Učestalost pojave raka se u proteklih 100 godina značajno povećava, dijelom i zbog nezdrave prehrane i ubrzanog načina života. Srećom, možemo iskoristiti nova saznanja i velikim koracima krenuti ka prevenciji raka. Najbolje od svega, možemo početi odmah. Svaka nova dijagnoza raka velikim farmaceutskim tvrtkama donosi desetke tisuća dolara. Njihov glavni cilj nije vaš oporavak.

Kao što se da naslutiti, mnogi farmaceutski moguli žele produžiti vašu bolest kako bi što više zaradili na vašem liječenju prodavajući vam svoje otrovne lijekove. Upravo iz tog razloga farmaceutska industrija ne želi raspravljati o prevenciji raka, ali činjenica je da se rak može spriječiti. Donosimo Vam šest jednostavnih načina prevencije raka:

Uklonite obrađenu hranu iz vašeg jelovnika

Najštetniji su prerađeni ugljikohidrati i šećeri. Oni hrane stanice raka i bitno im pomažu u rastu. Uklanjanjem ovih namirnica spriječavaju se pogodni uvjeti za razvoj raka. Izbjegavajte sve prerađene ugljikohidrate i šećere, a vaše potrebe za šećerom zadovoljite s prirodnim šećerom iz voća.

Tjelovježba

Fizičkom aktivnosti si možete smanjiti rizik za dobivanje raka i poboljšati oporavak nakon liječenja. Hodajte po prirodi, radite vježbe snage ili poboljšajte ravnotežu i fleksibilnost uz jogu.

Povećajte dozu vitamina D

Dok već hodate u prirodi po suncu vitamin D se sintetizira u tijelu i odmah poboljšava vaš imunološki sustav koji vas štiti od raka. Ne podcjenjujte vezu između vitamina D i smanjenog rizika od raka.

Uravnotežite potrošnju esencijalnih masti

Moderna zapadna prehrana je prepuna omega 6 mastima, a ima manjak omega 3 masti. Uravnotežite odnos omega 6 i omega 3 masti tako da smanjite potrošnju omega 6 masti koje se nalaze u obrađenim biljnim uljima.

Smanjite izlaganje zračenju

Koristite svoj mobilni uređaj manje i smanjiti ćete vašu izloženost zračenju. Koristite zvučnike kad god možete kako ne biste držali mobitel blizu glave. Nikad ne spavajte s mobitelom do vašeg jastuka (nemojte se smijati, iznenadili biste se koliko ljudi ovo radi). Također, smanjite vaše izlaganje medicinskom skeniranju, uključujući x zrake i CT.

Puno spavajte i smanjite stres

Rak se razvija u tijelima koja su neuravnotežena ili na drugi način nezdrava. Odmorena osoba bez stresa je prirodno zdravija. Osigurajte si mnogo sna i napravite sve što možete kako bi uklonite stres, kojeg slobodno možemo nazvati majkom svih bolesti, piše Nezavisni.hr.

http://www.dnevno.hr/zdravlje/102922-ovo-je-sest-jednostavnih-nacina-prevencije-raka.html

Prethodna objavaNapokon legalno: Lijek za rak na bazi kanabisa uskoro u apotekama!?
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 06.11.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.