Idealna prilika za prosinac!

Bhagavad Gita, drevna vedska knjiga, široko je poznata kao tonik za dušu i intelekt. Njena znana i posebna osobina jest da otvorenom umu brzo ulijeva mir u srce, kao i osvit znanja, mekoću duha i unutarnju snagu.

„Veličanstveni dan dugujem Bhagavad Giti. Bila je prva od knjiga; bilo je to kao da nam jedno carstvo govori, ništa maleno ili bezvrijedno, nego prostrano, spokojno, dosljedno, glas jedne drevne inteligencije…“   – Ralph Waldo Emerson

Mnogi su veliki ljudi izrazili svoju zadivljenost Gitom i svoju inspiraciju njome.

Mnogi studenti Gite s vremenom otkrivaju njenu osobnu prirodu – njeno čitanje nalikuje druženju s nekim koga je teško ikako nazvati, tko je iznad osoba i u osobama, oceanske inteligencije i beskonačne strpljivosti.

Takav posebni, osobni odnos i jest ono što nalazimo u samome srcu Bhagavad-Gite. Ta Osoba, Krišna, prisutna i konkretna, a neizmjerna i apsolutna, govori svom prijatelju. Prijatelj je Arđuna, ožalošćeni ratnik u dubokoj nevolji, kojega taj razgovor postupno izdiže iz ponora očaja i nemoći u carstvo kristalne jasnoće i nepomućena srca.

Bhagavad Gita poučava sa znanjem i obzirnošću učitelja, s dobronamjernošću oca, s toplinom prijatelja te sa sigurnošću Apsoluta.

Bhagavad Gita će ovaj mjesec biti posebno dostupna, tijekom cijelog mjeseca, radi inspiracije svima nama koji tim ljepotama srca težimo, kao i za one kojima ih želimo.

Serija članaka o učenjima Bhagavad-gite

Također ne propustite pratiti te pročitati seriju prosvjetljujućih članaka o Gitinim učenjima koji će biti objavljeni na portalu Atma tijekom ovoga mjeseca, a čije ćemo poveznice objaviti ispod ovog članka.

25 BHAGAVAD GITA

BHAGAVAD-GITA

Dragulj svjetske književnosti - mudrost bez granica

Istina koju objavljuje je univerzalna i vječna, te je kroz tisućljeća nadahnjivala velike mislioce, teologe i filozofe istoka i zapada; Sokrata, Goethea, Schopenhauera, Einsteina, Junga i mnoge druge.
G.W.F. Hegel: “Bhagavad-gita je sposobna dati nam pravo shvaćanje univerzalnosti i uzvišenost religije.”
Albert Einstein: “Dok čitam Bhagavad-gitu, jedino pitanje koje mi se nameće jest kako je Bog stvorio svemir. Sve ostalo, suvišno je.”

926 stranica, tvrdi uvez, 16 slika u boji

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here