U Splitu ponovno gostuje Mahamandaleshwar Svami Vivek Puri koji će održati svoju ‘signature’ radionicu pod nazivom Urban Retreat. Kao uvod u jednodnevni program, u petak 11. studenog u 18:30 sati u hotelu Park će održati besplatno predavanje za građane na temu povezanosti hrvatske tradicije i znanosti vedante, a zatim će za one željne praktičnog znanja, u subotu 12. studenog održati cjelodnevnu radionicu.

Na njoj će praktično demonstrirati i voditi polaznike kroz sve glavne segmente sustava Joga u svakodnevnom životu, jogijske vježbe (asane), vježbe disanja (pranajama), meditaciju i jogijsko svjesno spavanje (joga nidra).

Ovo posljednje posebno je dragocjena tehnika kojom se uz potpuno fizičko opuštanje mogu dosegnuti više razine svijesti, s blagotvornim djelovanjem na cijelo biće pa jednodnevna radionica pruža idealnu mogućnost za susret – sa samim sobom, uz vodstvo pravog majstora joge. Program će trajati od 9 sati ujutro do 17 popodne i naplaćuje se.

IMG 1551

Ovaj hrvatski stručnjak sa zagrebačkom adresom ima 40 godina iskustva, jer od 1982. podučava jogu, danas podučava i buduće instruktore, a osnivač je i hrvatskog društva Joga u svakodnevnom životu pa je to lijepa prilika za sve ljubitelje joge, ali i šire za upoznavanje i produbljivanje tog tisuće godina starog znanja.

IMG 1524

Swami Vivek Puri pravi je ambasador joge u današnjem vremenu jer se njegova predavanja i radionice odlikuju jednostavnošću prikaza složenih koncepata, konciznim i duhovitim interpretacijama ponekad kompleksnih paradigmi znanosti joge.

Temelj takvog poznavanja materije je dugogodišnji rad, pod njegovim su vodstvom odrasle generacije vježbača, pa je njegovo realno iskustvo jednako vrijedan izvor mudrosti kako za početnike kao i za iskusne poznavatelje joge.