Foto: pixabay.com

Nakon izazovnih energija kolovoza/avgusta pristiže nam stabilizirajuća vibracija. Čini se da nam Svemir daje priliku da dođemo do daha i stvorimo neku sigurnost i strukturu oko svega što se manifestiralo za nas. Venera kreće direktno, stavljajući točku na nevjerojatno buđenje. Ekvinocij također stiže, pomaže nam da pomaknemo kotač i guramo nas u novu sezonu. Kako se mjesec približava kraju, imamo svijetli pun Mjesec u znaku Ovna, koji bi mogao dovesti do punog procvata velikog projekta.

atma.hr – 52
Pogledajmo pobliže ključne astrološke događaje u rujnu/septembru 2023..

4. rujan/septembar – Venera kreće direktno

Venera je započela svoje retrogradno putovanje još u srpnju/julu 2023. Tijekom tog vremena, problemi oko naših odnosa mogli su isplivati na površinu ili smo se mogli naći u situaciji da se bavimo problemima oko novca ili vlastite vrijednosti. Otad je vjerojatno da smo na putu istraživanja. Možda smo morali otputovati duboko u svoja srca i u našu istinu kako bismo shvatili jesmo li na pravom putu ili možda trebamo nešto promijeniti.

Često, promjene koje osjećamo potaknute pod retrogradnom Venerom uključuju odnos u našim životima. Možemo se naći u situaciji da trebamo prekinuti veze s nekim ili razjasniti zašto se određene teme ili nesigurnosti pojavljuju u našim odnosima. Retrogradna Venera tjera nas da radimo na pitanjima srca i povezanosti.

Pomaže nam da preispitamo ono što je važno i što više nije u skladu s našim vrijednostima. Kako se naše srce otvara, određeni odnosi mogu teći dublje, a određene će odnose trebati prekinuti. Direktno stacioniranje Venere bit će točka razjašnjenja na ovom putovanju. Na ovaj dan, naša će se srca otvoriti novoj razini ljubavi i istine, pomažući osvijetliti put naprijed.

4. rujan/septembar – retrogradni Jupiter

Venera se vraća sa svog retrogradnog puta samo da bi Jupiter ušao u svoj! Retrogradni Jupiter nije tako rijedak kao retrogradna Venera pa njegova energija nije tako moćna, ali s retrogradnim Jupiterom možemo proširiti stvari koje smo ignorirali. Jupiter je poznat kao planet ekspanzije, a kada je retrogradan, može proširiti stvari iz naše podsvijesti i skrivenih područja.

Možemo koristiti energiju retrogradnog Jupitera da se suočimo s problemima, vidimo sitnije detalje u stvarima i dobijemo više jasnoće na široj slici. Retrogradni Jupiter ponekad može učiniti da se osjećamo preopterećeno ili zaglavljeni na jednom određenom problemu.

Možda nam je teško izaći iz kruga razmišljanja ili vidjeti dalje od problema koji je pred nama. Ako primijetite da se ova energija manifestira tijekom retrogradnog Jupitera, dobar protuotrov je vratiti svoju svijest na zahvalnost.

Fokusiranje na sve za što osjećate zahvalnost dobar je način da se olakšaju sve teške Jupiterove retrogradne energije. Jupiter će ostati retrogradan do 30. prosinca/decembra.

atma.hr – 52
6. rujan/septembar – Zvjezdana točka Merkura

Zvjezdana točka Merkura nastaje kada se Merkur poravna sa Suncem. Merkur je trenutno retrogradan, tako da će njegovo poravnanje sa Suncem pomoći da se razjasni ono što su retrogradne energije pokrenule.

Ako smo imali posla s lošom komunikacijom, ugovornim sporovima, problemima s putovanjima ili pretrpanim razmišljanjem, upravo u ovom trenutku možemo osjetiti olakšanje. Odgovori će se vjerojatno otkriti sami, stoga ostanite otvoreni za sve poruke koje biste mogli primiti u ovom trenutku.

