Designed by Freepik
Kiron je nebesko tijelo koje u natalnoj karti predstavlja područje naše ranjivosti. Na tom mjestu nam najčešće nedostaje samopouzdanja i samopoštovanja. Često nas prati osjećaj krivnje koju kompenziramo tako što previše dajemo, zanemarujući vlastite potrebe i osjećaj vlastite vrijednosti. Tu bivamo najviše ranjavani i najčešće posrćemo u životu. No to je ujedno i mjesto velikog rasta i osobne promjene, jer iz boli se rađamo još snažniji i hrabriji.

„Najljepši su cvjetovi oni koji su niknuli na korijenu boli.“ ~ Dante Alighieri

14. ožujka Sunce u Ribama u potpunosti će se zbližiti s Kironom izbacujući na površinu osjećaje od kojih se trudimo pobjeći ili ih negirati. Ne dopuštamo si osjećajno otvaranje, zaziremo od bliskosti, bojimo se povrede, nesigurni smo. Skloni smo ići linijom manjeg otpora iz straha od gubitka i razočaranja. Kad je u pitanju ljubav sumnjamo, igramo igre, manipuliramo, izazivamo partnerovu ljubomoru smatrajući je dokazom ljubavi. U poslu možemo imati uvjerenje da nismo dorasli nekom zadatku ili doživjeti neki događaj suviše osobno, što će nas povrijediti. Slijedom toga pojavljuju se misli tipa, kako drugi mogu imati povlastice koje se meni uskraćuju, drugi su bolji od mene, oni znaju, ja imam problem. No to je samo još jedna varka koju vam nameće vlastiti um, a sve kako biste se trgnuli i osvijestili tko ste i što sve možete.

Ovaj aspekt stvara i iznimnu kreativnost. Svjesnost o tome kako smo mi ti koji biramo i kreiramo svoj život daje nam snagu da prebrodimo sve teškoće. S druge strane stihijski način života i okrivljavanje drugih za probleme u kojima se nalazimo neće biti najproduktivnije ponašanje. Dapače, tonut ćemo dublje i dublje sve dok ne budemo spremni preuzeti odgovornost za sebe i svoj život.

Ovo su dani u kojima nas može inspirirati nečija sudbina, životna priča koja nam poručuje kako je sve moguće, pa i onda kada se čini da izlaz ne postoji. Može se i pojaviti netko tko će nam pružiti pomoć u trenutku kada nam to bude najpotrebnije.

Melankolija pa i tuga mogu nas ‘odvesti’ na mjesta unutar nas koji traže zagrljaj i iscjeljenje. Potaknuti smo riješiti neke frustracije, bol i težinu koja nas već duže vrijeme prati. Kao da se javlja neka unutarnja mudrost koja nas izvodi na pravi put. Nekad je to putovanje zahtjevnije, zaliveno suzama, no kad oluja prođe osjećamo se ponovno rođenima i nemamo niti trunke žaljenja za onim što smo ostavili iza sebe. Sunce i Kiron je aspekt iscjeljenja, energija koja od nas traži svjesnost o tome da sve što nam se događa nije slučajan proizvod vanjskih okolnosti već kreacija nas samih. Sve je tu s nekim razlogom, uči nas tko smo sad i što bismo sve mogli biti. Ne propustite nadolazeće lekcije.

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica
www.facebook.com/julijanaoremovic/

Responsive text-61
Prethodna objavaOgrlica Tajna – Ametist
Slijedeća objavaČakra privjesak Anahata (4. čakra)
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.