Foto: pixabay.com

Mars u kvadratu sa Saturnom smatra se najgorim aspektom, gorim od retrogradnog Merkura, a Merkur, iako nije sad retrogradan također se ovdje muva. Donosi nezadovoljstvo, zastoje, smanjenu vitalnost, antagonizam, grubost, slabost, submisivnost, bolest, ozljede, mentalnu i emotivnu bol, tugu, povrede. Situacija nije ništa bolja s Marsom u opozicijii s Uranom koji je jedan vrlo nagao i eksplozivan aspekt. Najviše će biti pogođeni fiksni znakovi – Bik, Lav, Škorpion, Vodenjak.

atma.hr – 78
Našla se tri najveća astrološka malefika (zlotvora) u negativnom aspektu. I samo dva bi bilo dovoljno za nepovoljne događaje, a sva tri mogu donijeti velike poteškoće i prepreke.

Mars u kvadratu sa Saturnom smatra se najgorim aspektom (gorim od retrogradnog Merkura, a Merkur, iako nije sad retrogradan također se ovdje muva). Donosi nezadovoljstvo, zastoje, smanjenu vitalnost, antagonizam, grubost, slabost, submisivnost, bolest, ozljede, mentalnu i emotivnu bol, tugu, povrede. Ništa lijepo.

Situacija nije ništa bolja s Marsom u opoziciji s Uranom koji je jedan vrlo nagao i eksplozivan aspekt. Donosi nemir, nervozu, lomove (psihičke i fizičke), potrese, nagle prekide, svađe, nasilje, netolerantnost, brutalnost, vatru, eksplozije, strujne udare.

Ovo se odnosi najviše na ona područja života gdje nekome u natalu tranzitira. Dakle nekome će se odraziti na novac, nekom na posao, nekom na vezu ili odnose s drugima.

S obzirom na to da da ipak traje nekih dvadesetak dana ne bi rekla da će na globalnoj razini donijeti apokaliptična previranja, jer za tako nešto ipak je potreban duži tranzit od prolaska Marsa. Iako sve je moguće.

Najviše će biti pogođeni fiksni znakovi – Bik, Lav, Škorpion, Vodenjak. Kad kažem ovi znakovi, ne misli se isključivo na one koji su to u horoskopu. Jer to što smo po horoskopu znači da nam je u tom znaku bilo smješteno Sunce vrijeme rođenja.

atma.hr – 52
Ovo se može odnositi i na one koji su u horoskopu neki drugi znak, ali imaju naglašene planete u ovim znakovima. Npr. netko je u horoskopu Strijelac, ali ima dvije tri planete u Škorpionu pa će se i na njega ovo odnositi.

Kako se na nekoga odnose teški aspekti ili dobri aspekti ovisi najviše o njegovoj natalnoj karti. Ali u općenitoj klimi u zraku je nešto negativno.

Dakako ne postoje samo ove planete, postoje i druge pa će recimo Venera iz Jarca malo ublažiti ovo djelovanje.

Ono što se također može učiniti su tzv. astrološki lijekovi – remedije. U indijskoj astrologiji oni sastavni dio astrologije. U zapadnoj nisu tako česti, iako smatram da bi trebalo nešto raditi po tom pitanju.

Jer realno kakvu korist ima pojedinac od astrologije ako mu astrolog kaže da ga čeka teška planetarna situacija, a ne da mu neki „recept“ kako ju nadvladati.

banner za knjige sretan novac

Jedan od jednostavnih i djelotvornih lijekova je svijeća. Pa sam ja tako upalila crvenu svijeću za Marsa na Marsov dan, da se povežem s njegovom energijom i kanaliziram ju u kreativnom smjeru.

Recimo potučem neprijatelja, jer Mars je ratnik. (I ne neće mi se vratiti karma, jer živimo na planetu gdje postoji i arhetip ratovanja, samo ono mora biti hrabro i časno).

Tko ne ratuje može ovu energiju kanalizirati u sport ili tjelesne aktivnosti, ali isto treba paziti da se ne pretjeruje jer moguće su ozljede.

Irena Dumančić Baranja