atma.hr – 52
Nakon II. svjetskog rata u Americi je proizvodnja mesa postala velik i unosan posao. Većina životinja danas, uzgaja se, živi i hrani u posebno ograđenim prostorima, nevjerojatno stisnutim.

Vrijeme je novac, ljudi je sve više, potrebe su sve veće, a taj proces od uzgoja životinja do trgovina, samim time sve je kraći. Nesretne životinje se neprirodno drže i tove te im se daju svakakvi hormoni kako bi što prije dostigle željenu kilažu.

Ono što je alarmantno, piše Eat Local Grown je što se većina životinja koje se masovno uzgajaju i kolju, hrani bolesnim životinjama, gnojivom, pa čak i plastikom!

Nevjerojatno je da je sasvim legalno hraniti ih mrtvim životinjama – lešinama pronađenim pored puta, eutanaziranim mačkama ili psima.

atma.hr – 39

Bolesna hrana vodi ka bolesti stada zbog čega su potrebne ogromne količine antibiotika kako bi se održali na životu do klaonica. Sve to, logično, katastrofalno utječe i na ljude koji to jedu – fizički i psihički.

Nedavno je svijet šokirala vijest o farmeru koji je stoku hranio slatkišima jer je kukuruz postao preskup!

Nasuprost uvriježenom mišljenju da mesojedi dobivaju omega-3 masne kiseline, tim “tvornički uzgojenim” životinjama nedostaje omega-3 masnih kiselina, a samim time ni njihovo meso namijenjeno konzumaciji mesojeda ne sadrži iste. Čak ni losos koji se smatra kraljem ovog sastojka, ako je “umjetno” uzgojen – ne sadrži omega-3 masne kiseline. Odlični biljni izvori su laneno ulje i morske alge.

atma.hr – 52
Ova velika promjena u tako kratko vrijeme uzrok je epidemije nedostatka esencijalnih masnih kiselina kod osoba koje jedu meso. Harvard School of Public Health upozorava kako je ovaj nedostatak uzrok preko 96 tisuća smrti godišnje koje su se u suprotnom mogle spriječiti te kako 99 posto populacije pati od nedostatka esecijalnih masnih kiselina.

Postanimo napokon svjesni što radimo drugim živim bićima, svojoj okolini i što unosimo u sebe. Prigrlimo humanije i zdravije. Lako je. Lijepo je.

27 OSHO: MOĆ LJUBAVI

banner za knjige moc ljubavi