Foto: pixabay.com

Svatko tko je bio zaljubljen ili je iskusio tu čistu emociju, zna koliko je to oslobađajući osjećaj. Međutim, problem je što ponekad zamijenimo druge osjećaje s osjećajem ljubavi.

39

A kad nas ovi osjećaji ili emocije dovedu do sukoba ili nezadovoljstva, krivimo ljubav i razmišljamo o tome kao o nečemu što treba izbjegavati pod svaku cijenu. Romantika je obično stjenovita cesta za mnoge zbog visokih očekivanja i naknadnih boli koje dolaze s tim. Ljubav zapravo oslobađa, ali kad dodamo vezanost, stvari postaju zbunjujuće i nesređene.

Znam da je koncept ljubavi i vezanosti za mnoge vrlo čudan. Ali zapravo je pogrešno kad zamijenimo vezanost s ljubavlju. Ali vezanost je razlog zbog kojeg patimo. Vezanost ima dosta markera sličnih kao i ljubav. U obje ove vrste prepustite se osobi koju volite. Prestanete razmišljati o sebi i brinete se samo za sreću druge osobe.

U stvari, to je ono što ljudima omogućuje pisanje besprijekornih stihova koji opisuju ljepotu svog ljubavnika. Mnogo je cijenjene umjetnosti nastalo zahvaljujući umjetnikovoj ljubavi. Ali vezanost također ima određeno naličje. Počinjemo vjerovati da će cijeli naš život stati samo zato što nas ostavlja osoba koju volimo (koju nismo ni znali prije nekoliko mjeseci). Jedina svrha našeg života pretvorena je u udovoljavanje ovoj drugoj osobi, piše The minds journal.

75Ljubav je mnogo bogatije iskustvo u usporedbi s tim. Definitivno nije ograničeno samo na jednu osobu, tzv. “objekt naše ljubavi”. Prava ljubav je univerzalna. Netko tko je spoznao tajnu ljubavi – ljubit će svako biće i ne-biće. To zahtijeva razumijevanje inherentnog jedinstva u svemiru.

Svi smo mi jedno. I stoga nema smisla ljubiti (ili bolje približiti se) jednom dijelu stvaranja, a ne drugom. Takva sveobuhvatna ljubav oslobađa i istinska je suština onoga što znači ljubiti. Kad volimo samo određenu osobu, mi smo sebični. Prava ljubav nikad nije sebična.

Evo nekoliko pokazatelja koji će vam pomoći da bolje razumijete ljubav:

1) Pobrinite se da volite, a ne da ste zaljubljeni u nešto ili nekoga

Možete li suziti objekt vaše ljubavi na jednu osobu? U tom slučaju, to ne može biti ljubav. Ljubav teče u svim pravcima, svima i svemu. Ali ako tako osjećate samo prema jednoj osobi – to je vezanost. A vezanost nikada nije dobra. Vezanost vas čini ovisnima i potrebitima.

Nemojte dopustiti da vas vezanost ograniči i priveže samo za jednu osobu. Naučite kako voljeti sve. Ako smatrate da postajete privrženi samo jednoj osobi, pazite i ne dopustite da se ta vezanost produži. Nemojte odabrati nešto što će vas ograničiti.

39

Moglo bi se ispočetka činiti teško ne biti opsjednut nekim tko vam se sviđa, ali to nije nemoguće. Kad ne dopustite sebi da se vežete, vidjet ćete da ste u mogućnosti voljeti dublje. Voljeti jednu osobu može vas učiniti sebičnima, a to nije ono o čemu se radi u ljubavi.

2) Nemojte pokušavati označiti, sakupiti ili zadržati ljubav

Ljubav je trenutan osjećaj. I najbolje je uživati ​​u tome, živeći u sadašnjem trenutku. Koliko god vam se to sviđa, ne možete ga vezati. Kada prvi put doživimo ljubav, osjećaj je toliko neodoljiv da ga želimo uhvatiti i želimo ga zadržati zauvijek. Ali u trenutku kada pokušavate vezati ljubav, postajete vezani.

Ne možete vezati ljubav, ako pokušate postat će gorka ili još gore. Na primjer, kad vidite lijepi cvijet – vaš prvi instinkt je da ga iščupate iz svog vrta i nosite ga sa sobom. Svakako će vam dati trenutni užitak što ga posjedujete. Ali uskoro to će nestati i pretvoriti se u lošu situaciju. U trenutku kada pokušavate preuzeti kontrolu nad objektom vaše ljubavi – ona se pretvara u vezanost.

Ljubav je trenutačna. Trebate je cijeniti u ovom trenutku. Ako počnete misliti da je određena osoba u vašem životu ključna za vaš život, odmah je napustite. Postali ste vezani za tu osobu. A to će dovesti do sukoba.

75Možete pokušati ograničiti njih ili sebe u pokušaju da zadržite jedno drugo. Morate shvatiti da ograničavanje međusobno također znači ometanje cjelovitog razvoja koje svaki pojedinac treba. Pustite to. Sjećanja na savršen trenutak su dovoljna, ne morate pokušati produžiti taj savršeni trenutak, samo će ga pokvariti.

3) Nemojte pokušavati kontrolirati nekoga zato što želite da vaša ljubav bude savršena

Sjetite se prirode ljubavi u trenutku. To također znači da u ljubavi nije bitno koliko je netko savršen ili nesavršen. Ljubav se događa iznenada. Kada razmišljate o poboljšanju vašeg partnera, kada mu govorite kako bi mogli biti bolji, ne živite u ovom trenutku. Predviđate budućnost, a to je početak kraja istinske ljubavi. Ljubav ne zahtijeva promjenu.

Zapravo, ljubav je u suprotnosti s vezanošću ili tom potrebom za savršenstvom. Ljubav je spontana i individulana. Nemojte da vas zarobi ideja da trebate biti savršeni za svog supružnika ili da trebate promijeniti određene aspekte sebe. Sve to je samo vezanost koja govori. Volite nekoga zbog onoga što ta osoba jest, a ne neku zamišljenu savršenu sliku svoje budućnosti.

52
Zaključak

Samo zato što je ljubav trenutačna, ne znači i da vaš odnos mora biti. Ljubav će doći i otići ako želi. Umjesto da je proganjate, pokušajte joj zaželjeti dobrodošlicu svaki put kad se približi, i uživajte ​​u najvećoj mogućoj mjeri koliko god dugo traje.

Ne morate ograničiti ni promijeniti sebe ili partnera zbog ljubavi. To su samo navale vezanosti, naučite se osloboditi od njih.

ATMA – Pripremila: Suzana Prnjak

24 HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 119,90 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaOvo su najveći igrači i prevaranti Zodijaka (rangirano): “Pobjednik” je…
Slijedeća objava13 razloga zašto neki ljudi imaju toliko sreće u životu
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.