Foto: pixabay.com

Ožujak/mart donosi hrabru, brzu energiju koja nam može pomoći da nadvladamo svoje strahove i poduzmemo nešto u vezi sa stvarima koje stvarno želimo učiniti. Ovo jedini mjesec u godini u kojem nemamo retrogradnih planeta, stoga svakako iskoristite ovu energiju u svoju korist! Započnite nove projekte, napravite iskorak, poduzmite akcije koje ste planirali učiniti. Ostavite svoje isprike po strani i iskoristite ovu energiju za djelovanje!

atma.hr – 52
Početkom mjeseca, 02. ožujka/marta, događa se mlad Mjesec koji sa sobom nosi energiju koja će nam pomoći razotkriti sve što je potrebno za našu vlastitu transformaciju. Možda ćemo se osjećati i malo osjetljivije nego inače. Jupiter, planet obilja i ekspanzije, vrlo je aktivan pod ovim mladim Mjesecom, što može pojačati naše emocije.

Sada se možemo usredotočiti na one osjećaje koji čine da se ne osjećamo dobro. U vrijeme ovog mladog Mjeseca, Venera, Mars i Pluton također će biti poravnati u Jarcu. Ova rijetka kombinacija obojit će energije koje osjećamo oko ovog mladog Mjeseca. U našim životima fokus će biti na našim odnosima ili borbi za moć.

03. ožujka/marta imamo Veneru u konjunkciji s Plutonom! Venera se tri puta poravnala s Plutonom tijekom posljednjih nekoliko mjeseci. Prvi put 11. prosinca/decembra 2021., drugi 24. prosinca/decembra 2021., kada je bio retrogradan, a ovo poravnanje će biti treće i konačno.

Rijetkost je da se poravnanje dogodi tri puta u kratkom vremenskom razdoblju i ukazuje na to da Svemir ovdje privlači našu pozornost. Pluton predstavlja moć, Venera predstavlja naše odnose i dinamiku odnosa, ne samo s drugima, već i sa nama samima i naš odnos s novcem. Pod ovim nizom energije možda smo primijetili borbe za moć kada su u pitanju naši odnosi ili odnos s nečim.

Možda smo otkrili potrebu da se povučemo i oslobodimo kontrole ili predaje, ili smo možda pronašli potrebu da se dignemo i vratimo svoju moć. Kako je ovo treće poravnanje u nizu, naša će priča oko ovih energija napredovati. Razmislite, jesu li oko gore navedenih datuma postojale teme koje su sada napredovale ili su raščišćene? Što se događalo u dinamici moći i vašim odnosima?

atma.hr – 52
04. ožujka/marta Venera napušta razdoblje sjene. Venera je ušla u retrogradno stanje 19. prosinca/decembra 2021., a ponovno se počela kretati direktno 29. siječnja/januara 2022. Tijekom tog razdoblja možda su pitanja srca izbila na površinu kako bi bila transformirana i očišćena.

Retrogradna Venera je pojačavala zastarjelu dinamiku odnosa i ograničavajuća uvjerenja koja su nas sprječavala da ostvarimo svoj puni potencijal. Iako Venera nije bila retrogradna od kraja siječnja/januara, još uvijek se polako kreće, vraćajući se na dio kozmičkog neba gdje je već putovala.

To je poznato kao faza sjene i događa se na početku i na kraju svakog retrogradnog razdoblja. Ovog dana službeno završava faza sjene, a Venera se vraća na novi teritorij, donoseći sa sobom novu energiju. Kada je riječ o našim odnosima i stvarima vođenim srcem, Venera koja napušta svoju fazu sjene može donijeti pomlađujuću, svježu energiju.

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

04. ožujka/marta i Sunce je u konjunkciji s Jupiterom. Godišnji susret Sunca i Jupitera smatra se jednim od najkorisnijih i najčarobnijih poravnanja u astrologiji! Jupiter pojačava sve što dotakne, a kada se spoji sa Suncem, pojačava svoje životvorne zrake.

U astrologiji, Sunce predstavlja srž onoga što jesmo pa s Jupiterom u svojoj blizini može donijeti vrijeme samootkrivanja, ozdravljenja i optimizma. Jedan od Jupiterovih darova je da nas natjera da vidimo širu sliku i svijetlu stranu stvari. Ako je nešto izgledalo sumorno ili ste bili umotani u neko negativno razmišljanje, ovo bi mogao biti dan da vidite možete li promijeniti ili reprogramirati način na koji ste gledali na stvari.

06. ožujka/marta Venera i Mars ulaze u Vodenjaka. Ova dva planeta zajedno putuju našim kozmičkim nebom od sredine veljače/februara. Na ovaj dan oboje sele iz Jarca, u Vodenjaka gdje će se posljednji put sastati. Ovo je čarobna energija koja nam može pomoći da uravnotežimo muško i žensko unutar sebe.

atma.hr – 52
12. ožujka/marta Sunce je u konjunkciji s Neptunom. Godišnji susret Sunca i Neptuna dan je kreativnosti, duhovnog rasta i povećane ljubavi. Neptun se smatra planetom univerzalne ljubavi.

Pomaže nam da shvatimo da smo svi povezani, da smo u svojoj srži zapravo svi samo Jedno. Spajanje Neptuna i Sunca može pojačati duhovne uvide, pomoći nam da se povežemo s našom intuicijom i olakšava nam povezivanje s božanskim carstvima. Neptun također vlada svijetom fantazije, umjetnosti i glazbe, tako da trenutno postoji snažna kozmička energija koja pogoduje ovoj vrsti rada.

18. ožujka/marta događa se pun Mjesec u Djevici. Pun Mjesec u Djevici vodi nas u ekvinocij i početak astrološke Nove godine. Pun Mjesec predstavlja točku oslobađanja pa je ovo savršena prilika da očistimo sve ono što više ne želimo nositi u novu godinu.

banner hemp ruksak 1

Pod tim snažnim oslobađajućim energijama možemo biti vođeni da napustimo samokritičko razmišljanje i ideju perfekcionizma.

Neptun je također vrlo aktivan pod ovim punim Mjesecom. Dok Neptun može potaknuti naše duhovne uvide, također nam može zamagliti stvari i otežati uvid u istinu. Pod svjetlom punog Mjeseca, možda ćemo morati imati na umu ideju da nije zlato sve što blista. Vjerujte svojoj intuiciji, ona će vam biti vodič.

20. ožujka/marta započinje sezona Ovna i ekvinocij, početak astrološke godine. Ovo je jedan od ključnih događaja u mjesecu! Sunce prelazi u Ovna u isto vrijeme kad i ekvinocij.

atma.hr – 52
Ovdje se ton mjeseca se mijenja i valovi snažne, vatrene energije vodstva počinju se filtrirati kroz kozmičko nebo. Kako se Ovan smatra prvim znakom zodijaka, ovo se također smatra početkom astrološke godine. Dok ulazimo u novu godinu, odredite neke namjere za ono što želite pozvati u svoj život.

Ovan je znak vodstva, stoga razmislite o tome što želite preuzeti vodstvo u svom životu. Ekvinocij je dan s visokim vibracijama na koji nas vodi da unesemo ravnotežu u svoje živote. Pristiže nam nova, svježa univerzalna podrška.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić