Foto: pixabay.com

Retrogradni Merkur u Djevici uvodi prilično jedinstvenu dinamiku koja može utjecati na ljude drugačije na temelju njihovih horoskopskih znakova. Iako svi doživljavaju utjecaje retrogradnog Merkura u određenoj mjeri, određeni znakovi su podložniji njegovim energijama tijekom ove faze. Otkrijte jeste li među njima!

atma.hr – 52
Djevica, zemljani znak kojim vlada Merkur, poznat je po svojoj pažnji prema detaljima, prizemljenoj praktičnosti i snažnoj želji za urednošću.

Kako se Merkur, planet komunikacije i intelekta, kreće retrogradno u Djevici, takve osobine će postati pojačane, što će nas navesti da s većom pažnjom pregledamo različita područja našeg svakodnevnog života.

1. Komunikacija

S retrogradnim Merkurom u Djevici komunikacija se dramatično mijenja. Izražavanje može biti otežano jer se neslaganja i nedostatak komunikacije povećavaju.

Ova retrogradna faza nas navodi da razmišljamo o našim stilovima komunikacije, potičući nas da budemo promišljeni u odabiru riječi i da posvetimo pažnju neverbalnim signalima.

2. Svakodnevna rutina

Štoviše, retrogradni Merkur u Djevici potiče nas da preispitamo naše organizacijske i praktične pristupe. Možda ovo vrijeme naglašava važnost pedantnosti u našem svakodnevnom radu i rutini, jer i najmanji nemar može dovesti do značajnih posljedica.

Djeluje kao nježan podsjetnik da preispitamo i osvježimo naše planove, ponovo provjerimo detalje i pronađemo kreativne načine da se nosimo sa svim zamkama koje se mogu pojaviti.

atma.hr – 52
3. Zdravlje

Zdravlje i blagostanje su u centru pažnje tijekom retrogradnog Merkura u Djevici. Astrologija nas poziva da ponovo procijenimo svoje fizičko i mentalno blagostanje, promovirajući praksu brige o sebi.

Ovo je period samorefleksije u kojem možemo ispitati svoje rutine, navike i rituale, tražeći poboljšanja koja će utjecati na naše blagostanje.

4. Ljubav

U ljubavnim vezama, retrogradni Merkur u Djevici dovodi do toga da preispitamo način na koji komuniciramo i povezujemo se s drugima. To zahtijeva više strpljenja, suosjećanja i empatije, jer neslaganja i razlike mogu lakše isplivati na površinu u ovom trenutku.

Usvajanje otvorene i iskrene komunikacije, omogućava nam da se krećemo kroz svaki potencijalni sukob s milošću i iskoristimo ovu sezonu za jačanje naših odnosa.

4 znaka Zodijaka na koja će najviše utjecati retrogradni Merkur u Djevici

Retrogradni Merkur u Djevici uvodi prilično jedinstvenu dinamiku koja može utjecati na ljude drugačije na temelju njihovih horoskopskih znakova. Iako svi doživljavaju utjecaje retrogradnog Merkura u određenoj mjeri, određeni znakovi su podložniji njegovim energijama tijekom ove faze.

Blizanci

Blizanci, kao zračni znak, poznati su po svojim komunikativnim sposobnostima i brzom razmišljanju. Međutim, tijekom retrogradnog Merkura u Djevici, Blizanci bi se mogli suočiti s izazovima u komunikaciji.

Oni mogu doživjeti neslaganja, imati problema da jasno artikuliraju stvari, čak bi se mogli suočiti s tehnološkim kvarovima.

Zbog toga je ključno za Blizance da paze na svoje riječi i još jednom provjere sve informacije prije nego što ih proslijede kako bi izbjegli potencijalna pogrešna tumačenja.

atma.hr – 52
Djevica

Pošto je Merkur retrogradan u njihovom vlastitom znaku, Djevice mogu biti duboko pogođene. Njihova izbirljiva priroda može postati naglašena, što rezultira pretjeranim i samokritičnim razmišljanjem.

Ovaj period može zahtijevati od Djevica da preispitaju svoje ciljeve, odnose i opći životni pravac.

Za njih je od vitalnog značaja da se bave brigom o sebi, budu ljubazni prema sebi i traže podršku od svojih najmilijih tijekom ove introspektivne faze.

Strijelac

Strijelac, vatreni znak poznat po svojoj slobodoumnoj, poduzetnoj prirodi, osjeća efekte retrogradnog Merkura u Djevici koji se ogledaju u njegovom osjećaju za pravac i planiranje.

Strijelcima se mogu događati kašnjenja u putovanju ili smetnje, mogu se suočiti s problemima s papirologijom ili vizama i bore se da organiziraju svoje dnevne obaveze.

atma.hr – 52
Ribe

Ribe su sklone da budu pronicljive i podložne emocijama. Dok je Merkur retrogradan u Djevici, vjerojatno će iskusiti pojačane emocije i veću osjetljivost.

To može rezultirati neskladom u njihovim odnosima i jasnom potrebom za komunikacijom.

Za Ribe je od vitalnog značaja da se upuste u praksu brige o sebi, uspostave zdrave granice i efikasno saopće svoje potrebe za očuvanjem harmonije tijekom ove, vjerojatno burne, faze.

sensa.mondo