Prema rezultatima istraživanja Gallupa za 2012. godinu , u kojem je sudjelovalo 50.000 osoba iz 40 zemalja, otprilike 13 posto globalnih ispitanika identificirano je kao ateisti.

Najveći postotak ateista nalazi se u Kini, njih čak 47 posto. Također, visok postotak ateista zabilježen je i u Japanu, gdje živi oko 31 posto ateista.

Jedan od najviše iznenađujućih podataka je da se u Saudijskoj Arabiji oko 5 posto stanovništva izjašnjava kao ateisti.

Regija Balkana je označena kao jedna od regija s najmanjim brojem ateista. Oko 4 posto stanovnika ovog prostora smatra se ateistima. Tako , prema Gallupovom istraživanju Balkan spada među najreligioznije dijelove svijeta.

I u Italiji, domu Katoličke crkve, gotovo tri četvrtine Talijana smatra se religiozno.

S druge strane, najviše ateista u Europi nalazi se u Češkoj gdje gotovo 50 posto stanovnika sebe smatra ateistima.

Cijelo istraživanje bilo je potaknuto s porukum koju je papa Franjo na misi u srijedu poručio jernicima, ali i nevjernicima diljem svijeta kako je ‘Bog otkupio sve nas, čak i ateiste’.

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/87549-balkan-je-najreligioznije-podrucje-svijeta-najvise-ateista-u-europi-nalazi-se-u-ceskoj.html

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 24.05.2013.
Slijedeća objavaMislite da pomažu? Pročitajte popis opasnih antidepresiva koji uzrokuju iznenadnu smrt
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here