Foto: pixabay.com

“Moć nad drugima je slabost zamaskirana u snagu. Istinska snaga je unutar vas i sada vam je dostupna.” ~ Eckhart Tolle

Uvijek govori dobro o drugima…
Na prvi pogled riječi snaga i moć mogu zvučati kao da idu ruku pod ruku. Nekima od nas može biti teško uočiti razliku između te dvije stvari (a snaga se može definirati bilo kojim brojem stvari, kao što su fizička snaga, puno novca, najviši položaj na poslu, itd.)

Čak i na emocionalnoj razini, koliko puta smo čuli da netko kaže: “Ja sam jaka osoba, prošla sam kroz mnogo toga “? Sada zamijenite tu riječ s riječi moć i odmah možete osjetiti razliku u energiji između to dvoje.

Snažnoj osobi je potreban neprijatelj ili protivnik da ojača svoju snagu, dok moćnoj osobi nije potreban protivnik. Usklađivanje s moći naspram snage izravan je rezultat dolaska u naše vlastito unutarnje majstorstvo.

Evo pet načina razlikovanja jake osobe od moćne osobe.

Ne vjeruj svemu što misliš…

1. Snaga se uspoređuje s drugima, moć se uspoređuje s prijašnjim ja

“Uspješni ljudi nikada ne brinu o tome što drugi rade.” ~ Nepoznat autor

Snaga treba određenu razinu otpora kako bi nastavila biti “jača”. “Snažna” zemlja treba “slabije” zemlje kako bi se uspoređivala, jaka osoba treba štetne okolnosti da bi se hranila. Upravo te činjenice govore da je snazi potrebna usporedba s drugima, piše Conscious reminder.

Moćna osoba ne treba nikoga i ništa da uskladi svoju moć. Upravo zbog te činjenice, moć ne zahtijeva od drugih da budu slabi da bi oni zasjali.

2. Snaga koristi strah, moć koristi ljubav

„Najskromnije je najveće. Najbolji slušatelj je najmoćnija osoba u sobi. Najnesebičniji uvijek pobjeđuje (čak i ako tako ne izgleda).“ ~ Robin Sharma

Kad god vidimo da netko koristi taktike temeljene na strahu kako bi manipulirao ili kontrolirao postupke drugih, to je siguran znak entiteta koji ne boravi u vlastitoj moći. Snažna osoba ne mora plašiti druge da bi zaslužila njihovo poštovanje, ona ih samo voli i suosjeća s njima jer zna da zapravo nema sile koja je moćnija od ljubavi.

Nije da moćna osoba neće poduzeti odgovarajuće akcije ako bi, primjerice, svjedočila zlostavljanju ili prijetnji, samo što moć ne mora živjeti život u prijetnji napada u bilo kojem trenutku. Moć koristi svoju snagu kada je to potrebno, ali ne živi u strahu od hipotetskih situacija ili od „što ako“ scenarija.

77

3. Snaga treba “sljedbenike”, moć ne treba nikoga

Snažnoj osobi potrebna je pojačana slika. To čini tako što nastoji pridobiti sljedbenike, subjekte, ljude, kao dio dokaza o tome koliko su stvarno jaki. Snaga koristi druge kao robu za promicanje vlastite slike, dok se moć ne zanima za brojeve.

Nije bitno ako ih „prati“ jedna osoba ili 5 milijuna, njihova je poruka i dalje ista. I ta poruka je povezana s vlastitim unutarnjim integritetom i nema nikakve veze s osvajanjem u natjecanju za popularnost.

4. Snaga vani traži odgovore, moć gleda iznutra

„Prestanite tražiti odgovore od stranaca. Odgovori na vaš život su u vama. Samo vi znate što čini vaše srce kod kuće. Samo vi možete čuti svoj unutarnji glas. Ključ je u postavljanju pravih pitanja. ”C. Nordyke

Snaga uvijek treba vanjsku stvarnost kako bi se oslonila na vlastitu ojačanu sliku i održala svoj položaj nad drugima, dok moć uvijek vjeruje svojoj intuiciji, više od bilo čega.

Naravno, u našim će životima biti vremena kada nam vanjska stvarnost daje odgovor na nešto što smo tražili, ali moćna osoba uvijek testira sve teorije protiv vlastite unutarnje i odabire slijediti to umjesto da slijepo slijedi ili vjeruje u bilo što.

Uvijek govori dobro o drugima…
5. Snaga je glasna, moć je tiha

Snaga nam priča koliko je jaka… mnogo. Snaga se može pohvaliti svojim vanjskim posjedima ili materijalnim stjecanjima, dok moć ne zahtijeva da to učini kako bi se osjećala moćnom. Budući da moć treba sljedbenike, od drugih se zahtijeva da “vjeruju” u nju na nekoj razini.

Ona koristi sva svoja postignuća kako bi predstavila dokaze o svojoj snazi. A postignuća nisu pogrešna niti je moguće kupiti lijepe stvari, ali moć ne mora govoriti o tim stvarima kako bi stekla neku vrstu divljenja. Moć pronalazi najviše povjerenja i sigurnosti unutar vlastite unutarnje tišine.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo „ja“ Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.