Art: Eduardo Rodriguez Calzado / EduardoRodriguezCalzado.com

Bez obzira na vaš nivo svjesnosti ili na razinu duhovnog prosvjetljenja koje ste postigli, doći će vrijeme na vašem duhovnom putovanju kad ćete znati i osjetiti da ste napravili veliki unutarnji napredak i onda odjednom … ništa.

Pozitivnost je odlepršala, proročke vizije i lucidno sanjanje su zamijenjeni s normalnim – niže svjesnim idealima i duboka razmišljanja su zamijenjena s pretjeranim razmišljanjem.

Vi jednostavno ne možete više ostvariti vezu koju ste nekad osjećali i čini se nemoguće vratiti se na razinu svjetlosti, ljubavi i više svijesti koju tražite.

Sve što pokušavate pokrenuti ne uspijeva,  kao da je neka nevidljiva prepreka stavljena upravo ispred vas i vi se pitate – što se to događa? To je put koji se ne može izbjeći, ali zašto se to događa?

Duhovne prepreke su vam poslane kako bi usporili i uzeli pauzu.  Vaše početno duhovno buđenje, možda je bilo tako snažno, da sada vaš um treba vremena da se reorganizira. Dolazi do reforme sustava vjerovanja, percepcije svijeta i percepcije sebe.

Ova vremenska razdoblja mogu biti vrlo frustrirajuća, a ponekad čak i bolna, ako vas taj ciklus vodi prema tamnoj noći duše. Kretanje kroz ovaj kamenjar zahtijeva strpljenje, blagost i suosjećanje za sebe, kako bi sigurno isplovili iz grubih voda na obalu.

Utvrđivanje uzroka zastoja duhovnog razvoja ključan je korak pomoću kojeg se vraćate na pravi put.

1. Potrebno vam je iscjeljenje

Duhovno buđenje može izvući na površinu potisnute uspomene i emocije iz vašeg nesvjesnog u vaše svjesno stanje. Prošli životi, stvari koje ste možda zaboravili ili stvari za koje niste bili ni svjesni da su se dogodile, mogu isplivati na površinu.

Mogli bi se čak i odvojiti od tih sjećanja, uvjeravajući se da su to samo  fragmenti vaše mašte.

2. Ljuti ste

Svaki psiholog će vam reći da ljutnja proizlazi iz širokih izbora temeljnih uzroka. Međutim, kada je riječ o ljutnji koja proizlazi iz duhovnog buđenja, obično možemo malo suziti teren.

Još uvijek skrivate potisnute uspomene, koje nisu izašle na površinu, kao i neuspjelo opraštanje  za ona sjećanja koja su isplivala u svjesno stanje.

3. Razvili ste pretjerano napuhan osjećaj sebe

Kada se probudite osjećate se kao da ste na vrhu svijeta i kad se osvrnete na druge koji još nisu dosegli razinu svijesti, ne možete si pomoći – osjećate se “posebno”.

Nemojte me krivo shvatiti, duhovno prosvjetljenje i evolucija svijesti je nešto što treba slaviti! Međutim, duhovno prosvjetljenje je krajnji cilj za cijelo čovječanstvo, a ne samo za nekoliko odabranih.

Što se više povezujete s ovom identifikacijom posebnosti, prema Freudu, “motivirani ste samozadovoljstvom“ i što se više borite sa svojim ‘super egom’ nemoguće je učinkovito održati sadašnju svijest o prihvaćanju i ljubavi.

Na taj način kočite nastavak vašeg duhovnog rasta. Jednostavno kada mislite da ste došli na odredište, više nemate kamo otići.

Bez obzira na to koliko želite nastaviti s vašim zadatkom postizanja dosljednog duhovnog ispunjenja, vaša šalica je puna i treba se isprazniti.

4. Frustrirani ste s trenutnim svjetskim stanjem

Nakon mnogo euforije i istraživanja viših realiteta života, stjecanjem mudrosti i razumijevanjem multidimenzionalne univerzalne povezanosti postojanja, ponovno možete sebe doživjeti kao čovjeka. To može biti razočaravajuće.

