🔸 Velika analiza BBC-a navodi kako je kraj pandemije na vidiku te kako bismo uskoro mogli početi normalno živjeti! 🔸Snažan udarac Bidenovoj administraciji s njenim zahtjevima za obavezno cijepljenje, a olakšanje za 80 milijuna američkih radnika. Američki Vrhovni sud u četvrtak je blokirao plan Joea Bidena o obaveznom cijepljenju/redovitom testiranju za zaposlenike velikih tvrtki! Vrhovni sud to je proglasio neustavnim ‘nametanjem’ Amerikancima. 🔸Kanada je dopustila vozačima kamiona da sami odaberu žele li se cijepiti ili ne. Očito je pritisak od jedne od najvažnijih gospodarskih grana, transporta, bio previše jak.
🔸Jedan od najvećih prosvjeda u zadnje vrijeme se dogodio prije 3 dana u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, gdje je na stotine prosvjednika probilo zid interventne policije i nahrupilo pred sam ulaz u parlament. 🔸Jedan od vodećih dnevnih listova u Danskoj Extra Bladet ispričao se čitateljima što su nekritički prenosili stavove „stručnjaka“ i vlade, a nisu inzistirali na razlikovanje bolesnih OD i SA COVID-19. Također priznaju da su prenaglašavali važnost cijepljenja, posebice djece.

atma.hr – 78
AUSTRALIJA je ponovo odbila vizu najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću te planira protjerati srpskog igrača iz zemlje. Odluku o odbijanju vize donio je ministar za imigracije Alex Hawke, koji je kako kaže – odlučio iskoristiti svoju ovlast na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je to  u javnom interesu. Đokovićev pravni tim se žalio na ovu odluku i saslušanje je zakazano za subotu u 23:30 po hrvatskom vremenu gdje će se pred Saveznim sudom odlučiti hoće li Australija deportirati najboljeg tenisača svijeta.

Podsjetimo, Đoković je dobio medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu, ali mu je Australija odbila vizu jer nije cijepljen. On se žalio, dobio vizu na sudu pa mu je ministar za imigracije opet ukinuo. Jučer je održana prva rasprava na novom suđenju, a Đokovićevi odvjetnici dobili su prvu bitku. Odvjetnik Australije je inzistirao da se suđenje održi pred samo jednim sucem, dok su Đokovićevi odvjetnici tražili tri suca. Na kraju je udovoljeno zahtjevu Đokovićeve strane.

Ovo je jako bitan detalj jer se ministar Alex Hawke neće moći žaliti na odluku ako bude donesena u Đokovićevu korist. Da je samo jedan sudac, imao bi pravo žalbe.

Od početka ove predstave koju Novak Đoković proživljava u Australiji, hrvatski nogometaš Dejan Lovren bio je jedan od onih koji su stalno podržavali Novaka.

Veliku podršku šaljem Novaku. Ne daj se, izdrži još ovo malo torture u 21. stoljeću. Ne znaju oni da gube već 0:2 – napisao je Lovren na Twitteru.

***

atma.hr – 52
Dugo očekivani popis stanovništva je napokon predstavljen sve malobrojnijim Hrvatima. DRŽAVNI zavod za statistiku objavio je prve rezultate Popisa stanovništva 2021. Popis stanovništva otkriva demografski i ekonomski kolaps Hrvatske. U zadnjih 10 godina broj stanovnika smanjio se za 396.000, dakle pad od 9.25 %. To je svjetski raritet, da jedna država izgubi desetinu stanovništva u samo 10 godina, i u pravilu takve stvari se događaju samo u slučajevima rata ili sličnih ekstremnih događaja. Ako pogledamo malo dalje u prošlost, nekad je Hrvatska bila mjesto gdje se dolazilo, kao npr. 1960-ih, i 1970-ih. Zadnji put kad je Hrvatska imala 3.8 milijuna stanovnika bilo je nakon drugog svjetskog rata.

