Designed by Freepik

52
Društvo često ženama postavlja ogromne zahtjeve: one moraju biti majke, supruge, kćeri, prijateljice, šefice … Svi ti zahtjevi mogu uistinu slomiti žene i to je razlog zašto bismo trebali zaboraviti na njih.

Julia Sviyash piše upravo toj ideji. Objavljujemo popis devet pravila koja bi mogla promijeniti vaš život i pogled na same sebe.

1. Prava žena ne juri za srećom

Potraga za srećom je najpopularniji i najgluplji sport. Svi mi trčimo: za boljom budućnosti, za sutrašnjicom, za sljedećom godinom.

Prava žena ignorira ovu vrstu “sporta”. Ona živi u ovom danu.

39

2. Sadašnji trenutak je najzanimljivija i najvažnija stvar za nju

Naravno, ona ima planove za budućnost, ali ona neće čekati sutra: ona danas živi.

Ona zna da ‘Kada izgubim kilograme …’ i ‘Kada susretnem savršenog čovjeka …” nisu razlozi za traćenje života.

3. Biti prava žena je privilegija i ona to razumije

Ona se divi i cijeni činjenicu što je rođena kao žena. Biti žena nije samo ponašati se kao žena. Ona to zna, ona to osjeća. Biti prava žena joj nije mučenje: to je dar.

Ona njeguje svoju ženstvenost na svim razinama: na internoj razini (emocije, osjećaji, misli) i na vanjskoj (tijelo, odjeća, ponašanje).

4. Ona živi svojim vlastitim tempom

Kada je tempo života prespor, ne možemo uživati u njemu. Kada je prebrz, nemamo vremena uživati u njemu. Svatko od nas ima svoj vlastiti tempo života. Prava žena  to osjeća i živi u skladu s tim. Ona upravlja događajima u svom životu prema svojim potrebama i postavlja tempo u skladu s okolnostima.

Prava žena ostvaruje svoje želje i ne gubi želju za životom. Najvažnija stvar u njenim postupcima je shvaćanje značenja i razloge njenog ponašanja.

755. Ona je sama sebi # 1

I to ne znači da je ona sebična, neosjetljiva, indiferentna ili cinična. Ona samo zna da se iza prevelike želje za miješanjem u poslove drugih ljudi  krije strah od življenja svog života. Ona je zainteresirana za svoj život.

Ona nikada ne zaboravlja da je njezin osobni prostor dragocjen. I unatoč svemu, ona je u stanju podržati druge ljude, pomoći im i suosjećati s njima.

Ona nikada ne kaže ‘da’ ako joj srce kaže ‘ne’, ona uvijek sluša sebe i vjeruje svojim osjećajima.

6. Ona ne treba ‘popis’ koji će pokazati drugima

Svaka djevojka dobiva ovaj “popis” u djetinjstvu – od roditelja, nastavnika, susjeda, rodbine, prijatelja i kolega. I žene posvećuju cijeli svoj život obilježavanju jednokratnih stavki na tim popisima. Prava žena ne treba popis, jer ona dopušta drugima da označavaju kućice na popisu: Sama ili u braku, uspješna ili neuspješna …

Prava žena ima svoje vlastite životne ciljeve; ona ih postavlja i ona ih ostvaruje. A ako njeni ciljevi ne zadovoljavaju standarde društva – to nije njezin problem. Ona dopušta drugima da je procjenjuju kako žele. Ona zna da je nemoguće postići da se sviđa svima.

Pravi žena radi na sebi, ali nikada to radi samo da dobije nečije odobravanje. Ona to radi jer voli sebe.

39

7. Ona je prerasla zadatak da bude “dobra djevojka”

‘Dobra djevojka’ je kćer. Ona ima jednu zadaću: biti dovoljno dobra kako bi dobila odobravanje, čak i ako je to u suprotnosti s njenim željama. ‘Dobra djevojka’ živi u skladu s načelom “Trebala bih’ ili ‘Ne bih trebala’. Rijetko se pita što ona zapravo želi.

Prava žena ostavlja svoju unutarnju ‘dobru djevojku’ u prošlosti, kao i stalnu potragu za odobravanjem i pohvalom. Ona ne ignorira tuđa mišljenja o njoj; ona jednostavno ne dokazuje ništa nikome, a posebno ako se to protivi njenim vlastitim interesima.

Kada govori o svojim nedostacima, ona je blaga. Prava žena ih vidi, ali ne radi od toga dramu. Ona ih ne skriva, ali u isto vrijeme ih ne izlaže svijetu.

8. Samoća je dar za nju

Prava žena voli i cijeni vrijeme kada je sama. Ona ne pokušava privući bilo kakve ljude u svoj život kako ne bi ostala sama.

Njoj je ugodno u samoći. To je najbolje vrijeme za oporavak i za ispunjenje  života mirom i smislom.

39

9. Ona voli svoju dob. Uvijek.

Pravi žena ima koristi od svoje dobi. Ona ne misli da je za 20-te ili 60-te nešto “prekasno” ili “prerano”. To je samo izgovor za one koji koriste njihovu dob da sakriju strah ili unutarnje tabue.

Prava žena može učiniti bilo što u bilo kojoj dobi. Zato ona ne žali za ničim. Još uvijek može učiniti bilo što! To ne znači da ona ne brine o sebi i ne pokušava izgledati dobro.

Ona se jednostavno ne pretvara da je 20 godina mlađa, kako u izgledu, tako i u ponašanju. Ona zna da svaka dob ima svoju ljepotu i šarm.

Izvor: brightside.me / prijevod ATMA

49 HEMP RUKSACI

HIMALAYAN 100% HEMP - RUKSACI OD KONOPLJE

klikni na sliku za uvećanje

Budi eko, budi cool!

Otkrij u ATMA webshopu veliki izbor modernih ruksaka od konoplje, dostupnih u izobilju boja i bogatog dizajna! Svaki ruksak je napravljen od eko konoplje, ručno izrađen u Nepalu.

Konoplja je izuzetno čvrsta, „diše“ i upija vlagu s tijela dok istovremeno sadrži antibakterijska i antimikrobna svojstva koja nadilaze bilo koju prirodnu tkaninu. Konoplja neće uhvatiti plijesan niti zadržavati mirise! Lako se održava. Trajnost do 10 godina!

Svaki ruksak sadrži i odjeljak za laptop do 38 cm veličine, ruksaci imaju mekane, pamukom podstavljene remene i dio koji dodiruje leđa. Ruksak ima višestruke džepove te dva bočna pretinca za boce.

Prethodna objava10 pogrešaka u govoru tijela koje trebate izbjegavati
Slijedeća objavaNajprijetvorniji i najautentičniji ljudi – temeljeno na znaku Zodijaka: Evo tko je najveći lažnjak :-)
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.