Snaga koju isijavate u gornjim sferama ne manifestira se u vašem trenutnom fizičkom stanju, a to može izazvati mnogo nemira i nestrpljenja.

Također, možete se osjećati otuđeni od društva pošto ste obdareni mudrošću i želite podijeliti svoje znanje i s onima koji su “neprosvijetljeni”, a njima vaša percepcija i ideali izgledaju nerealno i pretjerano razigrano.

Nakon mnogo utrošenog  napora u pokušavanju da druge podučite o svom putu, osjećate se obeshrabreno. Osjećate se kao da su vam ruke okovane lancima, gledajući mase kako upadaju u iste stare cikluse straha, privrženosti i usklađenosti s vladajućom oligarhijom.

5. Ponovo upadate u stare obrasce ponašanja

Sjećate li se tog trenutka kada ste prvi put “ostvarili kontakt?” Trenutka kada vam se sve otvorilo, kada se cijeli vaš svijet se promijenio. Vidjeli ste razlog i uzrok svega što je bilo i što tek dolazi.

Sjećate li se kakav je osjećaj kada shvatite kako ste bili pijun u igri, rob sustava koji pobjeđuje? Ovo je vaš podsjetnik.

Ono čemu smo bili izloženi tijekom našeg buđenja bilo je istinito, zato se čvrsto držite, jer mi smo promjena, mi smo ljudi koje svijet čeka.

6. Ne slušate svoje srce

Dok smo svi globalno povezani  i naša srca udaraju istim ritmom i dalje smo jedinstveni. Svatko od nas je komad u većoj slagalici koja najavljuje prosvijetljeno doba.

Ni jedan od nas ne  gleda svijet iz potpuno ujednačene osnovne percepcije i to je u ovome jedinstvenost u kojoj leži vaša životna svrha. Zbog toga morate slijediti svoje srce.

Mi uvijek primamo suptilne signale, sinkronicitete i blago gurkanje od svemira: putokaz svjetlosti u svijetu koji nam se ponekad može činiti tamnim. Kada vaš um ne može naći svoj put iz svog trenutnog spektra stvarnosti, vaše srce će vas uvijek voditi na putu koji tražite. Vjerujte mu.

7. Još uvijek mislite da ste nedostojni

S obzirom na veliku kulturnu, društvenu i vjersku indoktrinaciju, duhovno buđenje može se tumačiti kao vanjski događaj nad kojim imate malo ili nimalo kontrole.

Vašu svijest predočavate izvan fizičkog tijela i tada bi osjećaj nedostojnosti mogao preuzeti kontrolni centar u vašem umu i mnogi će osjetiti kako su blagoslovljeni s takvim prekrasnim darom, kojeg nisu zaslužili.

Iako vam Svemir i vodiči mogu biti od pomoći na putovanju buđenja, realizacija autentične snage je krajnje oslobođenje. Ova autentična snaga proizlazi iz vlastitog nesvjesnog uma, ono što je već dio vas; jednostavno to je u vašem DNK.

Kada nesvjesno pretvorite u svjesno, mudrost i znanje se otkrivaju i tada znate kako imate kontrolu nad vlastitom sudbinom. Sve što je potrebno već  je u vama. Dakle, ako ste zapeli na svom putovanju duhovnog buđenja, slijedite svoje srce na svim svojim putovima i ne zaboravite da ste uvijek dostojni.

Izvor: enlightened-consciousness/ prijevod: ATMA

26 DRVO SREĆE AMETIST

FENG SHUI DRVO SREĆE - Ametist i bakar


Vjeruje se da ovo Feng Shui drvce, isprepleteno od poludragog kamena Ametista i bakrene žice, pospješuje zdravlje, donosi harmoniju i blagostanje, što općenito pridonosi sreći i zadovoljstvu u obitelji.
Ametist je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobrazbe. Ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaL. Hay: Život je vrlo jednostavan – Koliko pružimo, toliko dobijemo natrag!
Slijedeća objavaUzbekistanski narodni recept protiv gastritisa: Bol nestaje u trenutku!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.