***

Još jedna vijest ovih dana je odjeknula među građanima Hrvatske. Od 1. travnja očekuje nas poskupljenje plina. U jakni i s kapom na glavi mogli bismo dočekati iduću sezonu grijanja. Prema izračunima, po sadašnjoj situaciji na tržištu i aktualnim Vladinim uredbama cijene plina rast će za prosječno kućanstvo 40 posto, ali moguće je i do 80%. Očekuje se i veće poskupljenje struje.

***

Ispred Hrvatske liječničke komore se 13.1. okupio veći broj liječnika da bi ukazali na nepravedni progon od strane stručne komore, protiv nekih liječnika, koji su u javnosti digli glas protiv terora zastrašivanja koji provodi vladajuća politika. Dr Damir Biloglav, Dr Lidija Gajski i drugi hrabri liječnici su sa svojim autoritetom istupili da bi upozorili javnost na nedostatak dijaloga, prvenstveno vezano za pandemiju i cijepljenje.

atma.hr – 78
***

Američki Vrhovni sud u četvrtak je blokirao plan predsjednika Joea Bidena o obaveznom cijepljenju ili redovitom testiranju za zaposlenike velikih tvrtki, no dopušta da njegova administracija nametne posebne uvjete za zdravstvene ustanove koje financiraju savezne vlasti. Sud je tako donio odluku koja će utjecati na 80 milijuna američkih radnika. Sud, koji ima konzervativnu većinu, bio je podijeljen. U jednom slučaju je šest sudaca glasalo za blokadu mandata o obaveznom cijepljenju ili testiranju na radnom mjestu, a u drugom slučaju je pet sudaca podržalo obvezu za zdravstvene radnike, dok je četiri bilo protiv. Obveza se odnosi na 10,3 milijuna radnika u 76 000 saveznih zdravstvenih ustanova.

***

Američki industrijski gigant General Electric trajno obustavlja Joe Bidenov mandat za obavezno cijepljenje ili testiranje za svojih 174 000 radnika dan nakon što je Vrhovni sud to proglasio neustavnim ‘nametanjem’ Amerikancima.

GE je u listopadu najavio namjeru da započne s provođenjem obaveze cijepljenja u pokušaju da se uskladi sa saveznim propisima, no
privremeno je suspendirao mandat 16. prosinca nakon što je niži sud odredio odgodu, a sada ga je trajno prekinuo.

Predsjednik Biden pozvao je tvrtke da samostalno uvedu obaveze za cjepivo i da ‘učine pravu stvar’ nakon odluke Vrhovnog suda u četvrtak što je snažan udarac njegovom odgovoru na pandemiju.

***

Kanada je dopustila vozačima kamiona da sami odaberu žele li se cijepiti ili ne. Očito je pritisak od jedne od najvažnijih gospodarskih grana, transporta, bio previše jak za službenu kanadsku politiku koja korak po korak želi slomiti kanadske građane i prisiliti ih na obavezno cijepljenje.

atma.hr – 52
***

Još jedna suluda ideja iz Australije: Zapadna Australija će zabraniti necijepljenima bilo kakvu aktivnost izvan doma i kao što je naglasio premijer Zapadne Australije, McGowan, to će trajati godinama.

***

Austrijska policija je uputila javni apel vlasti da se prestane s diskriminacijom i prisiljavanjem na obavezno cijepljenje jer će daljnje inzistiranje na tome dovesti do neminovne podjele u društvu. Za sada je nekoliko stotina policajaca potpisalo otvoreno pismo upućeno ministru unutarnjih poslova.

850 medicinskih sestara i doktora iz Tirola, u Austriji, ne želi se cijepiti i preko odvjetnika Christiana Ortnera poduzimaju mjere protiv planiranog zakona o obaveznom cijepljenju.

“Ne smatram da ćemo morati otpustiti necijepljene zaposlenike ako je cijepljenje obvezno”, rekao je Robert Kaufmann. Medicinske sestre koje se ne žele cijepiti nisu loši zaposlenici: “Jednostavno imaju drugačiji pristup životu.”

Medicinska sestra u tirolskom domu za stare i nemoćne također je izjavila novinarima da se trećina od oko 100 zaposlenika izjasnila protiv cijepljenja.

