atma.hr – 52
Svi želimo imati lijepe, zdrave i bijele zube, jer su oni definitivno ukras svakog lica. Složit ćete se da je lijep osmijeh nešto najljepše što karakterizira svaku damu, a kako biste imali baš takav osmijeh koristite slijedeće prirodne lijekove – oni vam mogu pomoći da vaši zubi budi bijeli i lijepi.

Kora od banane

Tko kaže da je kora od banane otpad? Slijedeći put kada je budete htjeli baciti, koristite je kako biste njome trljali zube 2 minute. Pustite da stoji petnaestak minuta, a potom zube operite pastom za zube koju inače koristite. Ponavljajte ovaj proces dva do tri puta tjedno. Nakon nekog vremena primijetit ćete vidljivu razliku.

Kako vam kora od banane može pomoći da izbijelite zube? Ona sadrži neke od esencijalnih minerala, kao što su kalij, magnezij i mangan koji prodiru u zube i pomažu u njihovom izbjeljivanju.

Jagode

Sve što trebate uraditi je izgnječiti 2-3 jagode i nanijeti ih na zube. Nakon 2-3 minute usta isperite vodom. Jagode sadrže jabučnu kiselinu koja je jedna od ključnih komponenti u mnogobrojnim pastama za izbjeljivanje zubiju. Također, njihova vlakna se ponašaju kao prirodna sredstva za čišćenje te pomažu u uklanjanju bakterija, posebno sa zuba i iz usta.

Kora i sok od limuna

Visok nivo kiseline koju ovaj citrus sadrži djeluje kao prirodni izbjeljivač. Zube možete istrljati limunovom korom ili možete nanijeti svježe cijeđeni sok od limuna na njih. Ukoliko koristite sok, onda ga pomiješajte s jednakim količinama vode. Nemojte nanositi više od dva puta sedmično (koristeći četkicu za zube, zube dobro istrljajte dobivenom mješavinom te isperite čistom vodom). Ukoliko koristite koru, trljajte zube 2-3 minute te nakon desetak minuta isperite čistom vodom. Također, tretman se ne preporučuje ponavljati više od dva puta tjedno.

Mrkva

Sirova mrkva vrlo učinkovito uklanja zubni plak pa ne bi bilo loše da je što češće grickate. Pored toga, ona učinkovito eliminira bakterije održavanjem kiselo-alkalne ravnoteže u ustima. Osim mrkve, vrlo su učinkoviti i jabuka i celer – bogati su izvor vitamina C koji sprječava oboljenja i upale desni te eliminira bakterije koje uzrokuju neprijatan zadah.


Widget not in any sidebars

Soda bikarbona

Stomatološki stručnjaci se slažu da je soda bikarbona jedno od najboljih sredstava za bezbijedno izbjeljivanje zubi. Ona odlično neutralizira kiselost te uklanja mrlje sa zuba istovremeno štiteći zubnu caklinu. Pomiješajte prstohvat soli i sode bikarbone te dobivenu mješavinu, pomoću mekane četkice za zube, nanesite na zube. Nakon dvije do tri minute usta isperite vodom. Na tržištu se mogu pronaći i paste za zube čiji je jedan od sastojaka soda bikarbona. Međutim, ukoliko je vaša pasta ne sadrži, jednostavno je pospite po pasti prije pranja zubi.

Autor: minimagazin.info