Dragi naši, svi smo slabi na teške sudbine najmlađih te vam ovom prilikom ponovno zahvaljujemo na pomoći bez koje bi teško vodili afričko sirotište s 47 djece, uspješno proveli brojne akcije i pomogli najpotrebitijima.

atma.hr – 45

Ovih blagdana ne želimo zaboraviti i one starije i nemoćne za koje svatko od nas nešto može učiniti. Ponekad je, osim donacije, topla riječ uz kavu, dar o kojem netko u vašoj blizini već dugo sanja. Dok uživate u blještavim izlozima, za prepunim stolovima, među svojim najdražima, sjetite se onih usamljenih i marginaliziranih. Pronađite trenutak za njih i pomozite da i njihov Božić bude – sretan!

Zbirka grafika i pjesama Sjetan Božić nastala je u suradnji udruge Kolajna ljubavi i agencije Señor s ciljem da nas potakne da svoju sreću podijelimo s onima koji imaju manje razloga za nju. Prvih sto donatora na dar dobiva originalnu autorsku grafiku otisnutu tehnikom sitotiska u ograničenoj nakladi.

U nastavku vam donosimo i dvije kratke životne priče o onima kojima bismo prikupljenim donacijama i društvom ovaj Božić, umjesto sjetnim, mogli učiniti zaista sretnim!

Gđa Mara živi sama u izoliranom selu sa svega par zaposlenih susjeda pa se jako boji usamljenosti. Zbog bolesti je gotovo prikovana za krevet i ovisi o pomoći onih koji joj svrate kad imaju vremena. Jako se voli šaliti, samo nažalost, kaže, nema baš s kime.

G. Mate je samac koji živi u trošnoj kućici, boluje od raka i ovisi o daljnjoj rodbini. Svatko ima svoju obitelj i puno obveza pa ga ne stižu posjećivati ni voditi na terapije. Najviše mu nedostaje razgovor da s nekim podijeli svoju samoću i bar nakratko zaboravi na bol.

Vašu od ❤ darovanu i proizvoljnu donaciju možete uplatiti na:
Udruga “Kolajna ljubavi
” K.Branimira 3, Imotski
IBAN: HR6723400091110344443
(SWIFT CODE: PBZGHR2X za inozemne uplate)

Opis plaćanja: Sjetan Božić

NEKA IM OVAJ BOŽIĆ NE BUDE sjetan! UČINIMO IM GA ZAJEDNO sretnim!
Vesele blagdane vam želimo,
vaša Kolajna

sretan božić kolajn ljubavi 1