Foto: pexels.com

Kada stres i svakodnevni problemi s kojima se suočavamo počnu uzimati svoj danak, postoje male stvari koje možemo uraditi, a koje nam omogućuju da napravimo pauzu i poboljšamo naše cjelokupno blagostanje.

atma.hr – 78
Sljedeće prakse podupiru znanstvena istraživanja, a mogu vam pomoći da se vrlo brzo osjećate bolje.

Izrazite zahvalnost

Istraživanja pokazuju da izražavanje zahvalnosti zbog onoga što imate ili nekome tko je nešto učinio za vas ima vrlo pozitivan utjecaj na vaš mentalno blagostanje.

Zahvalnost ne samo da će učiniti da se osjećate bolje i optimističnije već će povećati i osjećaj empatiju, a ako je izražena prijatelju ili članu obitelji, učinit će da se i oni osjećaju bolje.

Smijte se

Obično se kaže da je smijeh lijek koji vam trenutno može pomoći da se osjećate bolje. Smijeh može povećati razinu energije i teško da ćete osjećati stres dok se smijete.

Čak i osmijeh može imati efekta.

atma.hr – 39

Napravite pauzu

Odmaranje od svakodnevnih briga (vježbanje, čitanje knjige, slušanje glazbe, odlazak u kupovinu, odlazak na produženi vikend i slično) može vam pomoći da eliminirate stres.

Ključni element je da zaista “napravite pauzu”, a ne da sjedite i razmišljate o stvarima koje trebate obaviti i načinima na koje ih trebate obaviti.

Posjetite nekoga kome ste potrebni

Biti podrška prijateljima i, općenito, osobama do kojih vam je stalo kada se ne osjećaju najbolje (bolest, osobni problemi i slično) ne samo da će njima biti od pomoći već će poboljšati i vaše blagostanje, kako kroz zajedničko druženje tako i kroz spoznaju da ste uz nekoga tko prolazi kroz teško razdoblje.

Provodite kvalitetno vrijeme sa onima koji su vam najvažniji

Ništa nije tako korisno kao kvalitetno provedeno vrijeme s nekim koga volite.

Bilo da je to romantična večera s partnerom, odlazak u šetnju s djecom, prisjećanje sretnih trenutaka s obitelji ili druženje s prijateljicom, ove intenzivne, fokusirane interakcije dovode do stvaranja pozitivnih uspomena koje će vam ubuduće pomoći da prebrodite teške trenutke.

atma.hr – 78
Volontirajte ili pomozite nekome

Veliki broj ljudi uključen je u volonterski rad jednostavno zbog toga što se osjećaju dobro kada znaju da pomažu nekome.

Dakle, potražite već danas organizacije koje primaju volontere i uključite se i vi. Osjećat ćete se bolje, 100%.

Autor: minimagazin.info

48 UNIVERZUM TI ČUVA LEĐA

Gabrielle Bernstein: UNIVERZUM TI ČUVA LEĐA

Kako se osjećati sigurno i vjerovati životu bez obzira na sve

Osobne priče i univerzalne lekcije Gabrielle Bernstein nude okvir za uklanjanje prepreka onomu čemu svi težimo: sreći, sigurnosti i jasnomu pravcu. Te lekcije mogu nam pomoći da se suzdržimo od svoje potrebe za kontrolom, da se opustimo kako bismo mogli doživjeti osjećaj sigurnosti i slobode. Ona sama nastoji preobraziti strah u vjeru kroz prihvaćanje, predavanje i posvećenost svom duhovnom putu koji se trajno razvija.

Poziva nas da se popnemo na val svoje energije i istinske moći i pronađemo snagu u trenucima potištenosti, sinkronicitet i podršku kad smo izgubljeni, sigurnost u nesigurnim okolnostima i radost u boli te u knjizi donosi meditacije, vježbe i sve ono što i njoj pomaže na duhovnom putu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here