“Trebalo bi biti svima jasno da uistinu dobrom proizvodu nisu potrebne totalitarne i radikalne mjere da bi se pučanstvo tobože “uvjerilo” u njihovu “neupitnu” dobit. Argument prisilnog cijepljenja uz prijetnju novčane kazne nema nikakvu znanstvenu ni etičku bazu”, upozorava priznata znanstvenica Lucija Tomljenović.

Lucija Tomljenović doktorirala je biokemiju i trenutno je postdoktorand na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Britanska Kolumbija. Njezino istraživanje usredotočeno je na objašnjavanje mehanizama kojima cjepiva i njihovi adjuvansi (kemijski dodaci cjepivima) mogu izazvati neurološke i autoimune bolesti. Također radi na razvijanju novih protokola temeljenih na biomarkerima koji bi omogućili utvrđivanje moguće povezanosti ozbiljnih, štetnih pojava nakon cijepljenja sa samim cijepljenjem. Ova odlučna znanstvenica 2. prosinca 2013., poslala je pismenu poruku potpore ukidanju prisilnog cijepljenja djece u Hrvatskoj po uzoru na ostale demokratske zemlje u zapadnom svijetu.

– Argument prisilnog cijepljenja uz prijetnju novčane kazne nema nikakvu znanstvenu ni etičku bazu. Sasvim je sigurno da cjepiva kao i svi ostali lijekovi mogu prouzročiti štetne reakcije. U određenom postotku djece, nuspojave su vrlo ozbiljne.

Današnja medicinska znanost ne može sa sigurnošću utvrditi koji pojedinci spadaju u rizičnu skupinu kod koje cjepiva mogu izazvati takve ozbiljne nuspojave. Jedan razlog toj nepoznanici je činjenica da su se kroz povijest cjepiva rutinski testirala na isključivo zdravim osobama. Naime, osobe i djeca kod kojih postoje određene kontraindikacije se rutinski isključuju iz procesa testiranja koje prethodi licenciranju cijepiva.

Dr Lucija Tomljenović
Dr Lucija Tomljenović

Činjenica je da cjepiva nisu bezazlena i da sva djeca neće jednako reagirati na sva cjepiva. S tim u vezi, u potpunosti podržavam ukidanje prisilnog cijepljenja u Hrvatskoj po uzoru na ostale demokratske zemlje u zapadnom svijetu. Također, podržavam bolju edukaciju o mogućim nuspojavama cjepiva. Unatoč tome, javne zdravstvene mjere u Hrvatskoj i dalje zaostaju u dobu inkvizicije. Trebalo bi biti svima jasno da uistinu dobrom proizvodu nisu potrebne totalitarne i radikalne mjere da bi se pučanstvo tobože “uvjerilo” u njihovu “neupitnu” dobit – apelira uspješna hrvatska znanstvenica, Lucija Tomljenović.

dnevno.hr

Izvorni članak: biologija.com.hr

Pismo podrške dr. Lucije Tomljenović ukidanju obaveznog cijepljenja u Hrvatskoj u PDF-u.

> Vašom donacijom do neobaveznog cijepljenja i u Hrvatskoj!

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 13.12.2013.
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 14.12.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here