atma.hr – 45

Subota 16.11. 2019. od 17:00 – 20:30

Ashtanga joga / razumijevanje i preciznost prakse (asane, praksa pažnje, kriye i pranayama

Ashtanga joga je tradicionalni stil joge, koji se kroz godine mijenjao, iako je onaj izvorni oblik zadržao svoj utjecaj na mnoge stilove.

Na ovoj radionici upoznat ćemo se s principima tradicionalne ashtanga joge.

U teoretskom dijelu bavit ćemo se temama:
– Svrha joge i pristup praksi
– Razumijevanje ashtanga prakse

U praktičnom dijelu proučavat ćemo:
– Asane i vinyase – dah, smjer pogleda (drišti), energetski lokoti (bandhe) – kroz demonstraciju i vođenu prvu seriju
– Kriya i pranayama

Učit ćemo kako razvijati praksu prisutnosti u asanama, kako biti u skladu s dahom i tijelom – upoznavajući ga kroz razne senzacije (reakcije): fizičke i mentalne.

Osim na pronalasku načina kako savladati određenu asanu, fokus ove radionice prije svega je na joga terapiji; kako asane, dah, smijer pogleda (drishti) i energetski lokoti (bandhe); utječu psihosomatski na tijelo i duh. Upoznavanjem unutarnjeg svijeta kroz pažnju u ashtanga jogi dobivamonovi pogled na svoje tijelo, sebe kao biće i samu jogu. To nam omogućuje da s više otvorenosti promatramo cijeli koncept joge kao filozofije i koristimo praksu za cijeli život, a ne samo kad nam je tijelozdravo i fit. Uz kriye i pranayamu dolazimo u kontakt s suptilnijim dijelovima svog bića i učimo kako se otvoriti i dati si više prostora u svakodnevnom životu.

atma.hr – 45

Voditeljica: Antonija Krajina (Satya)

U jogi od 1998. godine preko Joge u svakodnevnom životu i Bhakti joge. Odmalena pokazuje svoju znatiželju prema ljepoti i očuvanju prirode, nenasilju prema životinjama i pomaganju ljudima.

U pubertetu se odlučuje na vegetarijansku prehranu i život u praksi joge. Sa ashtanga jogom se susreće 2001. a svoju prvu učiteljsku školuzavršava 2008. godine u renomiranoj joga školi na Tajlandu, CenteredYoga Thailand kod učitelja Paul Dallaghana. Od tad praksu ashtange radisvaki dan prema tradiciji i odlazi na brojna usavršavanja diljem svijeta. Pravnica po zanimanju i specijalistica ekonomije, završava za voditelja športske rekreacije i wellness terapeuta. 2006. pokreće joga studio u Slavonskom Brodu i od tad vodi redovne satove. Radi kao sportski trener, osobni trener i maser. Putuje kao vanjski suradnik i gost učitelj na brojnesvjetske destinacije, od Europe do Azije. Suradnik lanaca hotela Constance i Life Butler Int. te redovni učitelj joga satova na Maldivima, Africi, itd. Od 2008. rezidencijalno boravi na gostovanjima u brojnim zemljama kao vodeći učitelj za učiteljske škole, edukator maserske školei trener. Školovala se za prenatal i postnatal jogu, joga terapiju, ashtanga joga učitelja, masera ayurvedske masaže i terapeuta. I dalje putuje i djeluje preko joge na zdravlje i poticanje brojnih ljudi na pomake prema njihovom boljitku.

Obavezne prijave na: [email protected]

Lokacija: Studio Yogam – Jarun, Zagreb

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here