Foto: pixabay.com

Jeste li čuli da postoje emocionalno slomljeni muškarci?

Ja ih nisam upoznala mnogo. Ali to je vjerojatno zbog društva.

Društva? Da, društva.

Naše društvo stvara toliko pritiska muškarcima da djeluju i ponašaju se poput „pravih muškaraca“ da na kraju gotovo zaborave doživjeti i upustiti se u emocije. Oni postaju tako tvrdi da emocije nisu ni dio njihovog svakodnevnog života, piše The minds journal.

Zaboravili su pokazati bol, brigu ili ponekad zaborave pokazati znakove stresa. Ali problem nije u muškarcima,  već u našem društvu koje ih trenira da budu poput ‘pravih muškaraca’.

Dokazano je da muškarci imaju osjećaje. Također je dokazano – muškarci ne pokazuju emocije.

Dakle, ovo dokazuje da postoje i emocionalno slomljeni muškarci. Žive u našem društvu i pokušavaju se nekako nositi s boli tiho, ali galantno.

Ali zašto?

Opet, zbog toga što ih je društvo na to natjeralo.

I ti emocionalni slomljeni muškarci očito vole na drugačiji način. Ovdje vam donosimo neke načine na koje emocionalno slomljeni muškarac voli drugačije:

1.) Problem, što je to?

Emocionalno slomljen muškarac je vidio sve. Zna što znači doživjeti slom, ponovno se ustati i još uvijek živjeti život kao da je sve normalno. Zna kako je to svakodnevno se buditi s problemima i još uvijek se ponašati kao da je sve u redu. Dakle, za emocionalno slomljene muškarce, problem je svakodnevni fenomen.

Oni su zapravo dosegli točku gdje su problemi ‘normalni’ dio njihovog života. Sada, njihova reakcija na probleme svakako je drugačija. To znači da je njihova reakcija na probleme kao da uopće nema problema. Ako ste s njima i pitate ih o njihovim problemima, oni vam neće reći ništa o onome kroz što su prolazili.

Zapravo, oni će jednostavno odbaciti vaše pitanje i pitati vas o vašim problemima. Stvar je u tome što se ti muškarci osjećaju kao svi mi, ali ne izražavaju kao svi mi. Zato ih je teško iscijeliti jer oni ne prepoznaju svoje probleme.2) Čini se da zna što želi

Izvana, čini se da emocionalno slomljeni muškarac točno zna što želi. Ali zna li? Vjerojatno ne. Emocionalno slomljen muškarac je samo dobar u održavanju pretpostavke da je sve razvrstano.

Uvijek će se ponašati kao da ima rješenja za sve probleme koji postoje, ali unutar njega, on je očito slomljen. On može izgledati kao da je potpun i ispunjen, no iznutra je tako slomljen i neispunjen da ne možete to ni zamisliti.

Dakle, ako mislite da zna što želi, to se samo tako čini. Zapravo, on ne zna puno stvari i on je također shvatio stvari koje ne zna, ali nekako je usavršio ponašanje kojim pokazuje da zna svoj put iako je možda čak i nesiguran u male stvari koje mu trebaju.3.) Ponekad je hladan

Čak i najnepokolebljiviji muškarci, ponekad se slome. Da, to vrijedi i za emocionalno slomljenog muškarca. Iako želi izgledati siguran i pun samopouzdanja, stvar je da ponekad čak i on pokušava pokazati emocije.

Ali način na koji pokazuje emocije je vrlo različit. To znači da umjesto da plače ili priča o svojim osjećajima, emocionalno slomljen muškarac samo postane hladan. Vi možete također misliti da on ima raspoloženje bipolarne osobe ili nešto drugo, ali istina je da je jednostavno „tup“.

Možda je dosegao zasićenu točku osjećaja i došao u situaciju u kojoj ne može imati trenutak čišćenja. I tada on postaje hladan. To je također pokazuje koliko je postao imun na stvari koje se događaju oko njega.


Widget not in any sidebars

4.) Ne otkriva svoje osjećaje

Čak i ako je u dubokom bezdanu boli i tuge, neće pokazati svoje osjećaje. Njegova odluka da ostane miran je mnogo jača od njegove potrebe da se izrazi. Društvo i način na koji se muškarci odgajaju treba kriviti za ovo.

Muškarci ne bi trebali plakati niti prolijevati suze čak i kad su u krajnjoj boli. Emocionalno slomljen muškarac također je to prihvatio. Štoviše, muškarci bi trebali biti okosnica ili sustav podrške obitelji. Kako mogu plakati?

To su stvari kroz koje emocionalno slomljeni muškarac prolazi. Društvo ih ne razumije, ali oni postoje i uglavnom se njihovo postojanje odvija u boli i tuzi.

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr


Veliki blagdanski paket “Kuhajmo zajedno” 

Top kvaliteta, hit proizvodi!

Bio kokosovo ulje, kurkuma, cejlonski cimet, goji bobice, himalajska sol + POKLON BIO kakao prah

Težina: 2.500 kg

 173,95 kn     AKCIJA: 139,99 kn

Prethodna objavaPostoji oko 30 vrsta anđela, a svaka vrsta djeluje na drugačijoj frekvenciji
Slijedeća objavaYANTRA – Print slika 9 planetarnih yantri za povoljnu energiju (osobnu i prostornu)
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.