U ponedjeljak, 8. veljače 2016., po lunarnom kalendaru, počinje godina Vatrenog majmuna.




Ovo je također i kineska Nova godina. U feng shui – u, slavimo kinesku Novu godinu s puno radosti jer predstavlja pomak u energiji i obilježava početak proljeća po lunarnom kalendaru.

U 2016., ostavljamo za sobom godinu Drvene ovce, koja je bila posvećena rastu i zajednici i ulazimo u godinu Vatrenog majmuna, koja je usmjerena na teme srca, strasti i razigranosti. Postoji nekoliko Feng shui specifičnih načina slavlja i pripreme za godinu koja dolazi.

Čišćenje prostora s namjerom

Jedna od najvažnijih stvari koje treba učiniti za kinesku Novu godinu je očistiti prostor vašeg doma i ispuniti ga s pozitivnom namjerom. Po feng shui – u, najbolja metoda za čišćenje prostora uključuje miris naranče. Možete rasporediti oguljenu koru naranče po svom domu ili koristiti eterično ulje naranče da pročisti prostor.

Naranče predstavljaju i stvaraju poticajnu, svijetlu, Yang energiju. Volim započeti na ulaznim vratima i obići cijelu kuću u smjeru kazaljke na satu. Vizualizirajte kako sunce ispunjava svaki kutak vašeg doma i postavite novu namjeru koja ispunjava vaš dom i svaku stanicu u vašem tijelu. To je posebno učinkovito učiniti na kinesku novogodišnju noć ili dan.




Uklonite devet predmeta koji stvaraju nered

Uklonite nekih devet predmeta koji stvaraju nered na kinesku Novu godinu ili uoči kineske Nove godine. Na taj način ćete stvoriti pokret i aktivnost na fizičkoj i energetskoj razini u vašem okruženju. Ova aktivnost djeluje na dva načina.

Prvo, pokrenuti ćete Qi (ili životnu energiju) pomicanjem predmeta u vašem domu.

Mi ponekad zaglavimo i možemo vidjeti kako se to manifestira kao nered u našim domovima. Pomicanjem tih devet predmeta, osloboditi ćemo Qi. Na drugoj razini, kada uklonimo tih devet predmeta iz našeg doma, mi zapravo stvaramo vakuum koji će svemir ispuniti nečim boljim. Novom prilikom, inspiracijom ili uvidom.

Kada je naša okolina statična, naš unutarnji život postaje ustajao, stoga protresite stvari u svom životu tako što ćete ukloniti devet predmeta!




Nosite simbol kineskog zodijaka

Mnogi ljudi koji ovo čitaju zaključili bi kako je korisno nositi simbol majmuna u godini majmuna. Ali u mojoj feng shui lozi učili su nas da je posebno povoljno za tekuću godinu nositi simbol životinje koja je najbolji prijatelj životinje koja vlada tom godinom.

Smatra se kada vladar (životinja) ugleda svog najboljeg prijatelja – preplavit će ga velika ljubav i neće vam učiniti nikakvu štetu.  U kineskom zodijačkom sustavu, majmunov najbolji prijatelj je zmija. Simbol zmije djeluje kao zaštitni talisman i pruža podršku.

Dakle, pronađite malu figuricu zmije i nosite je okolo sa sobom u svakom trenutku u ovoj godini Vatrenog majmuna. Napominjem – zmija mora biti trodimenzionalna i izgledati stvarno.

U zapadnom svijetu, mi ne slavimo kinesku Novu godinu koliko i početak godine po našem vlastitom kalendaru, ali u feng shui svijetu početak lunarne godine je vrlo važno vrijeme za novi početak i preuzimanje nadzora nad energijama u našim životima.

Čak i ako ne želite slaviti ovu prigodu, čišćenje i osvježavanje prostora može biti početak stvaranja pozitivne i prijeko potrebne promjene!

Izvor: overthemoonmag

Prethodna objavaDobivate li najviše od svog života? 20 pitanja koja se trebate zapitati odmah- Prvo odmah udara!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 05.02.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.