Onima koji se ne žele cijepiti sada bi se mogli pridružili i oni koji žele odbiti treće ili četvrto cijepljenje.

***

Mario Draghi, premijer Italije, izjavio je: „Nikada ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da je većina problema koje danas imamo zato što postoje necijepljeni ljudi“. U Italiji je 90% odraslog stanovništva primilo barem jednu dozu cjepiva.

***

Protesti ne prestaju na europskim ulicama. Jedan od najvećih i nasilnijih prosvjeda u zadnje vrijeme se dogodio prije 3 dana u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, gdje su na stotine prosvjednika probili interventnu policiju i nahrupili pred sam ulaz parlamenta, u kojem su se nalazili prestravljeni političari.

atma.hr – 78
***

Ministar zdravstva Nizozemske Ernst Kuipers rekao je da je nacija ušla u “novu fazu pandemije”. Priznao je da su mnogi građani i vlasnici tvrtki uznemireni zbog mjera zatvaranja koje obuhvaćaju čitavu zemlju, trenutno jedini takav slučaj u Europi. “Moramo naučiti živjeti s virusom”, dodao je Kuipers. Protivljenje oštrim mjerama snažno je raslo posljednjih dana. Vlasnici restorana već su najavili prosvjede za subotu, a neki se planiraju ponovo otvoriti za uslugu unatoč zabrani. Mnogi od njih imaju podršku lokalnih gradonačelnika.

***

OKO 560.000 zdravstvenih propusnica u Francuskoj je u opasnosti od deaktivacije, priopćilo je Ministarstvo zdravstva, budući da nova pravila koja se tiču dopunskih cjepiva protiv koronavirusa za sve odrasle osobe stupaju na snagu danas. Počevši od danas odrasli koji su primili drugo cjepivo prije više od sedam mjeseci morali su primiti i treće dopunsko cjepivo kako bi njihova propusnica ostala važeća.

***

Vrlo zanimljiv članak se pojavio u danskom listu Extra Bladet. Extra Bladet, jedan od vodećih dnevnih listova u Danskoj, ispričava se čitateljima što su nekritički prenosili stavove „stručnjaka“ i vlade, a nisu inzistirali da se razlikuju bolesni OD i SA COVID-19. Također priznaju da su prenaglašavali važnost cijepljenja, posebice djece…

Pandemijska mafija je premrežila medije i vlade svojim lobistima, no ne mogu cijelo vrijeme baš sve imati pod kontrolom i istina sve više izlazi na površinu.

„Stručnjaci“ koji su nas zastrašivali tijekom cijele pandemije uglavnom su zašutjeli, pa pandemijski marketing izvlači nekakve nove „stručnjake“ u pokušaju da još malo širi strah.

No širenju straha je došao kraj i zato svakodnevno vidimo sve više primjera onih koji „mijenjaju uniforme“ i/ili se ispričavaju što su bili zavedeni.

No isprika neće biti dovoljna, otkaz neće biti dovoljan, samo suđenje je prihvatljivo.

atma.hr – 52
***

Što se događa s podacima o COVID smrtima? I BBC news je objavio da sve više smrtnih slučajeva koji su se do sada nabrajali kao umrli od COVID-a, se prebacuju u rubriku umrli s COVID-om. Prije Božića, broj umrlih s COVID-om je bio oko 15%, dok je postotak umrlih S, umjesto OD, nakon Božića porastao na 22%, s tendencijom daljnjeg rasta.

***

VELIKA analiza BBC-jevog novinara Jamesa Gallaghera navodi kako je kraj pandemije na vidiku te kako bismo uskoro mogli početi normalno živjeti.

“Gotovo je sigurno da smo na kraju pandemije, ovo je početak kraja, barem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Mislim da će nam se životi tijekom 2022. gotovo u potpunosti vratiti u pretpandemijsko stanje”, rekao je profesor Julian Hiscox sa Sveučilišta u Liverpoolu.