7. – 8. rujan/septembar – Sunce u trigonu s Jupiterom

Čaroban dan kada su Sunce i Jupiter u harmoničnom skladu. Jupiter je planet ekspanzije i obilja. Iako je retrogradan pod ovim rasporedom, ovo je moćan dan za održavanje raspoloženja.

Ostanite optimistični u pogledu svih ishoda, jer vas oni mogu samo odvesti svjetlijim i bogatijim putem.

9. rujan/septembar – Zrcalni datum

Cijeli mjesec rujan/septembar ima vibraciju broja 9. Broj 9 predstavlja fazu završetka prije početka novog ciklusa, a to je upravo ono što nam rujan/septembar svima sprema.

Portal 9/9 simbolizira i vrijeme za prilagodbu i vrijeme za stvaranje mjesta za novo u vašem životu. Simbolizira vrijeme promjene i potrebu da prihvatimo trenutni tijek svog života.

9 je također broj duhovnog prosvjetljenja. Devetog dana devetog mjeseca možemo dotaknuti mudrost broja 9 i uskladiti se s njegovom vibracijom.

Vibracija portala 9/9 također uključuje refleksiju. Ovo je vrijeme da stvarno razmislite i probavite tijek svog života i da utvrdite činite li najbolje od onoga što vam je Svemir ponudio.

9. dan rujna/septembra sam po sebi je prekrasan dan za istinski rad na iscjeljenju i oslobađanju od svih borbi za koje ste dopustili da vam opterećuju srce.

atma.hr – 52
15. rujan/septembar – Mlad Mjesec u Djevici

Mlad Mjesec u znaku Djevice sadrži neke prekrasne iscjeljujuće energije. Ovo je posljednji mjesečev ciklus prije početka sezone pomrčina, stoga upijte ove iscjeljujuće vibracije i koristite ih da napunite svoj um, tijelo i dušu.

Pod ovim mladim Mjesecom, ovlašteni smo preuzeti kontrolu nad svojim životima i odrediti ton za ono što dolazi. Iako možda ne možemo kontrolirati sve, možemo kontrolirati način na koji pristupamo stvarima i način na koji razmišljamo naprijed.

Uran, planet iznenađenja, vrlo je aktivan pod ovim Mladim Mjesecom, tako da bi moglo doći do nekih iznenađujućih novih izranjanja u ovo vrijeme.

Mladi Mjesec u znaku Djevice također je praktična energija za stvaranje strukture i rutine, njegovu energiju možete koristiti da raščistite nered i da se bolje organizirate u svim područjima svog života.

15. rujan/septembar – Merkur kreće direktno

Merkur konačno kreće direktno nakon što je bio retrogradan od kolovoza/avgusta. Stacioniranje Merkura izravno znači da više nemamo unutarnjih planeta u retrogradnom položaju. To će donijeti veliki pomak u akumulaciji retrogradne energije koju smo osjećali.

Retrogradna energija može stvoriti učinak usporavanja, zbog čega se osjećamo tromo, nesigurno i da se krećemo u krug. Ovo može biti posebno pojačano kada su unutarnji planeti retrogradni.

Merkur i Venera, koji su unutarnji planeti, retrogradni su od 23. kolovoza/avgusta, tako da smo vjerojatno stvarno osjećali ovu energiju.

Iako će Merkuru trebati neko vrijeme da napusti svoju post-retrogradnu sjenu, trebali bismo početi osjećati olakšanje od bilo kakve spore stagnacije.

atma.hr – 52
15. -16. rujan/septembar – Sunce trigon Uran

Sunčev trigon s Uranom pozitivno je poravnanje koje nam može pomoći da budemo inovativni, da razmišljamo izvan okvira i da pronađemo veći osjećaj slobode. Možda se osjećamo sigurnije da radimo stvari na svoj način ili da izazovemo status quo.

