Foto: Gerd Altmann/pixabay.com
Imam čudnu naviku – razgovaram sama sa sobom. To se događa kad sam sama, a pogotovo kad se osjećam frustrirano ili poraženo.

Ponekad je to samo nekoliko riječi, a ponekad su to cijele rečenice – i sigurna sam da bi sve to izgledalo suludo kada bi me netko promatrao sa strane.

To bi mogla biti nuspojava prevelikog čitanja mojoj djeci. To bi mogao biti samo znak da volim čuti svoj glas. Nisam sigurna, ali mogla bih o tome porazgovarati sa sobom malo kasnije.

Atma ponuda: SUNCE Jaspis Malahit

Začudo, postoje neke prednosti kada razgovarate sami sa sobom. Evo ih:

1. Kada razgovarate sami sa sobom bolje upravljate svojim misaonim procesima

Ponekad moramo srediti naše uzburkane misli, a riječi nam mogu pomoći da to učinimo. U stvari, što ste pametniji, to je vjerojatnije da je vaš mozak sklon kaosu. Naše razmišljanje može postati zbunjujuće i zabrinjavajuće kad se ograniči na nematerijalan oblik.

Kada izgovorimo naše brige i frustracije, lakše se možemo nositi s njima. Struktura koju jezik daje može nam pomoći da se usredotočimo i stavimo stvari u perspektivu. Sve zvuči manje zastrašujuće u verbalnom obliku nego kada se krije u dubini ljudskog uma. Kada organiziramo naše misli i emocije riječima, lakše i učinkovitije  ih možemo obraditi.

2. Razgovor sa sobom je važan dio našeg procesa učenja

Ljudska bića, kao što se ispostavilo, ne samo da vole zvuk vlastitog glasa – ljudska bića moraju slušati. Kao što je Charles Q. Choi objasnio, “Govor upućen samom  sebi može biti vodič u dječjem ponašanju, a djeca često sebe vode korak po korak kroz zadatke – kao kad vezuju svoje vezice na  cipelama, podsjećaju se da se usredotoče na posao koji obavljaju rukama.”
Čini se da i mi kao i djeca, u suštini razumijemo vrijednost razgovora sa sobom kada prolazimo kroz određeni proces, samo kako starimo  postajemo svjesni da smo naučili ograničiti takvo ponašanje. Društvo nas uči da nema smisla razgovarati sa samim sobom, jer govor je društveni konstrukt.

Međutim, jezik ima puno veću vrijednost od toga. To je, također, način na koji naš mozak obrađuje informacije i rješava probleme.

3. Kada prolazimo kroz proces verbalnim načinom možemo ga učinkovitije dovršiti

Zamislite da ste na putu do trgovine sa svojom malom djecom. To je svakodnevni zadatak s tisućama malih dijelova – vezanje cipela, razni argumenti, izvijanje iz sjedala, pakiranje pelene u torbu … popis se nastavlja. Mnogi od nas, usred ove aktivnosti, zaborave ponijeti popis namirnica.

Kada verbalno prolazimo kroz ovaj zadatak, ne samo da fokusiramo svoju energiju kao što je gore opisano, već i povezujemo vizualni dio našeg mozga sa svojom fizičkom aktivnošću. Govoreći: “popis namirnica”, čak i prije nego što je uočimo, podsjećamo naš mozak na zelenu bilježnicu koja ga sadrži.

Razgovor sa samim sobom ne samo da će vam pomoći organizirati svoje misli – pomoći će vam i da ih se držite i ostanete usredotočeni.
Atma ponuda: Orgonska Narukvica – Pamćenje/Učenje/Studiranje

“Jedna od prednosti razgovora sa sobom je što barem znate da netko sluša.” – rekao je autor Franklin P. Jones. To je apsolutno točno, ali čini se da postoje i druge pogodnosti. Razgovor sa sobom nije znak ludila, već proces koji koriste geniji i ljudi koji ostvaruju velike uspjehe.

Pokušajte i vi – bar na jedan dan. Razmotrite koliko se pametnije (ili luđe) osjećate.

Izvor: iheartintelligence/atma.hr

Prethodna objavaKako svemir radi za nas
Slijedeća objavaJaspis Mookait ogrlica – Transformacijski kristal
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.