Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Američka liječnica, dr Carolyn Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može prevenirati rak. Riječ je o smjesi od tri lako dostupna sastojka.

atma.hr – 78
Ova saznanja su, kako govori liječnica Anderson, nastala na temelju dvije tisuće godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.

Recept 

Pomiješajte 1/4 čajne žličice kurkume sa 1/2 čajne žličice maslinovog ulja.

U to dodate veći prstohvat svježeg mljevenog crnog papra. Ta tri sastojka pomiješajte u šalici.

Možete ovu smjesu konzumirati samu, ali ju i dodavati raznim jelima, juhama i salatama.

Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih s malo vode.

***

No što od toga točno sprječava rak i širenje raka? Odgovor je ova liječnica dala na svom blogu.

“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti curryja.

atma.hr – 39

Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protuupalni efekt nazivaju se kurkumin.

Najnovije studije otkrile su da kurkuma sprječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog crijeva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim kemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti sprječen.

Pogledajte kako KURKUMA ubija stanice raka i djeluje protiv mnogobrojnih bolesti!

Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za liječenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s paprom ili đumbirom. Papar prema istraživanjima povećava učinkovitost kurkume za čak 200 posto”.

Anderson je još naglasila kako je za uspješno preveniranje raka, ali i uništavanje stanica raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata.

atma.hr – 75Koliko uzimati?

Dnevna preporučena količina kurkume bi iznosila od 3 g do 10 g (zbrojite direktno uzimanje i dodavanje hrani), s vremenom se još malo može povećati.

Dakle, otprilike 1 žličica kurkume je preporučeni dnevni unos za odrasle. Za maksimalni učinak trebali biste to uzimati na dnevnoj bazi ili barem tri puta tjedno.

Starije osobe i djeca mlađa od 6 godina trebala bi smanjiti dozu na pola (1/2 čajne žličice) jednom tjedno prvi put, a zatim povećati iznos do doze koja odgovara pojedincu. Ako kurkuma uzrokuje probavne smetnje ili nepoželjne reakcije, posavjetujte se s liječnikom.

Napomena: Nemojte kurkumin kombinirati s lijekovima protiv zgrušavanja krvi poput aspirina, ibuprofena ili varfarina (marivarin, martefarin) bez dogovora s liječnikom, jer kurkuma razrjeđuje krv.

dnevno.hr / atma

22 KURKUMIN

AKCIJA! ULTRA JAKI KURKUMIN

Demencija, depresija i artritis - Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Akcijska cijena: 239 kn 203 kn - Kupi ovdje (akcija traje od 15.04.-06.05.2019.)

POVEZANI TEKSTOVI

4 KOMENTARA

  1. poštovani
    Starija osoba pije kurkumu,s malo vode i žličica meda.Ima malo osipa,da li da prestane s konzumiranjem?
    Od lijekova pije samo magnezij 375 i optimon protiv pritiska.
    Hvala,i lijep pozdrav

  2. […] Također poznati recept je onaj dr C. Anderson: Pomiješajte 1/4 čajne žličice kurkume s 1/2 čajne žličice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg samljevenog crnog papra. Ta tri sastojka pomiješajte u šalici. Možete ovu smjesu konzumirati samu, ali ju i dodavati raznim jelima, juhama i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih s malo vode. […]

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.