Možemo osjetiti poziv koji se diže u našem trbuhu, potičući nas da slijedimo drugačiji put ili da vjerujemo svom unutarnjem sustavu usmjeravanja. Uran je planet promjena pa iako ovo poravnanje može donijeti promjene, očekujte da će biti korisne!

Ovog dana možemo osjetiti zaštitničke energije. Zapravo, Sunce u trigonu s Uranom ponekad može biti znak čuda.

15. – 30. rujna/septembra – Venera kvadrat Uran

Venera je još uvijek u svojoj post-retrogradnoj sjeni i sada se poravnava s Uranom. Vaša bi se pozornost mogla usmjeriti na probleme koji su se za vas spremali u svibnju/maju i srpnju/julu, osobito u vezi s važnom vezom u vašem životu.

Alternativno, vaša bi se pozornost mogla usmjeriti na probleme koji su u to vrijeme nastajali u vezi s novcem ili vašim osjećajem vlastite vrijednosti.

Venera i Uran zajedno mogu stvoriti nepostojan potpis koji može izazvati ono što smo mislili da je istina. Tajne se mogu otkriti ili se situacija može pokazati nesigurnijom nego što se očekivalo.

Na ovaj dan možemo osjetiti želju da učinimo nešto radikalno i dok si uvijek trebamo dati dopuštenje da vodimo srcem, možda ćemo morati paziti na svoje impulse na ovaj dan. Venera kvadrat Uran ponekad također može donijeti nagle promjene u odnosima u našim životima.

atma.hr – 52
23. rujan/septembar – Jesenski ekvinocij

Ekvinocij se smatra jednom od velikih prekretnica u godini. Energetski, krećemo se u novom smjeru, a godišnja doba oko nas mogu odražavati tu promjenu. Na sjevernoj hemisferi ulazimo u sezonu smrti. Na južnoj hemisferi ulazimo u sezonu ponovnog rođenja.

Ekvinocij također predstavlja vrijeme kada je veo između dimenzija tanak, a energetska mreža planeta prelazi u viši sklad. Iscjeljujuća moć majke prirode u ovo doba može se lakše osjetiti, stoga ovog dana svakako provedite vrijeme u prirodi.

Jesenski ekvinocij također koincidira s prelaskom Sunca u znak Vage. Vaga je predstavljena vagom i sezona je za stvaranje ravnoteže u našim životima. Vaga je također povezana sa stvarima kao što je ljepota pa je to i vrijeme kada se možemo osjećati privučeni da na neki način uljepšamo svoj život.

29. rujan/septembar – Pun Mjesec u Ovnu

Puni Mjesec u znaku Ovna snažan je i prodoran. Ovaj puni Mjesec povezan je s mladim Mjesecom u znaku Ovna i pomrčinom Sunca u znaku Ovna koju smo imali ranije ove godine. Ako se sjetite manifestacija i namjera koje ste postavili u ožujku/martu i travnju/aprilu, možda ćete sada početi vidjeti te manifestacije u punom cvatu.

Kao što je spomenuto, ovo je posljednji mjesečev ciklus prije početka pomrčina, tako da možemo početi osjećati tutnjavu transformacije koja počinje pritjecati. Ovo je pomalo nestalan pun Mjesec jer nosi neku vatrenu energiju. Možemo se osjećati malo tvrdoglavo ili se naš ego može lako pokrenuti pod ovim punim Mjesecom.

Bit će važno napraviti nekoliko koraka unatrag i procijeniti situaciju iz daljine prije nego što požurite naprijed. Kiron, asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, također je vrlo aktivan pod ovim punim Mjesecom, bacajući svjetlo na svako iscjeljenje koje je potrebno u našim životima.

Čini se da smo pozvani da prestanemo glumiti žrtvu, da prestanemo sažalijevati sami sebe i da se uzdignemo u svog unutarnjeg ratnika.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić