Foto: Greg Rakozy / Unsplash

Ulazak Sunca u znak Strijelca 22. studenog 2015. godine otvara razdoblje optimizma i vedrine, ali i otkrivanja nekih dobro čuvanih tajni …

Od 22. studenog do 21. prosinca 2015. godine Sunce je u znaku Strijelca. U muškom, aktivnom znaku, promjenjive prirode, kojim vlada Jupiter, a koji je sada u Djevici. Razdoblje koje slijedi donosi nam širenje vidika, saznanja i životnih istina. Nekima i putovanja, povratak u domovinu, gdje će pomoći svojoj obitelji …

Plemenitost i moralnost dolaze do izražaja u razdoblju Strijelca, kao i osjećaj savjesti, jer je Saturn u Strijelcu.
Ovo vrijeme će mnogima donijeti promjene.

Nekima će donijeti odlazak u inozemstvo radi posla ili usavršavanja, drugima dolazak dragih osoba iz daleka.

Ovo je vrijeme koje donosi više optimizma i entuzijazma, više vedrine, humora. Ovo je vrijeme kada će biti i više učenja, stjecanja viših znanja kako za studente – tako i za sve one koji žele proširiti svoje horizonte, koji teže duhovnim saznanjima. Komunikacija je spontana, brza, dinamična posebno 29., 30. studenog i 1. prosinca kada će Merkur biti u trigonu s Uranom u Ovnu.

Bit će originalnih ideja, iznenadnih susreta, iznenadnih putovanja … Intuitivna inteligencija će biti prisutna i donositi brzo prodiranje u suštinu stvari, briljantne, genijalne ideje i rješenja! Oduševljenja u kontaktima i novim poznanstvima. Donosi i slobodu misli.

U razdoblju Strijelca vjera jača i ona je ta koja pruža nadu u bolju budućnost, ali i prilike da ostvarimo praktično koristići znanje i rad, jer je Jupiter u Djevici. To će nekima donijeti poboljšanje i napredak. Istina, bit će i pretjerivanja i neumjernosti u nečemu oko 12. prosinca kada će Jupiter biti u kvadratu sa Suncem … Pretjerani optimizam (kod nekih) ili nerealno viđenje stvari ili nedovoljno promišljenosti u postupcima, kod nekih će biti i pretjeranog ponosa …
Razdoblje Strijelca je vrijeme kada se više povezuje i surađuje s drugima koji žive daleko, u inozemstvu. Tada se održavaju međunarodni kongresi i razne društvene / obrazovne manifestacije internacionalnog karaktera. Tada znanje povezuje ljude diljem svijeta! Moral i vjera sada dolaze do izražaja. Strijelac je vladajući znak (koji se tiče i zakona) pa se sada mogu rješavati razni sudski sporovi. Mars je u Vagi i teži istini i pravdi! Neke neistine ili laži koje mogu biti prisutne oko 24., 25., 26. studenog kada je Merkur u kvadratu s Neptunom bit će otkrivene, nešto kasnije. Ipak, budite oprezni tih dana …

Sunce u Strijelcu će najprije biti u konjukciji sa Saturnom.

Pretrpanost obavezama, povećana savjest i odgovornost će biti prisutne oko 28. / 29. studenog. Posebno će Strijelci rođeni u studenom biti ti koji bi se trebali bolje organizirati i ne prihvaćati svakojake obveze baš olako.

S druge strane, Saturn donosi iskustva iz kojih se uči i ako ste aktivni, spremni na suradnju, pa i hrabri (u čemu će vam pomoći Mars koji pravi sekstile s vašim Suncem) uspjet ćete se nositi s teretom koji vam Saturn može donijeti! Istovremeno će Sunce u znaku Strijelca biti u kvadratu sa Neptunom u Ribama što donosi mogućnost zabuna, obmana ili samoobmana i skandala posljednjih dana studenog.
Već oko 2. / 3. prosinca bit će u sekstilu s Marsom, koji će nastojati da se kroz timski rad, suradnju, zalaže za otkrivanje istine i uspješno rješavanje problema.

Ne poklanjajte svoje povjerenje lako drugima posljednjih dana studenog i ne podliježite njihovom utjecaju, posebno Strijelci rođeni u studenom, Blizanci rođeni u svibnju, Djevice rođene u kolovozu i Ribe rođene u veljači. Saturn u kvadratu s Neptunom prijeti da poljulja vjeru u nešto, stvori jaz između stvarnog i onog u što se vjeruje … Ipak, Neptun je u Ribama je jači i vjera se ne gubi tako lako, bez obzira na neke poteškoće – ona opstaje!

Komunikacija s osobama koje su udaljene, koje žive negdje daleko ili dolaze iz daleka je prisutna. Bit će proslava i više zabave i šale dok je Merkur u Strijelcu. Sunce u Strijelcu će praviti dobre aspekte prema Uranu oko 6. / 7. prosinca (ili koji dan ranije) i donosi priliku za neke da prošire svoje horizonte, da pokažu više bunta, smjelosti u zastupanju svojih principa, spremnosti za ulazak u izazov, avanturu ili da izađu iz svakodnevnice.

11. i 12. će mlad Mjesec biti u Strijelcu i on će donijeti razdoblje od tjedan dana promjene i novine za koje trebamo biti spremni i u njih ovoga puta ući s većom vjerom i optimizmom u uspješnost. Takve energije i donose uspjeh, prije svega onima koji su otvoreni za nova znanja, za nova duhovna iskustva, nova putovanja ili kontakte sa strancima, za nova prijateljstva.

Pred nama je dinamičan i mnogo lakši period koji će naročito odgovarati vatrenim znacima: Ovnu, Lavu i Strijelcu, ili onima koji imaju podznak u ovim znacima, jer će imati više energije, optimizma i mogućnosti da se ostvare neke svoje težnje.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović

lisa.rs

Prethodna objavaPun Mjesec u Blizancima: Suočavanje s teškim izborima! (utjecaj 2 tjedna)
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 27.11.2015.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.