atma.hr – 45

Astrologija se bavi proučavanjem simboličkog međuutjecaja položaja i kretanja nebeskih tijela te čovjekove osobnosti ili sljedove događaja. Astrološka karta (horoskop) izrađuje se prema točno određenom vremenu i zemljopisnom položaju, a tumačenje se bazira na sintezi četiri osnovna elementa:

  1. Planete – deset nebeskih tijela: dva Svjetla (Sunce i Mjesec) i osam planeta (Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton),
  2. Znakovi Zodijaka – dvanaest znakova: Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak, Ribe,
  3. Astrološke kuće – dvanaest kuća koje predstavljaju različita područja života,
  4. Aspekti – kutna udaljenost između planeta.

Na Zapadu je široko prihvaćen vrlo pojednostavljen pristup astrologiji pri čemu se ljudi dijele na dvanaest astroloških znakova – prema znaku u kojem se nalazi Sunce u trenutku rođenja; pa tako imamo 12 sunčevih znakova.

Natalna karta

U astrologiji, natalna karta je stilizirana karta rasporeda planeta u trenutku Vašeg rođenja u kojoj je upisan čitav Vaš život. Ona se izračunava na osnovu točnog vremena i mjesta rođenja u svrhu stjecanja uvida u osobnosti i potencijale neke osobe. Natalna karta prikazuje položaje Sunca, Mjeseca, planeta i potencijalno drugih nebeskih objekata u okvirima definiranih astroloških znakova i kuća. Natalna karta se najčešće naziva horoskop.

Postupak izrade natalne karte

Kako bi se izradila natalna karta, potrebno je sakupiti sljedeće podatke:

  • Datum i godina rođenja
  • Točno vrijeme rođenja
  • Mjesto rođenja
  • Spol

Točno vrijeme i mjesto rođenja su potrebni astrolozima za izračun točnog stupnja znakova koji se dižu, postavljaju, kulminiraju i spuštaju. Ovi stupnjevi, također poznati kao kutovi (aspekti), neophodni su za mapiranje pozicija dvanaest kuća.

Nakon što se utvrdi točno vrijeme i mjesto rođenja subjekta, konzultira se skup tablica koji se zovu efemeride, koje navode mjesto Sunca, Mjeseca i planeta za određenu godinu i datum i sideričko vrijeme u odnosu na sjevernu polutku proljetnog ekvinocija ili fiksne zvijezde. Zatim se dodaje ili oduzima razlika između geografske dužine Greenwicha i geografske dužine mjesta rođenja subjekta, kako bi se utvrdilo pravo lokalno srednje vrijeme u mjestu rođenja i vidjelo koji su planeti bili vidljivi iznad horizonta u to vrijeme. Planeti skriveni od pogleda, ispod horizonta, su također prikazani u horoskopu.

Horoskop se zatim podijeli u 12 sektora oko kruga ekliptike. Dvanaest sektora predstavljaju astrološke kuće. Nakon što se uspostave relativni položaji znakova u kućama, pozicioniraju se Sunce, Mjesec i planete po njihovim točnim nebeskim dužinama. Da bi se dovršio horoskop, potrebno je pregledati aspekte ili relativne kutove između parova planeta.

Iz natalne karte moguće je iščitati pokazatelje životnih potencijala, a kroz njena polja dobivamo važne informacije o svim događajima koji će karakterizirati život osobe. Nerijetko se natalne karte rade kako bi se dobilo više informacija o novcu i materijalnom stanju (bogatstvu), braku, talentima, karijeri i zanimanju, ali i o seksualnosti i kompatibilnosti s partnerom.

Želite izradu natalne karte?

U našem tarot centru čekaju Vas iskusni astrolozi koji natalne karte rade na dnevnoj bazi, a samo izradu natalne karte rade jako detaljno i jasno. Njihovi ih korisnici proglašavaju najboljima u Hrvatskoj i šire, a tu su za Vas da Vam pomognu riješiti i neke teške situacije ili probleme pomoću drugih metoda koje rade (tarot, vidovnjaštvo, numerologija, astrologija,…)

Ukoliko želite izradu detaljne natalne karte obratite se našim djelatnicima, a kontaktirati ih možete na:

064 655 655

Tel: 6,99 kn/min
Mob: 8,41 kn/min

Više o našem centru možete saznati na: www.najbolji-tarot.com

Pružatelj sadržaja: Skynet Telekomunikacije d.o.o., info: 072 888 888, 18+

atma.hr – 39

atma.hr – 39