Foto: Gerd Altmann/pixabay.com

Ako u svom traganju za ljubavlju budete imali na umu sljedećih sedam stvari, imati ćete velike šanse da dugoročno budete sretni i zadovoljni!

1. Važno je prvo upoznati sebe

Mnogi ljudi nepromišljeno ulaze u odnose, bez razmišljanja o njihovim vrijednostima i ciljevima. Život će vam biti puno mirniji, ako izgradite jasnu sliku o tome što želite od života, a tek onda počnete tražiti partnera koji želi isto.

Na primjer, želite li djecu? Je li vam u praksi važna zajednička religija? Želite li nastaviti živjeti u istoj zemlji kao i do sada? Kakvu karijeru želite postići? Kada znate odgovore na tu vrstu pitanja, uštedjeti ćete si puno muke i boli u srcu u svijetu partnerstva.

2. Ljubav vas neće popraviti

Ovo može zvučati pomalo oštro, ali to je zapravo nešto čega morate biti svjesni ako želite naći pravog partnera. Kako bi privukli pravu srodnu dušu, korisno je fokusirati se na sve sjajne stvari koje sretan odnos može pružiti – smislena druženja, duboka intimnost, međusobna ljubav i smijeh.

Ako se, s druge strane, nadate da ćete pronaći partnera kako bi vas on spasio od vaše  nesigurnosti ili kako bi izliječio neku staru traumu, bilo bi bolje da radite na tome sami prije nego što uđete u vezu.

3. Svaki put izgleda drugačije

Ako ste već imali neko iskustvo s izlascima, vjerojatno ste već bili barem jednom zaljubljeni. Međutim, ne činite pogrešku pretpostavljajući da ćete se osjećati isto kao i prije ili da ćete doživjeti sve iste stvari iznova.

Ne samo da ste u interakciji s drugom osobom, već ste i vi drugačija osoba nego što ste bili zadnji put kad ste bili zaljubljeni. Sve u svemu, svako iskustvo zaljubljivanja je jedinstveno i zbog toga ne može biti bolje ili lošije od prethodnog iskustva.

4. Možete biti sretni bez da ste u vezi

Nemojte se toliko vezati za ideju ulaska u vezu da počnete misliti kako je to sve što je potrebno za vašu sreću. Možete živjeti smislen, radostan život i sami – zaista, postoje određene privilegije od kojih morate odustati kada ste s nekim u dugoj, ozbiljnoj vezi.

Samo kada naučite da ste samodostatni i kada odustanete od očajne potrage za ljubavlju, biti ćete u mogućnosti privući je ispravno. Kada ste opsjednuti svojom prividnom “potrebom” za ljubavlju, vi  ste usredotočeni na nedostatak i tako privlačite više nedostatka, umjesto ljubavi za kojom žudite.
5. Ne morate pristati na bilo što

Važno je znati da ne morate prihvatiti bilo kakvog partnera jer jednostavno želite ljubav u svom životu. Drugim riječima, nemojte ostati s nekim tko vas ne uzbuđuje, samo zato što sve to skupa zvuči ispravno  na papiru i ne dopustite da se netko prema vama odnosi podcjenjivački ili okrutno iz straha od “otpuštanja” ljubavi.

Puno je bolje biti sam, nego zaglaviti u beživotnoj vezi ili podvrgnuti se zlostavljanju.  Ako se odnos ne čini dobrim, dajte prednost brizi o sebi i krenite dalje.

6. Otpustite očekivanja

Iako svakako treba održavati (realno) visoki standard i zadržati granice kada ste u potrazi za ljubavi, vi štetite sebi ukoliko se  previše čvrsto držite krute slike svog idealnog partnera.

Na primjer, ako ste odlučili da ćete se zadovoljiti samo s osobom iz vašeg društvenog kruga i da će definitivno biti visok, plave kose, možda nećete primijetiti tamnokosog gospodina koji se trudi privući vašu pažnju na poslovnoj konferenciji! Pokušajte biti maksimalno otvoreni za razne mogućnosti pronalaska ljubavi i za ideje o tome kako ljubav može izgledati.
7. Dopušteno je zabavljati se

I na kraju – pronalaženje prave ljubavi je ozbiljan i težak predmet, ali to ne znači da ne možete uživati ​​tražeći je. Ne samo da ćete uživati ​​u životu više na ovaj način, već ćete vjerojatno dobiti i bolje rezultate!

Pokušajte pristupiti svakoj potencijalnoj ljubavnoj prilici s pozitivnim, radoznalim stavom. Bez obzira kako stvari ispadnu u ovakvim okolnostima, uvijek postoji nešto što možete naučiti o vašim željama i potrebama, a svaka interakcija s drugom osobom nudi priliku za širenje vašeg svjetonazora.

Prethodna objavaOrgonski medaljon Plavo srce
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 28.12.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.