Ayurvedska liječnica dr. Kulreet Chaudhary podsjeća nas da je dobra probava ključ za održavanje zdravlja i dugovječnosti – ako osjećate jedan od ovih simptoma koje navodi dr. Chaudhary, vrijeme je za detoksikaciju. Loše prehrambene navike, stres i zagađenje iz zraka mogu oslabiti probavu što rezultira nakupljanjem toksina u tijelu (poznatih kao ama u ayurvedi). Sve to na kraju uzrokuje bolesti i ubrzava starenje. Znakovi loše probave i intoksikacije organizma su umor, slaba mentalna aktivnost, debljanje i učestale infekcije.

Ukoliko je vaš odgovor „Da.“ na većinu ponuđenih izjava, vjerojatno imate lošu probavu i nakupljene toksine u tijelu, a to znači da je vrijeme za holistički pristup vašem zdravlju.

 1. Osjećam blokade u tijelu – konstipaciju, kongestiju/osjećaj težine u području glave, začepljen nos i općenito nedostatak osjećaja jasnoće.
 2. Nakon buđenja, ne osjećam se razbuđeno i treba mi neko vrijeme da se stvarno probudim.
 3. Često se mentalno i fizički osjećam iscrpljeno.
 4. Često sam prehlađen/a.
 5. Osjećam težinu u tijelu.
 6. Često osjećam da nešto ne funkcionira kako treba u tijelu – disanje, probava, eliminacija, itd.
 7. Osjećam se lijeno.
 8. Često pljujem ili imam loš okus u ustima.
 9. Često ne probavljam hranu.
 10. Nemam pravi apetit ni doživljaj hrane.
 11. Jezik mi je često prekriven debelim slojem, posebno ujutro.

Detoksikacija i prehrana

Pošto je probavni sustav ključ zdravlja, vrijeme je da poradite na njegovom dobrostanju. Najbrži način da poboljšate probavu je smanjenje “junk food”-a koji unosite. Za početak, za 25% smanjite unos prerađene hrane, upotrebu mikrovalne pećnice, dijetnih napitaka i kave. Pošto je to mali korak, lakše ćete u njemu ustrajati, a kad vidite rezultate, lakše ćete se odreći novih 25%.

Recept za čaj za detoksikaciju pogledajte na slijedećoj stranici klikom niže na broj 2…
1
2
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 24.09.2014.
Slijedeća objavaCimet se može upotrijebiti za razne stvari, saznajte koje…
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.