Svakoga zanima zdravlje, jer ono donosi kvalitetniji i duži život. Obično se savjeti o zdravlju odnose na složena mjerenja masti, ugljikohidrata i bjelančevina, kad jesti, što jesti, što ne jesti. Što piti, koliko piti i kako piti. Kako i koliko spavati, koje vježbe raditi, što konzumirati, što i koga izbjegavati… Od pustih savjeta koje je teško zapamtiti nerijetko odustanemo od svega! Stoga pokušajmo pojednostaviti priču i sažeti je u 5 jednostavnih tajni za dugovječno zdravlje.
1. Budite umjereni

Zdrav život ne znači lišavati se svih stvari koje volite (čokolade i sladoleda), niti znači predoziranje keljom i đumbirom. Ključ je u onome što ste čuli od svojih djedova i baka – umjerenost.

2. Slušajte svoje jedinstveno tijelo

Kad je u pitanju prehrana, ne postoji univerzala receptura koja je za svakoga ista. Vaš tip tijela, vaša kombinacija dosha, krvna grupa , metabolizam pa čak i vaš tip osobnosti tvore složeni mozaik vašeg tijela i uma. Do pravog zdravlja možete doći upoznavanjem svoga tijela i osluškivanjem njegovih poruka u svakom trenutku. Primjećujte svoje potrebe za hranom, razine energije, probavu, mentalne jasnoće , itd. Mnogi od nas su prezauzeti da bi usporili i slušali. Što vam vaše tijelo govori upravo sad?

3. Mijenjajte svoje rutine treninga i obroka

Svi mi imamo svoje omiljene namirnice i tjelesne vježbe, ali bitno je imati na umu da se tijelo razvija promjenom rutina. Ako uvijek jedete samo kelj, onda će vam nedostajati svo ostalo prekrasno zeleno povrće. Također pokušajte zbuniti svoju ​​rutinu yoga vježbi s nekom visokog intenziteta. Hranjenje, njegovanje i pokretanje tijela na nove načine je jedan od ključeva za uravnoteženo i održivo zdravlje i zadržavanje isnpiracije.
4. Potražite zdravlje u različitim oblicima

Hrana je važna, ali što je s vodom, kisikom, suncem, prirodom, tjelovježbom, odnosima, karijerom, nadahnućem, duhovnošću i svim tim drugim dobrim stvarima? Otvorite svoj um ispunjenju u mnogim lijepim i moćnim oblicima. Jedenje savršene dijete ne čini vas automatski zdravom osobom.

5. Zaboravite na savršenstvo

Iako svi mi želimo izgledati i osjećati se najbolje, nemilosrdna potraga za savršenstvom može biti i opasna. Nemojte se prisiljavati da jedete “savršenu” dijetu ili slijedite “savršeni” fitness režim. Počastite se ponekad! Stroga dijeta i vježbe često rezultiraju samo-sabotažom i nesrećom na duge staze.

Prethodna objavaVoda – Dragocjeni napitak koji je neophodan za život
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 08.05.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.