Designed by Freepik

Djeca su odraz roditelja i zato je jako važno da shvatite da oni neprestano uzimaju sve vaše obrasce ponašanja i primjenjuju ih.

Ukoliko vaše dijete ispolji nešto ružno budite svjesni da je to najvjerojatnije došlo od vas.

Evo koja su najčešća loša ponašanja koja se uče od roditelja.

Previše su ovisni

Roditelji koji su previše zaštitnički nastrojeni i kao hobotnica hvataju i okružuju svoju djecu, čine da ona budu previše ovisna o svojim roditeljima, a s vremenom i o drugima.

Djeca koja su navikla da uvijek netko drugi rješava njihove probleme, da im neprestano krči put i donosi odluke umjesto njih, sklona su lošem snalaženju u životu, piše David Wolfe.

Oni po tom obrascu nastavljaju tražiti osobe koje će ih moći u životu voditi s tendencijom da postanu ovisni o njima.

Prekidaju u govoru

Ukoliko su roditelji skloni da ’upadaju nekome u riječ’ njihova djeca će zasigurno raditi isto. Uvijek pustite svoje dijete da vama kaže sve što hoće, do kraja.

Ne dozvolite da sebi budete važniji od djeteta i dajte mu prostor da se izrazi. Naučite svoje dijete koliko je važno da sasluša i sačeka svoj red da govori.

To će učiniti da bude kulturnije i da ima bolju komunikaciju.

Responsive text-61
Nepoštivanje odraslih

Bit će trenutaka u kojima će netko drugi čuvati vaše dijete. Vaši rođaci, dadilja, prijatelji ili susjedi…

Ukoliko se ne trudite odgojiti dijete tako da poštuje vas, ono to neće činiti ni sa drugima. Time automatski stvarate lošu sliku o sebi i o vašem djetetu.

Iznošenje privatnih stvari svima

Djeca se od najranijeg uzrasta uče da dijele. Ukoliko ne naučite dijete da neke stvari ne treba iznositi van kuće ono samo neće napraviti razliku između privatnosti i javnosti.

Ne želite da se ’prljavo rublje’ ili intima doma dijeli u vrtiću ili kada vam dođu gosti.

Zato naučite svoje dijete što ostaje u vaša četiri zida.

Kultura i pristojnost

Nikada nije prerano da naučite svoju djecu kako da budu ugodna i kulturna. Oni zaista moraju znati osnovne riječi kao što su: oprosti, hvala, molim te i tako dalje.

Djeca uče od najranijeg uzrasta, a ako im kulturu i pristojnost  približite od najranijeg perioda i drugi će biti oduševljeni njima.

bizlife

HIM LAMPA 2

AKCIJA! HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 150,00 kn 119,90 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaAstro prognoze do 18. rujna: Venera plete mrežu ljubavi, Mjesec u Blizancima oslobađa briga!
Slijedeća objavaPoraz ne postoji, samo učenje – Napravite ovih 5 stvari u vremenima kada se osjećate obeshrabreno
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.