Foto: pixabay.com

Nakon maratonskog siječnja, koji kao da je imao 310, a ne 31 dan, napokon smo ušli u prve dane veljače, koji prolaze mnogo brže ili je bar subjektivni doživljaj takav.

Sam siječanj je nakon praznične euforije, većini donio val depresije i letargije, što se moglo i očitati u astrološkoj slici pa ovaj tekst možemo početi i s malom retrospektivom.

39

Polovinom siječnja smo imali mlad Mjesec u znaku Jarca, te je tih dana čak šest planeta boravilo u tom znaku (Saturn, Merkur, Pluton, Venera, Sunce, Mjesec). Jarac je zemljani, ženski znak, dom hladnog Saturna, a Saturnov moto je red, rad i disciplina.

Mnogi su se tih dana borili s bezvoljnošću i gubitkom energije, jer je prevladavao osjećaj da ne kontrolirate vlastiti život, već da on jednostavno prolazi pored vas. Mnogi su tada sumnjali na razne “zle sile”, ali to su bili samo prolazni tranziti i još jedna lekcija Saturna.

Nakon toga, krenula je fama oko pomračenja Mjeseca na samom kraju siječnja. Jer to je bio ni manje ni više – “plavi krvavi pomračeni Super mjesec”. Koliko god ovaj naziv zvučao bombastično, nije imao gotovo nikakvog astrološkog efekta, osim klasičnog tumačenja mjesečeve pomrčine. Naime, to je bio samo skup nekoliko astronomskih i kalendarskih fenomena.

39

~ Plavi Mjesec je drugi pun Mjesec u okviru jednog kalendarskog mjeseca

~ Krvavi Mjesec je drugi izraz za pomračenje Mjeseca. Zbog specifičnog kuta refleksije svjetlosti o Zemljinu atmosferu,  Mjesec poprima crvenkastu boju i postaje “krvav”.

~ Super mjesec je naziv za pun Mjesec koji se događa kad je Mjesec najbliže Zemlji (u perigeju), te je prividno 30 posto veći i 14 posto sjajniji.

Dakle, ništa misteriozno, ništa zastrašujuće. Mjesečeva pomrčina se dogodila u znaku Lava, te su je najviše osjetili oni koji imaju osobne planete ili Ascendent u drugoj dekadi fiksnih znakova (Lav, Vodenjak, Bik, Škorpion), dok je kod ostalih pomrčina inicijator promjene u onom astrološkom polju u koje vam pada znak Lava.

Na općem planu je pomrčina donijela poremećen san, prenaglašene emocije, te sitnije zdravstvene probleme. Ali, siječanj smo ipak ispratili…

39

Dok su trajali senzacionalistički naslovi o pomračenju, malo tko je pisao o Veneri koja je prešla u znak Vodenjaka i u konjunkciju sa Ketuom, Južnim mjesečevim čvorom. Ovaj aspekt me uvijek podsjeti na citat Meše Selimovića, iz knjige “Krug”:

“Postoji li prošlost, ili je sadašnjost zatrpava, kao korov? Ili postoji samo prošlost, jer sadašnjosti nema; spoznat ćemo je tek kad prođe. Ima li u životu išta jednostavno i rješljivo, ili je sve čvor i tajna?”

Astronomski gledano, Rahu i Ketu ne postoje. To nisu planete, već zamišljene, matematičke točke, točnije, točke presjeka Mjesečeve putanje oko Zemlje i Zemljine putanje oko Sunca (ekliptike). Kada se Mjesec kreće od juga ka sjeveru, točka presjeka njegove putanje i ekliptike predstavlja Sjeverni mjesečev čvor (poznat kao i Rahu ili Zmajeva glava).

Kada se Mjesec kreće prema jugu, točka presjeka predstavljat će Južni mjesečev čvor (poznat kao Ketu ili Zmajev rep). Mjesečevi čvorovi su odraz naše karmičke misije u ovom životu, jer ukazuju na one segmente našeg života i osobnosti u kojima nismo kompletni – jer negdje nam fali “glava”, a negdje “rep”.

