Laya i Kundalini yoge. Na ovom retreatu prolazimo kroz teoretski i praktični dio pranayama, a na kraju ćete dobiti upute za kućni program.
– Duboka relaksacija obnavlja sve naše sustave koji postaju zdravi i uravnoteženi. Duboko opuštanje otklanja napetost i umor fizičkog tijela, normalizira cirkulaciju kisika, krvi i životne energije (prane. Podupire se tijelo da se vrati prirodnim iscjeljujućim sposobnostima. Duboka relaksacija umiruje uzburkane valove uma i emocija te nas okreće da pogledamo prema unutra, svojoj duši.
Yoga Nidra ili “Joga spavanja” je duboko opuštajuća tehnika kao oblik svjesnog spavanja u kojem je prisutna vanjska i unutarnja svjesnost za razliku od spavanja.
– Tehnika Psychic Development je jedinstvena tehnika psihičkog razvoja i potencijala koja će omogućiti da se postigne mir uma, kontrola emocija i preoblikovanje mentalnih obrazaca koji privlače i određuju okolnosti u našim životima. Ovo je drevna tehnika koja se stoljećima usmeno prenosi sa učitelja na učenika.

Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti vas i ovog ljeta na predivnoj Silbi!

Sandra Petra Pintarić je učiteljica joge sa dugogodišnjim iskustvom koja uči yogu od najeminentnijih yogaučitelja današnjice i redovno podučava preko 10 godina kroz satove yoge i na Školi za učitelje. Svjetski je priznati senior učitelj Dharma yoge i mentorica mnogima. Uz nju ćemo na Silbi najveći fokus posvetiti dahu, duhu i srcu, njihovom međuodnosu i zaranjanjem u dublje nivoe svjesnosti kroz yoga vježbe tijela, daha, opuštanja i meditacije. Osmislila je zanimljiv program kojem se može prilagoditi bilo koji čovjek bez obzira na dob, sposobnosti i iskustvo u yogi a da bude zanimljivo svima.

Detaljne informacije za Dharma yoga retreat pročitajte na linku:  http://www.dharmayogazagreb.com/dharma-yoga-retreat-na-silbi.html

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here