Napadi panike , anksioznost, fobije… sve su to problemi sa kojim se velika većina ljudi susretne u nekom periodu svoga života. No što kada ovo postane kronični problem i počne nam uvelike utjecati na kvalitetu života? Što kada si ne možemo pomoći sami? Kada imamo osjećaj da stojimo pred zidom koji je veći od nas, kojeg ne možemo sami preći, srušiti, savladati, pobijediti?

Neke od tema sa kojima se bavimo u ovom programu su:

♦ Što su napadi panike?
♦ Što znači biti pretjerano anksiozan?
♦ Koji su tjelesni simptomi?
♦ Koje se emocije javljaju?
♦ Agorafobija?
♦ Depersonalizacija? Da li ću poludjeti? (strah od ludila)
♦ Strah od smrti
♦ Kako napadi panike utječu na naše odnose sa bližnjima?
♦ Kako utječu na naše hobije? Na našu svakodnevicu? Na naš posao?
♦ Da li se znam sam smiriti i regulirati kada sam napet/a?
♦ Kako da izađem iz začaranog kruga straha?
♦ Što sve ovo znači za moj život?
♦ Koji je smisao ovog izazova za moj život?

Mala škola hrabrosti je šestomjesečni program koji polako i sustavno vodi ljude kroz problematiku napada panike i anksioznosti na način da integrativnim pristupom sagledavamo svaki aspekt našeg bića i način na koji ova stanja utječu na nas na emotivnoj, tjelesnoj, kognitivnoj, energetskoj i duhovnoj razini.
Što to znači rečeno jednostavno riječima laika?

To znači da kroz ovaj program radimo na informiranju o samim uzrocima nastanka ove problematike. Kroz predavanja, vježbe i razgovor osvještavamo na racionalnoj razini što bi to u našem individualnom slučaju bio uzrok. Otpetljavamo ga, shvaćamo i pokušavamo razumjeti.

Ono što je iduća stvar koja dolazi na red su emocije koje se bude oko toga. Da li postajemo zbunjeni, prestrašeni , tužni, ljuti? Da li nas plaše vlastite emocije? Da li osjećamo da su one „veće od nas“ i da zapravo nemamo kapacitet da se trenutno nosimo sa njima? Tu dolazi na red podrška terapeuta i grupe. Jednako kao i kroz predavanja prolazimo kroz niz vježbi, meditacija, vizualizacija u potrazi za osviještenjem na koji način nas ova problematika uvjetuje emocionalno.

Treća razina je tjelesna razina. Osvijestiti ćemo kako se ponaša naše tijelo dok smo u napadu panike ili u jakoj anksioznosti i na koji način možemo kroz ekspresiju izraziti sami sebe i naše isli i emocije. Naučiti ćemo na koji način se možemo zaista slobodno izražavati, teći u svojim emocijama i ne bojati ih se. U ovom dijelu kao i kod emocionalnog aspekta kroz niz vježbi meditacija, vizualizacije, vježbi u parovima, ples i druge vježbe možemo dopustiti našim emocijama da teku i da ih polako prestanemo doživljavati kao prijeteće i strašne i da ojačamo dovoljno da ih možemo propustiti, držati i biti mi veći od njih. Odrasli, jaki, samostalni.

U ovom dijelu ćemo učiti i na koji način se ojačati dovoljno da se ne bojimo onoga što je u nama. Isto tako ćemo osvijestiti na koji način dišemo i kako kroz vježbe disanja i kontrolu disanja možemo utjecati na stanje našeg tijela i Uma.

Još jedan aspekt koji ćemo sagledati je i energetski aspekt. Kroz predavanja o energetskom tijelu, koje isto tako posjedujemo kao i ovo naše fizičko, naučiti ćemo vezu između naše emocije i naše energije i naučiti na koji način kroz dah i usmjeravanje naše namjere kroz vizualizacije možemo na vrlo jednostavan i lak način energizirati i ojačati svoj sistem.

I na kraju dotaknuti ćemo se i duhovno aspekta našega bića i toga na koji način napadi panike djeluju na naš odnos sa Bogom ili bilo čime u što vjerujemo i što čini naš duhovni aspekt živim. Probati ćemo otkriti koji je poklon koji nam dobodi ovaj izazov koji je živo stavio pred nas? Koje su na kraju dobre strane ovoga što nam se događaji da li možemo naslutiti da se iza naših strahova zapravo krije naš veliki i neotkriveni potencijal i razni talenti koje trenutno ne vidimo? U djelu programa raditi ćemo baš na tome da osvijestimo i svoje prave kvalitete koje su blokirane strahom i panikom i koje čekaju da ih sami otkrijemo i poklonimo svijetu.

Ovakvim integriranim pristupom želja mi je da kroz ovaj program polaznici izgrade veći kapacitet da se nose sa neugodnim emocijama, da se nauče sami regulirati i smirivati kod anksioznih i paničnih stanja i na kraju krajeva da otkriju u sebi neke kvalitete koje jedva čekaju da budu otkrivene i slobodne na način nam koji možda niste mislili da je moguće.

I na kraju konačni cilj ovog programa je da se naučimo bolje nositi sa ovom vrstom izazova i počnemo živjeti kvalitetniji život bez strahova koji nas trenutno blokiraju i zadržavaju.

Izjava: Integrativna terapija ne bavi se dijagnosticiranjem i ne zamjenjuje konvencionalne medicinske metode već pruža podršku i potporu u procesu iscjeljenja.

Moduli su subotom 10-18 sati
(pauza 13-15) i nedjeljom 10-15 ( pauza 12-13:30)

Mjesto održavanja:
CORS, Slavonska avenija 3, Zagreb

Datumi modula:
20.- 21.1.2018.
10.-11.2.2018.
3.- 4.3.2018.
5.- 6.5.2018
16.- 17.6.2018.

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE
Hvala.

Sve dodatne informacije šaljem na mail s vaše prijave!

Ako imate pitanja možete se javiti na mail [email protected] , ili na broj telefona 091 1 687 687 ili u inbox facebook stranice Integrativni terapeut Helena Šunjić.

 

Prijavnica za Malu školu hrabrosti

Prethodna objavaOva tri astro znaka ruše sve rekorde u zavođenju: Prodorno bezobrazni pogled jednog – osvaja i bez dodira!
Slijedeća objavaŠto nam se događa u životu s obzirom na prostor u kojem živimo?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.