“Vrlo sam optimistična. Uskoro ćemo biti u situaciji u kojoj virus cirkulira, a pritom vodimo brigu o zaštiti najugroženijih, dok ćemo za sve ostale prihvatiti da će se zaraziti. Prosječnoj osobi neće se dogoditi ništa”, rekla je dr. Elisabetta Gropelli, virologinja s londonskog sveučilišta St. George.

Neki britanski stručnjaci očekuju da se ograničenja neće vratiti, a masovna testiranja na koronavirus će završiti ove godine.

***

Na svjetlo dana su izašli najnoviji dokazi kako je osuđeni pedofil i podvodnik djece bogatima i slavnima, JEFFREY EPSTEIN, nad kojim je uspješno izvršeno samoubojstvo 2019. u zatvoru, više od deset puta posjetio Bijelu kuću dok je predsjednik bio Bill Clinton tijekom prvih nekoliko godina njegovog mandata. Sa sobom je u Bijelu kuću doveo više žena, piše britanski Daily Mail, koji je došao u posjed zapisnika posjetitelja Bijele kuće tih godina koji potvrđuju da je pedofil milijarder Epstein najmanje 17 puta bio kod Clintona u Bijeloj kući. Posjeti su počeli brzo nakon njegove inauguracije 1993. godine, a u Bijeloj kući bila i Ghislaine Maxwell, ovih dana osuđena da je blisko pomagala pedofilu milijarderu i koju čeka doživotna robija.

Također, u istoj istrazi u aferi Epstein/Maxwell, američki sud jučer je odbio žalbu engleskog princa Andrewa te je protiv njega i dalje aktivna optužnica za seksualno zlostavljanje maloljetnice, koja tvrdi da ju je princ spolno zlostavljao kada je imala 17 godina. U tužbi je navela da je Epstein trgovao njezinim tijelom i prisilio je na općenje sa svojim prijateljima, među kojima je bio i princ, piše CNN. Dodala je da je princ Andrew bio svjestan toga da je ona u to vrijeme bila maloljetna. Engleska kraljica je princu Andrewu oduzela njegove kraljevske i vojne titule. U izjavi Buckinghamske palače stoji: “Uz kraljičino odobrenje i suglasnost, vojna pripadnost i kraljevska pokroviteljstva vojvode od Yorka vraćeni su kraljici. Vojvoda od Yorka nadalje neće preuzimati nikakve javne dužnosti i brani se u ovom slučaju kao privatni građanin.”

Izvor iz palače rekao je da princ više neće službeno koristiti titulu Njegovo Kraljevsko Veličanstvo, a njegove druge uloge bit će podijeljene među drugim članovima kraljevske obitelji i neće mu biti vraćene.

atma.hr – 78
***

Jučer je oko 50 ljudi nosilo maske i perike Borisa Johnsona i plesalo ispred Downing Streeta nakon što su se pojavili detalji o više zabava najvišeg reda britanske vlade koje su se redovno održavale za vrijeme strogih mjera.

Gomila je viđena kako skandira “Ovo je radni događaj” i “Zovem se Boris”, aludirajući na premijerovu ispriku zbog sudjelovanja na zabavi. Istraga ispituje navode o nekoliko zabava koje su se održavale u Westminsteru u vrijeme strogih ograničenja. Licemjeran ekipa iz Downing streeta je uredno održavala wine time fridays (vino petkom) tijekom lockdowna, a za te prigode su kupili i posebni hladnjak za pivo i prošek.

Još jedna od stotine licemjernih priča iz svijeta političke patokracije.

***

Meksiko – najpopularnije odredište za putovanja na svijetu tijekom pandemije ukinuo je sve uvjete za ulazak u zemlju. El Salvador je bio prva nacija na svijetu koja je u studenom 2021. odustala od svih uvjeta za ulazak u zemlju. Za razliku od većine svijeta, Meksiko je držao svoje granice otvorene tijekom cijele pandemije. Kao rezultat toga, postao je najpopularnije odredište. Prije 1. siječnja 2022. Meksiko je još uvijek imao zdravstveni upitnik, međutim službeno je sada ukinuo i taj obrazac.

ATMA

banner ultra strong kurkumin