Foto: pixabay.com

U trenutku ulaska Sunca u znak Ovna, imamo Mjesec pozicioniran u znaku Škorpiona, Marsa i Veneru u kvadratu s Uranom, njihov hod prema Saturnu i Merkura do Jupitera i Neptuna u Ribama. Očekuje nas uzbudljivo i zanimljivo proljeće. Kada žudnja postane iskra, svaka vatra postaje naša vodilja. Kada upalimo plamen, sve je osvojivo. Kada pronađemo u sebi razlog buđenja, snovi postaju ostvarivi. Ponekad nam zaista treba samo mali poticaj da prerastemo u nešto veliko. I sada ga konačno imamo.

atma.hr – 52
Sunce je ušlo u znak Ovna i time najavilo period proljeća, ali i početak nove astrološke godine. Ovan je prvi znak zodijaka i s njim sve počinje. Ako ste se pitali zašto vam se ništa spektakularno ne događa s 31.12. odgovor  leži u činjenici da se zaista slavljenje Nove godine ne poklapa s planetarnim i prirodnim periodima kad prava nova godina započinje, a to je s prvim danom proljeća.

U trenutku ulaska Sunca u znak Ovna, imamo Mjesec pozicioniran u znaku Škorpiona, Marsa i Veneru u kvadratu s Uranom, njihov hod prema Saturnu i Merkura do Jupitera i Neptuna u Ribama. Očekuje nas uzbudljivo i zanimljivo proljeće.

Kada žudnja postane iskra, svaka vatra postaje naša vodilja. Kada upalimo plamen, sve je osvojivo. Kada pronađemo u sebi razlog buđenja, snovi postaju ostvarivi. Ponekad nam zaista treba samo mali poticaj da prerastemo u nešto veliko. I sada ga konačno imamo.

U paradi života, konačno izlazimo kao pobjednici. Kao oni što znaju sto žele i koji ispunjavaju svoje ciljeve. Kao ona  sila u kojoj spoznajemo da u nama žive sve mogućnosti. Opcije. I uspjesi. Da smo predodređeni na onoliko velike snove koje se usudimo sanjati. Jer ne postoji bolje vrijeme za ostvarenje svega nego sada.

Sunce u Ovnu jača identitet, snagu, borbenost i inicijativu. U nama se budi snaga i vodstvo. Energija spoznaje da neke bitke možemo dobiti samo sami. I to je normalno. Samoostvarenje je ključ. Ispit. Lekcija. I svatko od nas to zaista može.

atma.hr – 52
Nije uvijek vrijeme za pokretanje, ali sada je. Nije uvijek vrijeme za radikalne promjene, ali sada je. Nije uvijek sve vrijeme svijeta naše, ali sada ga činimo takvim. I nije to nikakva sebičnost kad dotakneš visine, to je tvoje nebo.  I nije nikakva sebičnost kad uzmeš vremena za sebe, to je tvoje ulaganje koje si vraćaš. I nije nikakva sebičnost kada se postaviš na tron, to je znak da vladaš svime sto jesi.

Mars i Venera u Vodenjaku traže promjene, nove pristupe, nove načine da ispričaš svoju priču. Autentičnost je pečat kojim se izdvajaš iz mase. Tvoja priča je tvoj kod. Samo ti si rješenje svoje zagonetke.

Mogućnosti da izvedeš neizvedivo, sada su jake. Da odigraš kartu na drugačiji rulet. Da se ostvariš baš onako kako želiš. U svemu. U poslu. Emociji. Društvu. Imaš taj moment da ostaviš bez daha svakoga, upravo kada spoznaš vrijednost svojih  autentičnosti. Posebnost je nova moda koja se sada nosi.

I vrijeme je da mijenjaš sve sto te sputava, ograničava ili čini manje vrijednim. Ljude. Odnose. Mjesta u kojima živiš. Prijatelje. Poslove. Karmičke vezanosti i neuspjele pokušaje. Vrijeme je da se otrgneš od onoga što misle da bi trebao biti i da živiš ono što jesi.

banner za knjige NUMEROLOGIJA

Taj skok u “ludilo” koje ti se čini kao nestvaran modus, zapravo je način na koji nadmašuješ sebe. Jer Mars i Venera u kvadratu s Uranom mogu pokrenuti ludilo zelja i htijenja i egzibicija. Energije koja te vuče u ringišpil života. I ta energija možda i razruši neke obrasce, nekog tebe, neke odnose i vezanosti, ovih dana, ali ako ih i razruši, ti ih “pokidaj” još više. Jer ne vrijede. Jer ti u njima nemaš svoju vrijednost. Istaknutost. Bit.

Venera i Mars kreću kasnije prema Saturnu. I svaka oluja dobiva svoje utočiste. Svaka istinska ideja dobiva svoju realizaciju. I svaka prava ti pronalaziš svoju sigurnost. U sebi. U onome sto pokrećeš, stvaraš i gradiš. Ono na čemu radiš i za sto se trudiš.

Svaki dio tebe suočen sa sobom, osjeća da je vrijeme bitnosti. Vrijeme u kojem su sve uloge tvoje. Neupitno. I kroz koje ostvaruješ sve što zaista želiš. U što si utkao sebe. I za što si se nekad borio.

atma.hr – 52
U emotivnom smislu, ovo je period velikih promjena. Razlaza, razvoda i ponovnih spajanja. Ovo je period karmičkih ljubavi. Ispita. Darova. Ali i veliki reset nas samih. Jesmo li spremni zakoračiti u nepoznato? Je li nepoznato zapravo sve ono što znamo? Opstajemo li u onome u čemu jesmo ili je opstanak s druge strane naše zone komfora?

Nadvladavamo li sebe ili odnosi nadvladavaju nas? Jesmo li spremni otvoriti stare priče ili ispisujemo nove? Je li bolje da ostanemo gdje jesmo ili krenemo dalje? Dolazi li nam netko tko može pratiti naše snove i držati nas ritam?

Trebamo li dati šanse nekome ili trebamo dati šansu sebi? Sve to ostaje da vidimo u periodu koji dolazi. Ovisno o svačijem horoskopu, posebno. Izazovno vrijeme traži ljude koji su Izazov. Ne zaboravite to.

Snovi su realnost koju sanjamo budni. Neka takvi i postanu. Mi smo vrhunac kojem težimo.

Sanja Paraminski

Prethodna objavaOdličan desert koji se ne peče: Izluđuje koliko je ukusno! (VIDEO)
Slijedeća objavaPrije nego poželite uz sebe imati snažnu ženu, pročitajte OVO!
Avatar photo
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.