Sa radošću najavljujemo radionicu za ljude sa anskioznosti i napadima panike, kao i sve one koji u životu žele izgraditi više sigurnosti, stabilnosti i kapaciteta za užitak i igru. ❤️

U nedjelju 7.11. u Splitu, Centar Olivetti, Šibenska 59
na ovoj radionici prvo ćemo se baviti ćemo se temom resursa kroz koju će nas provesti integrativni terapeut Helena Šunjić koja se u svom terapijskom radu specijalizirala za anksiozni i panični poremećaj i probleme fobija.

Helena kaže:
“Kada ja govorim o resursima u smislu tematike anksioznosti, uvijek mi na pamet dolazi simbolika slobodnog penjanja po stijenama i onih naših uporišnih/sigurnosnih točaka za koje se primamo da ne bi pali u provaliju. Slično gledam i na resurse za koje se primamo da ne bi pali u provaliju koju je stvorio naš strah. Za koje vežemo užad koja nas drži.
Provalija je u ovom slučaju iluzorna, ali radi toga nije nimalo manje strašna.

Koje je uže i koji su to sve alati unutar nas koje imamo i koje možemo jačati?
Gdje nalazimo sigurnost unutar nas kao i u odnosima i relacijama koje smo stvorili u životu?
Gdje su te naše uporišne i sigurnosne točke za koje se možemo sigurno primiti i držati u životu i na koji način ih ojačati unutar sebe u smislu jačanja mjesta sigurnosti unutar naše psihe je tema kojom ćemo se baviti na našoj ovoj radionici.”
Osim mjesta sigurnosti, u nama postoji i kapacitet za prepuštanjem i uživanjem u životu. Za igrom. NA to utovanje vas vodi Olivera Drutter, koja već dugi niz godina živi i radi kao integrativni terapeut u Splitu. U svom radu naglašava rad sa tijelom, dahom i pokretom kroz koji pomaže ljudima naći izgubljenu slobodu izražavanja, slobodan impuls igre i užitka u ovdje i sada. Ono što će vam Olivera ponuditi je točno to. Igra, užitak, sloboda i radost.

Za svoj rad Olivera kaže:
“Cilj moga rada je iskrena ljubav, suosjećanje i osnaživanje sebe u dijelovima kojih se sramimo, kojih nas je strah osjetiti ili doživljavamo da su nepopravljivo loši.

Igra je disciplina koju smo nažalost nepravedno odlučili rezervirati samo za dječje faze našeg života. Odrastanjem postali smo ozbiljna bića, što nije loše samo po sebi, ali smo se prestankom igre ugušili spontanost, kreativnost, istraživački nagon, istraživanje granica i ogroman potencijal za radost i smijeh.

Vraćajući se svojim dječjim nagonima i radoznalošću potičemo kreativnost u nama, našu prirodu i temperament, ali i budimo mozak za neke nove ideje koje možemo implementirati u našu odraslost.

Igra i smijeh nas rasterećuju od briga, stresa, napetosti i velikih očekivanja od sebe. A ono najvažnije je da nas uprisutnjuje u trenutak koji živimo, odmiče nas od tmurne prošlosti i zabrinutosti za budućnost.

Bilo da vam je cilj osobni razvoj i poboljšanje unutarnjeg stanja ili imate želju učiti kako raditi kao terapeut, pedagog i sl. ova praksa vas uči kako biti prisutan u kontaktu sa sobom i s drugim osobama.”

NEDJELJA, 7. STUDENOGA 2021. U 10:00 – 18:00
Šibenska ulica 59, HR-21000 Split, Hrvatska

Više o voditeljicama ove radionce možete naći na
www.helenasunjic.com
www.oliveradrutter.com

Cijena cijelodnevne radionice je 400 kn.
Prijave na [email protected]
uz uplatu akontacije u iznosu od 100 k na Olivera Drutter- obrt za savjetovanje
IBAN HR1324840081135064918

Ukoliko se radionica iz bilo kojeg razloga odgodi akontacija ce biti u potpunosti vracena.
Trajanje radionice 9:30-18 uz pauzu za ručak od 13-15.
Veselimo vam se da zajedno gradimo sigurno i radosno mjesto u nama.

FACEBOOK
https://www.facebook.com/events/299503888449055