U tranzitnoj karti, aktivnost mjesečevih čvorova donosi karmičke susrete, pojačana sjećanja i okrenutost ka prošlosti. Ovih dana srest ćete neke nove ljude… ili možda ne? Iako ćete nekom prvi put pružiti ruku i prvi put čuti ime, obris lica te tajanstvene osobe bit će tako poznat.

39

Netko tko vas čita kao otvorenu knjigu, tko je s vama od djetinjstva, netko tko pomjera vaše temelje, a srećete ga prvi put. No, je li to stvarno prvi put ili smo svi samo dio jednog začaranog kruga, zarobljeni u beskonačnom broju ponovljenih ciklusa?

U trenutku pisanja ovog teksta je i Sunce u egzaktnoj konjunkciji sa Ketuom. Dakle, prošlost (Ketu), sadašnjost (Sunce) i budućnost (Vodenjak), trenutno obitavaju u jednoj vremenskoj točki. A ova astrološka postavka ne briše samo vrijeme, nego i prostor. Vjerojatno ste ovih dana osjetili hladan povjetarac na svom licu ili neku nevidljivu ruku koja pokušava da vas dodirne.

Kad ste se okrenuli, nije bilo nikoga. Upravo se Ketu poigrava sa vašim poimanjem stvarnosti. Ali, ne brinite, već od 9. veljače će vas ostaviti na miru. Jer, iako su vama drage osobe možda fizički daleko, vaša i njihove duše su blizu, jer one ne poznaju prostor i vrijeme.

Spomenuta Venera iz znaka Vodenjaka od 3. do 5. veljače pravi kvadrat s Jupiterom iz znaka Škorpiona. Ovaj aspekt možda najbolje dočarava čuvena izjava Marije Antoanete: “Neka jedu kolače!” Naime, kada su ovoj francuskoj kraljici saopćili da se narod Pariza pobunio jer nema ni kruha za jesti, ona je navodno samo odgovorila: “Ako nemaju kruha, neka jedu kolače!”

39

Kvadrat Venere i Jupitera je aspekt hedonizma, aspekt pretjerivanja u svim životnim područjima, bilo da je to pretjerivanje u hrani i piću, pretjerane emotivne reakcije u partnerskim odnosima ili prekomjerno trošenje. Ovo je život promatran kroz ružičaste naočale, privid bezbrižnosti i balon od sapunice koji će se brzo rasprsnuti.

Iako kvadrat ova dva benefika nije najgori aspekt koji nas može zadesiti na globalu, ipak pripazite na stanje u svom novčaniku, potrudite se da ne odete u nedozvoljeni minus na kreditnim karticama, ne donosite važne odluke u vezi kupovine, jer ćete vjerojatno platiti više nego što želite i možete.

Venera je 6. i 7. veljače u sekstilu s Uranom, svojim dispozitorom. Ovaj povoljan aspekt donosi pojačanu potrebu za socijalizacijom, okupljanje većih grupa ljudi, te upoznavanje potpuno novih osoba i širenje kruga prijatelja. Nakon dugotrajne apatije, ovaj aspekt je ipak malo osvježenje.

Miloš Tomić/astroportal

54 TESLINA LJUBIČASTA PLOČA

TESLINA LJUBIČASTA PLOČA

Generator pozitivne energije

Originalna Teslina ljubičasta ploča, ionizirana - jedno od najpoznatijih sredstava u alternativnoj medicini!

Sprječava razvoj bolesti, umanjuje stres, pospješuje opće raspoloženje, diže vibraciju.

PLOČA JE POSEBNO UČINKOVITA - za uspostavljanje energetske ravnoteže kod povrede mekih tkiva; protiv bolova; kod išijasa i reume; kod istegnuća ruke i noge bol brzo nestaje; gotovo istog trenutka liječi simptome povraćanja (stavlja se na trbuh); otklanja jutarnju mučninu kod trudnica; ublažava posljedice stresa

Ubrzava duhovni razvoj i oživljava proces regeneracije stanica.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaOvako se žene i muškarci “hrane” međusobno
Slijedeća objavaHoroskopski znak s najljepšim osmijehom: Šarmiraju bez pardona, ali nisu igrači kada vole
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.